RoBoost: het vernieuwde montagesysteem voor schuine daken

03.11.2021 Simone Tresoor

RoBoost: het vernieuwde montagesysteem voor schuine daken

Bij montagesysteemfabrikant Solar Construct Nederland hebben ze niet stil gezeten. Op de beurs Solar Solutions International lanceerden zij RoBoost, een vernieuwd montagesysteem voor schuine daken in alle soorten en maten. Michael Dieterman, marketing en productmanager vertelt over de vele mogelijkheden.

Dieterman: “Solar Solutions International is belangrijk voor ons. We zijn blij dat we eindelijk onze producten weer kunnen tonen en onze klanten fysiek kunnen ontmoeten. Een uitgelezen moment voor ons nieuwe product, want hier is een mooie mix van bestaande en nieuwe klanten aanwezig.”

Hij vervolgt: “Eerder werkte Solar Construct Nederland met een naamloos montagesysteem voor schuine daken. We hebben goed geluisterd naar onze installateurs, hun opmerkingen nemen wij bloedserieus en gaan rechtstreeks door naar R&D om installatie zo makkelijk, snel en veilig mogelijk te laten zijn. Naast verbeteringen en vernieuwingen op verschillende punten vonden we het ook tijd dat dit systeem een naam kreeg: RoBoost.”

Vernieuwde klemmen
Eén van de vernieuwingen is terug te zien in de midden- en eindklem. De nieuwe klemmen kunnen niet langer in de rail roteren, maar worden over de rail heen geklemd. Dit zorgt er niet alleen voor dat de klemkracht nog beter is, maar maakt ook dat het benodigde aandraaimoment te specificeren is. De vernieuwde klemmen zijn universeel en ook toe te passen in ons Rofast montagesysteem voor platte daken.

Optimizer plaatsing mogelijk op staaldak
Ook zijn er nieuwe staaldakprofielen voor zowel landscape als portrait-plaatsing. De hoogte van de profielen is aangepast naar een hoogte van 47 millimeter. Dit zorgt voor betere ventilatie en maakt het mogelijk optimizers te bevestigen waar dat gewenst is. Er is immers meer ruimte tussen de bovenkant van het profiel en het dakoppervlak. Deze profielen zijn geschikt voor de vernieuwde klemmen.

Rotatie element toegevoegd aan de stokschroef
Ook de stokschroeven hebben een update gehad. De hoekadapter om de montagerail aan te bevestigen is vervangen voor een rotatie-element. Zo wordt de rail op dezelfde manier aan de stokschroef verbonden als dat je aan een dakhaak zou doen. Dit verminderd het aantal montagehandelingen aanzienlijk want er zijn alleen nog maar hamerkopbouten en moeren nodig op de uiteindes van de rijen.

Dieterman: “De naam RoBoost is afgeleid van de woorden rotatie en robuust. Dat dekt de lading goed: een stevig product dat zeer eenvoudig te installeren is. Vanaf half november zijn de componenten verkrijgbaar.”