Zo laat de installateur omvormer en accu beter communiceren

20.01.2022 Joyce Beuken

Zo laat de installateur omvormer en accu beter communiceren

Fox ESS is een jonge maar grote naam op het gebied van ontwikkeling van omvormers en energieopslag. Distributeur in Nederland Guyon de Koning vertelt wat het bedrijf onderscheidend maakt en deelt hun plannen om de installateur nog beter te kunnen bedienen.

Het kenmerkende van Fox ESS begint bij de basis, vertelt De Koning. “De meeste omvormerfabrikanten hebben een accufabriek in eigen beheer, waar zij de accu’s assembleren. Fox ESS heeft de hele productieketen in eigen beheer. Dat levert een technisch beter product en vooral ook een transparante keten op, van grondstoffen tot arbeidsomstandigheden. Fox ESS is onderdeel van de Tsingshan Holding Group, wat een Fortune 500-bedrijf is. De bedrijfsprocessen worden daarom nauw in de gaten gehouden.”

Hoger dan Coca-Cola
De Fortune 500 is een ranglijst van bedrijven uit de Verenigde Staten, geordend van groot naar klein op basis van hun jaaromzet. Fox ESS  is relatief onbekend, maar de holding is een “sterke en betrouwbare wereldspeler”, aldus De Koning. De Tsingshan Holding Group stond in 2021 op plek 279. “Zowel voor voortdurende investeringen in innovatie als een solide bedrijfsvoering staat moederbedrijf Tsingshan Holding Group garant. We staan hoger dan Coca-Cola. Dan weet je wel dat het financiële draagvlak goed is”, stelt De Koning.

Na de overname door de holding is er flink geïnvesteerd, “vooral op het gebied van research en development”. Fox ESS richt zich met name op de residentiële markt. Wel is het bedrijf bezig met grootschaligere productie van omvormers en accu’s. “Je merkt dat partijen in de branche graag naar de toekomst kijken.”

Afstemmen
Zelf komt De Koning uit de installatietak. Hij spreekt dan ook uit ervaring met betrekking tot het voordeel van een breed productaanbod van dezelfde naam. “Als je werkt met een omvormer van het ene merk en een accu van een ander merk, zou dit in de toekomst problemen kunnen geven. De omvormerfabrikant zal zeggen dat de fout bij de fabrikant van de accu ligt en andersom. Maar dat krijg je nu eenmaal als je die twee niet goed matcht. De communicatie tussen de twee onderdelen is heel belangrijk. Perfecte afstemming is gewenst.”

Training installateur
Fox ESS tracht om meer als servicecenter naar buiten te komen. De Koning: “Menig installateur weet hoe je een omvormer moet installeren. Hoe het apparaat met de accu communiceert is echter een ander verhaal. Daarom willen we het hele jaar door wekelijkse trainingen gaan geven, zodat de installateur het proces beter begrijpt en inziet wat het belang van een goede match is.”

Fox ESS geeft samen met Hadec en Navetto trainingen, die zodra er versoepelingen plaatsvinden zullen worden vervolgd. “Het is een technische training. En als de installateur dat wil, kunnen we zelfs met hen meegaan naar een installatie. Op locatie aanwezig zijn is nog gunstiger.” Maar iedereen komt in aanmerking, ongeacht het bedrijf: “Elke installateur is welkom en nodigen we graag een keer uit om onze training te volgen”, besluit De Koning.