ProfiNRG blikt vooruit op feestelijke beurs

07.04.2022 Joyce Beuken

ProfiNRG blikt vooruit op feestelijke beurs
©ProfiNRG

Naast de nodige producten, is vakbeurs Solar Solutions International ook een broedplaats van kennis. Op de beurs spreekt Cees van de Werken, directeur van ProfiNRG, over allerlei ontwikkelingen die, mits goed benut, de kosten van een zonnepark kunnen drukken.

Er hebben door de jaren heen veel ontwikkelingen plaats gevonden die het rendement van panelen fors omhoog hebben gebracht, begint Van de Werken. "Niet alleen binnen de zonnecellen zelf, maar ook bij de toepassing van montagesystemen, omvormers en transformatoren. Ook integratie van batterijopslag kan een duit in het zakje doen, mits slim ingezet."

Opvallende vernieuwing
Ook over praktische zaken heeft Van de Werken inzichten te delen. “Traditioneel wordt opslag op een zonnepark vooral aan de AC-zijde gerealiseerd. Maar ik laat zien dat het ook op DC kan. Ook ga ik in op nieuwe montagetechnieken en systemen. Maar natuurlijk heb ik het ook over panelen zelf, opvallende vernieuwing binnen het aanbod aan panelen.”

Feest
Het wordt een bijzonder feestelijke beurs voor ProfiNRG, dat dit jaar het tienjarig jubileum viert. Hoewel er wel iets van een feestelijkheid van de stand kan worden afgelezen, houdt ProfiNRG de échte viering intern, dichtbij hun eigen personeel. "We combineren op de beurs het nuttige met het aangename. We ontvangen onze relaties en klanten onder het genot van een hapje en een drankje."

Het bedrijf profileert zich op de beurs als partner voor de bouw van grote projecten. "Als een project voor een ander bedrijf te groot of te complex is, pakken wij juist door”, stelt Van de Werken. 

Voorop blijven
ProfiNRG streeft ernaar voorop te blijven lopen in een snel ontwikkelende markt. “Van elk project leren we, zodat we een volgend project nog beter kunnen doen. Sinds onze oprichting hebben we ingezet op kennisontwikkeling en kennisdelen.  We doen steeds meer kennis op rondom cable pooling, energieopslag, maar bijvoorbeeld ook de verkoop van stroom”, vertelt Van de Werken.

Ook de stimulans van verbruiken tijdens piekmomenten is in opkomst. “Dat besef begint te groeien, mede te danken aan de coronapandemie. Dat de prijzen onder nul duiken lijkt mensen wakker te hebben gemaakt.”

Cees van de Werken spreekt op dinsdag 12 april om 15:05 op vakbeurs Solar Solutions International (12, 13 en 14 april in Expo Haarlemmermeer) in seminarruimte 1 over innovaties voor grondgebonden projecten. Bestel een gratis ticket met code 'SOLAR365' via deze website.