Nieuw in de sector: Jarno Beijer en Ricardo Riebel

18.05.2021 Joyce Beuken

Nieuw in de sector: Jarno Beijer en Ricardo Riebel

De solarsector groeit met de dag, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek maken we kennis met nieuwe medewerkers van verschillende bedrijven uit de branche. Wie zijn ze en wat houdt ze bezig? Hoe zijn ze hier terechtgekomen en hoe bevalt die snelgroeiende sector hen?

Wie: Jarno Beijer
Wat: Adviseur Installatiepartners
Waar: Volthera (Alius)

"Ik werk sinds 2,5 maand bij Alius. Ik heb een studie werktuigbouwkunde gevolgd. Middels een minor heb ik me verdiept in duurzame energie. Ik kwam te werken in de procesautomatisering, wat ik anderhalf jaar bleef doen. Hierna maakte ik een klein uitstapje naar autoverkoop. Daarna rolde ik eigenlijk per toeval de solarbranche in. Ik werkte een aantal jaar voor een PV-installateur in het zuiden van het land. Ik begon als verkoopadviseur, maar omdat ik een technische achtergrond heb werd ik ook verantwoordelijk voor productmanagement."

"Na vier jaar begon het te kriebelen, ik ging langzaamaan op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik kwam in contact met Alius. Ik was daar al een aantal keer geweest vanuit mijn vorige baan, voor trainingen bijvoorbeeld. Nu werk ik bij Volthera, dat onderdeel uitmaakt van Alius. Het is mijn taak om installateurs bekend te maken met ons PVT systeem De totaalpakketten bevinden zich nog een beetje in een opkomende markt. Ik benader en informeer installateurs en leveranciers en enthousiasmeer hen. Daarnaast begeleid ik bijvoorbeeld de installateurs bij het installeren van hun eerste projecten."

"Ik wil niet meer weg uit deze sector. Duurzaamheid is belangrijk voor me. Op dit moment kan ik dat nog niet helemaal doorvoeren in mijn privéleven zoals ik zou willen. Ik woon in een starterswoning van 60 jaar oud. Hij is slecht geïsoleerd. Als ik voor een langere tijd een woning vind, zou ik die bijvoorbeeld gasloos willen maken. Ik ben een grote natuurliefhebber en ik zie om me heen hoe we ons eigen klimaat en de leefomgeving vernietigen. Ik ben ervan overtuigd dat het ook allemaal anders kan en wil daar ook graag een bijdrage aanleveren. Het klinkt misschien wat zoetsappig, maar we kunnen veel meer in harmonie leven."

Wie: Ricardo Riebel
Wat: Account manager
Waar: Sunbeam

"Ik volgde de MBO opleiding internationale groothandel. Daarna ging ik door naar het HBO, waar ik startte met een opleiding International Business Language, maar deze maakte ik niet af. Ik ging aan de slag bij van Duinen Horeca en groothandel waar ik me bezighield met de automatisering binnen de branche. Denk hierbij aan de levering van automatische biertaps en wijndispensers. Ik begon als inkoper en groeide door naar verkoop. Ik werkte hier uiteindelijk 9 jaar, waarna ik een uitstapje maakte naar de auto-industrie. Ik werkte als verkoper. Dit beviel opzich goed, ik ben zelf immers ook wel een autoliefhebber, maar ik miste het bouwen aan structurele relaties. Na anderhalf auto-industrie betrad ik de solar branche, deze kans kreeg ik bij Solarclarity in Weesp."

"In de 3,5 jaar dat ik daar heb gewerkt, heb ik kunnen leren over de sector én met veel mensen mogen samenwerken. Sunbeam is een snelgroeiend bedrijf met een enorme passie voor klant tevredenheid om zodoende te bouwen aan, en door ontwikkelen van, langdurige partnerships."

"Ook de passie voor het leveren van kwaliteit, het meedenken in maatwerkoplossingen op uitdagende daken, het daadwerkelijk op een duurzame wijze willen bijdragen aan een duurzamere wereld én een duidelijk MVO & Co2 neutraal beleid zijn aspecten die mij enorm aanspreken. Sinds November 2020 mag ik dan ook onderdeel uitmaken van het Sunbeam team, een keuze waar ik geen seconde spijt van heb gehad!"