MyWheels voegt duizenden Lightyear’s toe aan deelplatform

21.04.2022 Jan de Wit

MyWheels voegt duizenden Lightyear’s toe aan deelplatform
©Lightyear

Lightyear en MyWheels hebben een verregaand partnerschap gesloten. Volgend jaar wordt de Lightyear One toegevoegd aan het MyWheels-platform en voor 2025 heeft MyWheels alvast 5.000 Lightyear Two’s gereserveerd. “In principe kan iedereen nu al in een Lightyear One rijden”, zei Tom Selten, verantwoordelijk voor de business development en policy bij Lightyear.

Met deze samenwerking willen Lightyear en The Sharing Group, waarvan MyWheels onderdeel is, schone mobiliteit breder toegankelijk maken. “The Sharing Group investeert in innovatieve technologie-, energie- en mobiliteitsbedrijven die geloven in de kracht van het delen en het breed toegankelijk maken van diensten die voorheen alleen beschikbaar waren voor de happy few”, stelt Henri de Jong, oprichter en CEO van The Sharing Group.

“De samenwerking tussen Lightyear en MyWheels past heel goed bij onze gezamenlijke ambitie om de transitie van mobiliteit en energie te versnellen. Het feit dat twee Nederlandse impact gedreven scale-up bedrijven samenwerken om deze nieuwe oplossing op de markt te brengen, maakt me echt trots."

Lex Hoefsloot, medeoprichter en CEO of Lightyear, sluit zich hier volledig bij aan. "De toekomst van mobiliteit gaat niet alleen over het voertuig zelf, maar ook over hoe we het gebruiken. Autodeeldiensten zijn een voorbeeld van hoe de markt evolueert om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten."

Volgens Selten gaan zonne-auto’s (SEV’s) en deelmobiliteit goed samen omdat het “lagere onderhoudskosten, lagere energiekosten en minder uitvaltijd door minder opladen stimuleert”.

De Lightyear One is het eerste model dat het bedrijf in een beperkte oplage produceert en heeft volgens EV-database een aanschafprijs vanaf 150.000 euro. Vanaf deze zomer moet de auto in productie gaan. De Lightyear Two moet een auto voor een groter publiek worden. Het bedrijf zegt te mikken op een aanschafprijs vanaf 30.000 euro.