Nieuw in de sector: Renée Vermeulen, Tina Dijkhuizen en Mark van Minde

06.07.2021 Joyce Beuken

Nieuw in de sector: Renée Vermeulen, Tina Dijkhuizen en Mark van Minde

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt.

Wie: Tina Dijkhuizen
Wat: Traineeship
Waar: Ennatuurlijk

"Ik studeerde Technische natuurkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, met een specialisatie in sustainable energy. In januari studeerde ik af na een afstudeerstage bij Ennatuurlijk. Daarna begon ik bij hen aan een traineeship. Samen met zeven andere trainees werk ik drie keer voor een half jaar aan een project. De projecten worden door verschillende afdelingen van het bedrijf voorgesteld en hebben voornamelijk te maken met het verbeteren en verduurzamen van de organisatie. Sommige opdrachten zijn zo gewild onder de trainees dat er voor gepitcht moet worden. Het is de eerste keer dat het bedrijf dit zo aanpakt, een toffe uitdaging!

Het evenement Energy Now in Eindhoven triggerde bij mij de vraag wat ik zelf kon doen om de wereld mooier te maken. Ik ga bewust om met wat ik consumeer en probeer duurzamere alternatieven uit, zoals een fietsvakantie in plaats van een reis met het vliegtuig.

Vanuit mijn toenmalige studentenwoning keek ik uit op een biomassacentrale. Dat trok mijn aandacht. Ik vroeg me af hoe dat nou eigenlijk in zijn werk ging, mijn interesse in duurzame energie werd verder aangewakkerd en ik besloot contact op te nemen. Ik kwam door middel van een open sollicitatie terecht bij Ennatuurlijk."

Wie: Renée Vermeulen
Wat: Junior sales and marketing associate
Waar: Solarus

"Dit jaar studeerde ik af van de opleiding MBO Manager horeca. Tijdens de studie loop je verschillende stages waarbij je merkt hoe hard werken horeca eigenlijk is. Het is een vak apart dat je leuk moet vinden, gelukkig vond ik dat ook. Toen kwam echter corona waardoor er een lastige tijd aanbrak binnen de branche.

Ik werkte een tijdje op de klantenservice, wat ik helaas niet leuk vond. Mijn ouders merkten dat ook. Toen ik vroeg of ik niet iets bij mijn vader op het werk kon aan doen, dachten ze met me mee. Zo kwam ik binnen bij Solarus, waar ik naast een stukje social media marketing ook contact met klanten onderhoud.

Ik doe veel aan B2B-marketing, maar onderhoud ook contact met particulieren. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met social media. Ik creëer content voor Instagram, LinkedIn en Twitter. Ik had daar nog maar weinig ervaring mee, maar gaandeweg leer ik snel met verschillende programma’s overweg te kunnen.

Mijn horeca-opleiding komt me zeker van pas bij deze baan. Ik heb regelmatig contact met hotels over de mogelijkheden die onze producten hen kunnen bieden. Wat ik soms wel mis is hoe actief het werk in de horeca is ten opzichte van mijn nieuwe baan. Ik zit nu de hele dag op kantoor, terwijl ik gewend was om continu in beweging te zijn. Dit is een nieuwe wereld voor me. Mijn collega’s zijn gelukkig behulpzaam en geven me heel veel uitleg over de producten en alles wat er bij komt kijken. Ik leer hier elke dag iets nieuws."

Wie: Mark van Minde
Wat: Sales manager
Waar: Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd

"Ik heb commerciële Economie gestudeerd op de Inholland en zelfs nog een jaartje vastgoed en makelaardij. Tijdens mijn studie heb ik altijd een studentenbaantje gehad als deur tot deur verkoper. Koude acquisitie, weerleggen tot je een ons weegt en duizenden sales hebben mij gevormd tot de sales persoon die ik nu ben. Al vrij snel groeide ik door tot vestigingsmanager, waarbij ik mijn eigen vestiging kon opzetten in Alkmaar.

Na drie jaar was het voor mij weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn laatste jaar bij dit bedrijf heb ik vervuld als brand sales manager. Waarbij ik verantwoordelijk was voor de training en coaching van verschillende vestigings- en salesmanager door het hele land. Nu ben ik weer toe aan een mooie uitdaging! Deze heb ik gevonden bij Good! Events & Media, het bedrijf achter onder meer vakbeurzen Solar Solutions International en Duurzaam Verwarmd. Ik ben inmiddels al een maand aan de slag als sales manager voor verschillende duurzame beurzen in Nederland.

Ik ben een geboren en getogen Alkmaarder en vader van een prachtige zoon. Als vader heb ik natuurlijk veel affiniteit met duurzaamheid. Je wilt natuurlijk een wereld achterlaten aan je kinderen die minstens net zo mooi is, als hoe ik hem heb aangetroffen."