Op bezoek bij.. SolarToday

10.11.2020 Joyce Beuken

Op bezoek bij.. SolarToday

Bij groothandel SolarToday hebben er de afgelopen periode een hoop verhuizingen plaatsgevonden. Zowel een nieuw hoofdkantoor als nieuwe vestigingen zijn inmiddels door heel het land te vinden. Boudewijn van Dam, Business development director van SolarToday, vertelt meer over de nieuwe locaties van het bedrijf.

Het hoofdkantoor is reeds te vinden langs de rand van Haarlem. “Langs de rivier de Spaarne zijn we een mooi nieuw pand ingetrokken. Het is een prachtige locatie die goed bereikbaar is voor leveranciers en andere partners. De wijk waarin we zitten is modern en hip. We zijn normaal met acht personen op het hoofdkantoor, maar op dit moment kunnen we nog niet gezamenlijk van ons nieuwe pand genieten.” Door Corona werkt het gros van de medewerkers vanuit huis.

Graag bezoek

Het is voor SolarToday belangrijk om prettige fysieke locaties te hebben waar klanten uitgenodigd kunnen worden. “SolarToday is een bedrijf dat van mens tot mens werkt. We zijn geen gewone webshop. Je kunt online kopen bij ons, maar we hebben liever persoonlijk contact met klanten. Vandaar dat we ook regionaal aanwezig willen zijn.”

“Afgelopen jaar hebben we een vestiging geopend in Roosendaal. Deze is gelegen naast een aantal distributeurs en Technische Unie. Dat is een groothandel in installatiemateriaal. We zitten graag naast andere distributeurs met meerdere vestigingen in Nederland.” Maar naast vergelijkbare buren is bereikbaarheid ook een belangrijke factor voor een locatie. “In Zwolle hebben we een vestiging direct naar de snelweg, naast de Ikea en van der Valk. Dat maakt ons ook daar goed bereikbaar.”

Panelen op het dak

Waar mogelijk plaatst SolarToday zonnepanelen op de vestigingen. “Bijvoorbeeld in Zwolle. Maar we zijn ook verhuisd naar een monumentaal pand waar we geen panelen mogen plaatsen. Het is niet makkelijk om iets te veranderen aan een monument door de speciale status van het gebouw. Daar waar we kunnen en directe invloed hebben op het gebouw, doen we het natuurlijk wel. Helaas hebben we het niet altijd in de hand.”