Nieuw in de sector: Max Keller en Max Knap

13.04.2021 Joyce Beuken

Nieuw in de sector: Max Keller en Max Knap

De solarsector groeit met de dag, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek maken we kennis met nieuwe medewerkers van verschillende bedrijven uit de branche. Wie zijn ze en wat houdt ze bezig? Hoe zijn ze hier terechtgekomen en hoe bevalt die snelgroeiende sector hen?

Wie: Max Keller
Wat: Inkoop
Waar: Libra Energy

"Ik heb Logistiek en Economie gestudeerd in Rotterdam, waarna ik naar Amsterdam verhuisde. Niet alleen omdat ik daar een aantal van mijn vrienden woonde, maar ook vanwege de leuke feestjes. Oh en er lag een mooie kans om te werken voor een groot Chemicaliën bedrijf, genaamd ICL. Hier kwam ik te werken op de afdeling inkoop van logistieke diensten. Na een mooie tijd bij ICL, ben ik voor de fun verhuisd naar Australie om te werken in de bouw en heerlijk te genieten van de BBQ en goede golven om te surfen."

"Terug in Nederland rolde ik na een poosje de zonnesector in. Ik begon bij een installatiebedrijf in Amsterdam, Zonnefabriek, waar ik twee jaar heb gewerkt als inkoper. Toen zag ik een kans om bij Libra aan de slag te gaan in het inkoopteam, waar de inkoop een veel groter deel is van het bedrijf. Ik neem met name omvormers en batterijen voor mijn rekening. De batterijenmarkt is in Nederland nog klein vanwege saldeer regelingen, maar dit zal de komende jaren veranderen en is dus een mooi groeiende tak aan te hangen."

"De solarsector bevalt me erg goed. Ik geloof dat we relatief weinig merken van corona doordat de installaties lekker op het dak plaatsvinden. Het is fijn om in zo’n groeiende sector te werken die de focus legt op een groene toekomst. Ik woon zelf in Amsterdam tussen de oude huisjes, met scheve beschaduwde daken, panelen zijn dus voor mij niet zo’n goede uitkomst, helaas. Wel is het ontzettend tof dat er met de huidige bouw al zo goed rekening gehouden kan worden met duurzame oplossingen om zo efficiënt mogelijk te wonen. Zo is het tof om te zien wat handig nadenken in combinatie met state of the art technologie allemaal tot stand kan brengen. Naast het nieuwe werken, zo word ik ingewerkt vanuit een behoorlijk leeg kantoor, ook het nieuwe leven om zoveel mogelijk uit de zon te halen, die hopelijk 365 dagen lekker schijnt."

"Nu de feestjes stilliggen door corona waag ik me aan nieuwe vormen van vrijetijdsbesteding.  Ik breng veel tijd door achter de piano. Ook kook ik graag uitgebreid en ben lekker aan het doe-het-zelven door een kast te maken. Op vakantie gaan zit er voorlopig nog niet in, maar een boek pakken kan altijd en zonder te reizen waan je je alweer in een hele andere wereld."

Wie: Max Knap
Wat: Sales and marketing associate
Waar: Solarus

"Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Ik ging naar een internationale middelbare school met focus op wetenschap. Daarna ben ik kort naar België verhuisd voor een studie. Met de nadruk op kort: ik ben daar 2 weken gebleven en stopte toen. Hierna had ik een ongepland tussenjaar. Tijdens dat jaar ben ik bij een marketing salesplatform van zonnepanelen binnengekomen. Die eerste kennismaking met de branche is me altijd bijgebleven. Ik was totaal onder de indruk van de bizarre hoeveelheid energie die van de zon vandaan komt. Om de wereld te kunnen voorzien van stroom met behulp van PV is eigenlijk relatief maar een heel klein oppervlak nodig dat we moeten vullen met panelen. Ik wil graag betrokken zijn bij de transitie, omdat ik het zo bijzonder vind dat er zo’n grote hoeveelheid energie gratis beschikbaar is."

"Ik heb sociale wetenschappen gestudeerd met een focus op economie en politiek. Hierna zou ik eigenlijk een master gaan doen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Daardoor had ik ineens weer een tussenjaar. Via een connectie ben ik bij Solarus terechtgekomen. Ik vond dit direct een interessante onderneming door de innovaties en het hoge rendement van hun producten. Ik begon op de salesafdeling omdat ik hier ervaring mee had, maar inmiddels heb ik een wat algemenere rol. Ik houd me bezig met de ontwikkeling van het CRM en doe van alles aan zowel de business- als de consumerkant."

"In het dagelijks leven denk ik zelf ook veel na over duurzaamheid. Ik heb het idee dat mijn persoonlijke leven en werkleven zijn niet op een hele duidelijke manier gescheiden. Ik heb momenteel natuurlijk relatief veel sociale interactie op werk, maar mijn interesse ligt ook echt in mijn vakgebied. Ik ben op een hele andere manier naar daken gaan kijken door mijn baan. Vanuit de trein let ik nu heel goed op waar ik panelen zie liggen. Ik woon nu samen met een vriend in Amsterdam in een huurwoning, zonnepanelen zijn voor ons geen optie. Uiteindelijk wil ik wel een duurzame woning betrekken. Aan nieuwbouw moet sowieso al het een en ander geoptimaliseerd zijn. Verduurzaming is eigenlijk onvermijdelijk, toch wil ik er niet op gaan wachten. Ik neem liever zelf al het initiatief."

Ben of ken jij een nieuwe medewerker in de solarsector? Of loopt er bij jullie wellicht een thuisklusser, powervrouw, pionier of iemand met een bijzondere hobby rond? Stuur een mailtje naar joyce@solar365.nl en wie weet staat je bedrijf & medewerker binnenkort op onze goedbezochte site én in de nieuwsbrief!