Runners-up Solar Solutions Innovation Award 2022

20.04.2022 Simone Tresoor

Runners-up Solar Solutions Innovation Award 2022

De spanning was te snijden tijdens de uitreiking van de Solar Solutions Innovation Award 2022. Het ging tussen brandveiligheid en montage. De eerste prijs ging naar Viridian Solar, maar de runners-up verdienen zeer zeker een eervolle vermelding, dat zijn Conduct Technical Solutions met de Flatroof adapter en Sunbeam met de Sunbeam Luna.

De jury van de Best Innovation Award bestond dit jaar uit Robin Quax (TKI Urban Energy), Wilfried van Sark (Universiteit Utrecht) en Edwin van Gastel (Solar Magazine). Juryvoorzitter Quax: "De drie bedrijven die met hun innovatie in de top-3 van de Best Innovation Award staan, hebben stuk voor stuk een oplossing ontwikkeld die de Nederlandse zonnepaneelinstallateurs vooruithelpen op het gebied van installatiekwaliteit."

Flatroof adapter Conduct Technical Solutions
In het juryrapport is te lezen dat de nominatie van Conduct Technical Solutions bijna kan worden  gezien als een oeuvre award. Pieter Kremer, oprichter en eigenaar van dit Nederlandse bedrijf, is sinds jaar en dag bezig met het vergemakkelijken van het leven van de installateur. In de afgelopen paar jaar heeft dat tot talloze innovaties geleid. Van de PVcontainer tot de PVshelter en de PVtube.

Dit jaar is Conduct genomineerd met de Flatroof adapter: opnieuw een innovatie die de installatiekwaliteit verhoogt, en een zeer geschikte oplossing voor de doorvoer van bekabeling op platte daken.’

Sunbeam Luna
Over het nieuwe montagesysteem van Sunbeam schreef de jury het volgende: "Met Luna maakt Sunbeam zijn eerste stappen op schuine daken. An sich wellicht niet bijzonder, maar circulariteit zit in de haarvaten van het bedrijf. Voor iedere component probeert Sunbeam de CO2-footprint te verlagen. Zo worden de grondstoffen onder meer gehaald bij Norsk Hydro, een van de meest duurzame aluminiumproducenten ter wereld."

Bij de Sunbeam Luna hoeft de installateur, dankzij de voorgemonteerde schroeven en de klemmen, maar met drie onderdelen het dak op. Het product is daarnaast volledig elektrisch geleidend.

Een welgemeend gefeliciteerd aan de bedrijven!