PV-hoedjes die Prinsjesdag een stuk boeiender zouden kunnen maken

21.09.2021 Joyce Beuken

PV-hoedjes die Prinsjesdag een stuk boeiender zouden kunnen maken

Dat een groot deel van de onthullingen op Prinsjesdag traditiegetrouw van te voren lekt, betekent niet dat het niet de moeite is om de happening te volgen. Er is immers nog een heel ander aspect wat het televisiespektakel het volgen waard maakt: de geinige hoedjes!  

Mocht de top van ons land de vogelnestjes ooit zat zijn, dan zijn er ook een paar bijzondere hoofddeksels voorzien van zonnecellen waarmee de blits gemaakt kan worden.

De SOLSOL Solar Hat Charger is een enorm hippe pet die op de rand voorzien is van vijf kleine zonnepanelen. Met de snapback kunnen telefoons en andere kleine elektronische apparaten worden opgeladen.

De zonnecellen bevatten monocrystalline en behalen daarmee een efficiëntie van 18 procent. Volgens reviews moet de pet zich wel onder een aanzienlijk blauwe lucht bevinden voor de oplaadfunctie aan het werk slaat.

Een andere functionaliteit die PV aan een hoofddeksel toe kan voegen, is de aanwezigheid van een kleine ventilator die draait op – je raadt het nooit – zonne-energie. Hier zijn verschillende versies van de vinden op het internet, die her en der tussen de tien en twintig dollar kosten.

Voor wie veiligheid hoog in het vaandel heeft, is er ook een veiligheidshelm ontwikkeld die eerder genoemde functionaliteiten weet te combineren. Dankzij een accu functioneren de accu en ventilator ook tijdens bewolking. Daarnaast is de helm voorzien van een lamp en een speaker. Via bluetooth kan hij gekoppeld worden aan de telefoon om deze bijvoorbeeld op te kunnen nemen.