Kortrijk Xpo en Good! bundelen krachten voor internationalisering Solar Solutions

08.07.2021 Joyce Beuken

Kortrijk Xpo en Good! bundelen krachten voor internationalisering Solar Solutions

Het Belgische Kortrijk Xpo bundelt de krachten met het Nederlandse Good! Events & Media in een joint venture. Het doel is om Solar Solutions International, de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa, in steeds meer Europese landen uit te rollen. De eerste stap is de uitrol van Solar Solutions Düsseldorf dat plaatsvindt op 1 en 2 december 2021 in Messe Düsseldorf. De kennis van beide partijen en het enorme potentieel van de Duitse en Europese markt creëren hoge verwachtingen bij beide partijen.

De Europese markt is voor Kortrijk Xpo geen onbekende. Het voegt jarenlange ervaring toe in de beurzen- en evenementensector, evenals internationale marktkennis. Good! levert op zijn beurt het concept, kennis over de zonne-energiebranche en marktinzichten over het onderwerp aan. Het eerste gemeenschappelijke project komt eind dit jaar. Op 1 en 2 december vindt Solar Solutions Düsseldorf plaats in Messe Düsseldorf.

Vakbeurs voor de zonne-energiesector
Solar Solutions brengt vakspecialisten samen. Installateurs, bouw- en adviesbedrijven, woningbouwcorporaties, architecten en andere besluitvoerders ontdekken er de laatste innovaties uit de zonne-energiesector.

Naast het netwerken, kunnen bezoekers er tal van lezingen en workshops meepikken. Het concept groeide door de jaren heen uit tot de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa. Met de joint venture willen Kortrijk Xpo en Good! het evenement nu ook internationaal doen groeien.

Voorspelde groei versterkt ambities voor internationalisering
Solar Solutions Düsseldorf is een logische eerste stap. Saskia Soete de Boosere, CEO van Kortrijk Xpo: “Dit is een belangrijke stap in de uitbouw van de internationale strategie, met deze alliantie bundelen we onze krachten om samen de Europese solarmarkt te veroveren."

Kortrijk Xpo heeft een sterke reputatie in zowel nationale als internationale beurzen en is onder meer bekend van het sterke merk ARCHITECT@WORK dat al in zestien verschillende landen wordt uitgerold. Daarnaast baat Kortrijk Xpo een eigen venue van 40.000 m² uit.

De beursorganisator kan met haar jarenlange ervaring in het uitrollen van beurzen in het buitenland, de uitbouw van Solar Solutions een absolute kick-start geven. Good! zorgt op zijn beurt voor een ijzersterk concept, onderbouwd met marktonderzoek. "De perfecte mix om van Solar Solutions op Europees niveau een ongeëvenaard succes te maken”, aldus Soete de Boosere.

Grote potentie zonne-energiebranche
Henriette Vrisekoop, directeur en oprichter van Good! is het hiermee eens: “Wij waren al langer aan het onderzoeken hoe we Solar Solutions konden internationaliseren. In 2020 kwam door corona de hele eventbranche tot stilstand. Op dat moment kwamen Kortijk Xpo en Good! met elkaar in contact.

"De professionaliteit en internationale ervaring van Kortrijk Xpo en de specifieke markt- en sectorkennis van Good! is een ijzersterke combinatie. Beide bedrijfsculturen bleken veel overeenkomsten te hebben, wat het samenwerkingsproces heeft vergemakkelijkt en versneld. De zonne-energiesector in Duitsland is momenteel al de grootste van Europa en beschikt over het potentieel om de komende tien jaar te verdubbelen."

Maar de ambities reiken verder. Beide organisatoren willen het concept ook in andere Europese steden uitrollen. Cijfers tonen namelijk aan dat de zonne-energiebranche ook daar aan het begin staat van een opmars. "Er zijn meerdere landen waar een sterke vermogensgroei wordt verwacht tegen 2030", stelt Vrisekoop. "Die gelegenheid laten Kortrijk Xpo en Good! niet aan zich voorbijgaan."