K2 Systems heeft snelheid hoog in het vaandel

20.10.2021 Joyce Beuken

K2 Systems heeft snelheid hoog in het vaandel

Het van oorsprong Duitse K2 Systems bracht vorig jaar het nieuwe platdak montagesysteem  Dome 6 op de markt. CEO Katharina David vertelt over de totstandkoming van het product.

“De snelheid waarmee kan worden geïnstalleerd is voor ons misschien wel het belangrijkste aspect”, stelt David. “Dit nieuwe systeem Dome 6, dat gemaakt is voor grote, commerciële daken, kan razendsnel worden gemonteerd.”

Ook op andere vlakken wordt de snelheid van hun producten verbeterd. “Middels kleinere optimalisaties worden bestaande producten en bijbehorende werkzaamheden gemakkelijker gemaakt. We pakken bijvoorbeeld onze eigen calculatiesoftware Base aan.” Deze is gratis te downloaden, en ook in het Nederlands.

DocuApp
K2 Systems ontstond in Duitsland, maar heeft zich doorontwikkeld tot een internationale speler. Een wirwar aan verschillende standaarden is het gevolg. Want hoe zorg je dat je niet alleen bruikbaar bent voor je eigen Duitse markt, maar ook de Japanse en Amerikaanse?

“We lanceerden onlangs een app (K2 DocuApp) waarmee het papierwerk voorafgaand aan een installatie geautomatiseerd wordt. Maar die was in eerste instantie alleen maar in het Duits beschikbaar. De K2 DocuApp moeten we uiteindelijk natuurlijk vertalen voor het internationale publiek, maar ondertussen krijgen we nu al feedback op deze versie die we moeten verwerken.”

Het grondstoffentekort belemmert K2 Systems, net als veel andere grote bedrijven, om op te kunnen schalen. “Ik kreeg onlangs een bericht dat zelfs karton niet aan te slepen is.” Onder meer door een stevige toename in online winkelen, maar ook door het welbekende transporttekort, zorgt het gebrek aan karton in veel sectoren voor vertraging.

Lees ook: ‘De grootschalige tekorten zullen nog minstens een jaar aanhouden’

Aanpassen aan doelgroep
Toch houdt het personeel van K2 Systems het hoofd omhoog. “We werken samen met verschillende partijen om onze producten en diensten te kunnen valideren. We passen ons op iedereen aan. De autonome installateur bedienen we middels uitleg gevende video’s. Voor grotere, commerciële bedrijven bieden we onsite training aan. We houden altijd rekening met de wensen van de klant”, belooft David.