Tesla geeft batterij ter compensatie

26.04.2021 Joyce Beuken

Tesla geeft batterij ter compensatie

Tesla verkoopt niet langer panelen zonder Powerwall. Ook biedt het bedrijf gratis Powerwalls aan mensen die grote prijsverhogingen hebben gekregen op zonprojecten waarvoor ze al getekend hadden. De powerwall is een thuisaccu van de befaamde Amerikaanse producent.

Tesla-topman Elon Musk heeft via twitter bekendgemaakt dat Tesla niet langer panelen verkoopt zonder thuisbatterij. Vorige maand werd ook bekend dat Tesla de prijs van zijn dakpanelen drastisch verhoogt op basis van een uiterst inconsistente nieuwe "complexiteitsfactor". De prijs schoot maar liefst 50% omhoog en werd dus ook gevraagd aan bestaande klanten.

Gratis accu
Wat exact de reden is achter de prijsverhoging blijft onduidelijk. Eerder konden klanten ervoor kiezen om hun aanstaande project te annuleren, maar nu wordt een gratis thuisaccu toegevoegd als compensatiemogelijkheid. Sommige gedupeerde huiseigenaren hadden zelfs al geld uitgegeven aan werkzaamheden ter voorbereiding van de installaties.

Annuleren
In sommige gevallen werden huiseigenaren geconfronteerd met tienduizenden dollars meer kosten voor hun project. Enkele weken na het bekendmaken en aanbieden van annulering is Tesla begonnen met het aanbieden van gratis Powerwalls aan die klanten om de prijsstijging af te vlakken.

Tesla-vertegenwoordigers schreven in de e-mails die naar klanten werden gestuurd: “Dank u voor uw voortdurende steun. We willen u graag een Powerwall aanbieden zonder extra kosten wanneer u overgaat tot uw installatie van uw zonnedak.“