Solar Powervrouw: Pamela Kleijn

20.04.2021 | 't Hoekje Simone Tresoor

Solar Powervrouw: Pamela Kleijn

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw.

Het is vrijwel direct duidelijk als je haar hoort praten: ze doet het graag en haar tongval verraadt een wiegje in Rotterdam. En goed kunnen praten is voor haar werk wel een vereiste, want Pamela Kleijn (37) is Key Accountmanager bij Libra Energy, een internationale distributeur op het gebied van duurzame energiesystemen met een leidende rol in de zonne-energiemarkt.

Tegenwoordig woont ze alweer 12 jaar in Haarlem en binnenkort staat er een verhuizing naar een mooi plekje aan de duinen van IJmuiden op de planning. “Ik heb nog niet zo lang zonnepanelen op mijn huis in Haarlem, maar die verhuizen gewoon mee”, lacht de accountmanager.

Tom-boy

Als kind was Pamela meer een ‘Tom-boy’. Ze speelde bijna alleen maar met haar buurjongens en zo af en toe moest haar vader haar komen redden als ze te hoog in een boom was geklommen en niet meer naar beneden durfde. Ook was ze een ‘paardenmeisje’ en veel in de manege te vinden. Beide ouders werkten: haar handige vader had een eigen timmerbedrijf en haar moeder werkte in een juwelierszaak. Haar vier jaar jongere broer keek vaak met grote ogen naar zijn veel stoerdere zus. Inmiddels is Kleijn zelf moeder van twee meiden van zeven en acht jaar oud.

Als puber wist ze precies wat ze wilde worden: agent bij de bereden politie. Althans: dat was het plan. Toen ze niet werd aangenomen op de opleiding stortte haar wereld in. Een driejarige MBO-opleiding paardenhouderij volgde waarna ze als dierenartsassistente aan de slag ging bij een paardenarts. Een hele rits van andere baantjes volgden, waarvan haar werk in de horeca naar eigen zeggen haar gevoel voor sales heeft ontwikkeld. “Ik vind service heel belangrijk en vind het heerlijk als ik iemand de ultieme beleving kan geven. Dus zorgde ik er altijd voor dat er nooit een glas leeg raakte. Ik zorgde destijds graag goed voor mijn klant en eigenlijk doe ik dat nog steeds.”

‘Ik zocht een bedrijf waar leuke collega’s werkten’

Na de horeca heeft ze als sales representative voor een bedrijf in kantoorartikelen de fijne kneepjes van het salesvak geleerd. Hier ontwikkelde ze naar eigen zeggen haar doorzettingsvermogen omdat koude acquisitie daar veel voorkwam. “Na verloop van tijd werd het tijd voor iets anders. Ik zag geen uitdaging meer”, vertelt ze. “Ik ben toen gericht op zoek gegaan naar een bedrijf waar ik bij wijze van spreken zo bij de directeur naar binnen kon wandelen. Ik zocht een open bedrijf waarmee ik echt een klik zou hebben en, heel belangrijk, waar leuke collega’s werkten.”

De vloggende accountmanager

”Via een recruiter kwam ik bij Libra terecht en die klik was er direct. Het bedrijf is een verademing om voor te werken. Het personeel wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen, het is zeer dynamisch en elke dag is anders. Ik ben in de afgelopen drie jaar enorm gegroeid doordat ik vertrouwen krijg en vrij word gelaten in mijn werk. Ik heb ongeveer 60 klanten in mijn portefeuille en die ondersteun ik waar ik kan. Zo denk ik onder andere mee welke van onze producten het beste bij hun projecten passen en houd ik ze op de hoogte van marktontwikkelingen. Bij grotere projecten zorg ik er samen met mijn collega's voor dat alle bestellingen goed gemonitord worden en dat alles op tijd op de gewenste locatie bezorgd wordt."

"Ik ben er trots op dat ik nu deel uitmaak van een bedrijf dat bijdraagt aan een duurzame wereld. Twee jaar geleden heb ik er een rol bijgekregen binnen het bedrijf: ik maak onder het alias ‘de vloggende accountmanager’ vlogs over de projecten van onze klanten. Ik word zelfs soms al herkend!"

Solar powervrouwlibera energyPamela Kleijnduurzame energiezonnepanelenvloggende accountmanager

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: Innovative ways to determine degradation modes and mechanisms in thin-film solar modules

17 mei 2021
09:00 - 10:00
online

Solliance

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
18 mei 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu