Solar Powervrouw: Renée Bruinsma

09.02.2021 | 't Hoekje Anje Hoogland

Solar Powervrouw: Renée Bruinsma

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw.

Renée Bruinsma (34)  kwam per ongeluk in de sector terecht, maar kan zich niks anders meer voorstellen. Zeker niet omdat ze nou eenmaal bij het leukste bedrijf van Nederland werkt, dat vindt ze zelf tenminste. “Hoewel ik dat eigenlijk niet echt kan zeggen”, geeft ze lachend toe. “Want ik heb, naast stages, nog nooit bij een ander bedrijf gewerkt”. 

Meteen na haar master Marketing Management zou ze Solarclarity even uit de brand helpen. Het bedrijf bestond uit een man of twaalf en iemand voor de marketing was er nog niet. Dus zou zij dat voor ‘een beursje’ verzorgen. Maar de sfeer bij de start up beviel haar zo goed dat ze bleef hangen. “Iedereen pakte zo lekker aan. Daar hou ik van. Ik heb gepassioneerde mensen om mee heen nodig. Toen kreeg ik de mogelijkheid om de marketing op te zetten. Ik mocht mensen aannemen, werd verantwoordelijk voor de customer journey. Het ging allemaal hartstikke snel. En nog steeds. Toen ik terugkwam na vijf maanden zwangerschapsverlof was er alweer zoveel veranderd op kantoor…”

Aanpakker

Inmiddels werkt de Amsterdamse al acht jaar in de branche, is ze Product en Marketing Director en heeft ze zelf ook wel het gevoel dat ze een Solar Powervrouw is. “Ik heb een leuk team om me heen verzameld van in totaal elf man. Ik ga niet met mijn benen op tafel. Ik hou van leiding geven én coachen. Dan haal je als bedrijf ook het beste uit je mensen.”

Daarnaast geniet ze ervan om alles zo simpel mogelijk te maken voor de klant. “Het is onze merkbelofte en dat is ook wat de klant van ons mag verwachten. Werken in de zonne-energie gééft mij energie. Geen dag is hetzelfde in deze solarcoaster, zoals wij dat gekscherend noemen.”

“Bakken is voor mij therapie”

Ook op privégebied is de aanpakker helemaal tevreden. In 2018 trouwde ze in de tuin van haar schoonouders met haar man die ze in Thailand heeft ontmoet. Na daar een tijdje samen te zijn opgetrokken scheidden hun wegen. Ze gingen beiden naar een ander land. Er was toen nog slechts sprake van een mooie vriendschap tussen de avonturiers. Een half jaar later bleken ze beiden in Sydney te zitten en zochten ze elkaar weer op. Maar pas bij een reünie in Groningen sloeg de vlam over.

Inmiddels wonen ze samen aan de grachten in Amsterdam Oost. Zonnepanelen hebben ze zelf niet. “Het was dat of een dakterras… Maar als we ooit een tuin hebben dan nemen we ze zeker!” Renée was altijd een harde carrièretante. Maar sinds ze vorig jaar juni een zoontje heeft blijft ze tot haar eigen verbazing opeens keurig bij het zebrapad wachten, werkt ze vier dagen in de week en vindt ze haar vrije tijd ook belangrijk.

Op avontuur

Ze is gek op bakken. Het boek Sweet van Ottolenghi neemt ze zelfs mee naar bed om er nog even in te kunnen bladeren. “Bakken is voor mij therapie”, legt ze uit. Ook is ze gek op varen. “Ik kom uit de Noordoostpolder en mijn ouders hadden altijd een boot in Friesland. Dus ik ben ermee opgegroeid.”

De Nederlandse wateren vindt ze alleen wat klein. De reislust is haar dan ook nog niet ontnomen. Hoewel die vakanties er nu wel wat anders uit zullen zien. “Mensen verwachten dat vaak niet van mij, maar voorheen ging ik lekker op de bonnefooi met een rugzak op pad. Naar verre continenten, maar bijvoorbeeld ook naar Italië. Dan vroegen we aan een boer of we op zijn erf ons tentje mochten opzetten en hadden we de leukste avonden. Je komt op die manier geweldige mensen tegen! Met die kleine zullen we wat meer moeten plannen. Ik denk dat we eerst met een busje door Europa gaan als dat weer kan. Naar Scandinavië ofzo. Dan kan hij tijdens onze verkenningstochten mooi op de rug. Ik kan niet wachten!”

Renee BruinsmaSolarClaritySolar powervrouw

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: SolarEdge | SolarEdge Home Inline Energiemeter & Energy Net

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
20 januari 2022
10:00-11:00
Online

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Event: EZK-evenement: Partners in energie-uitdagingen 2022

24 januari 2022 - 27 januari 2022
09:00 - 17:00

RVO, NVDE & MKB NL

Lees verder

Webinar: Presentatie Nationaal Solar Trendrapport 2022

Logo Dutch New Energy Research
26 januari 2022
1899-12-30 11:00:00

Dutch New Energy Research

Lees verder

Webinar: VEELGEMAAKTE FOUTEN BIJ HET INSTALLEREN

Logo Esdec
26 januari 2022
13:00 - 14:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu