Zonne-auto arriveert met paard en wagen

04.10.2021 Joyce Beuken

Zonne-auto arriveert met paard en wagen

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven arriveerde 1 oktober met de een nieuwe zonnewagen in Marokko om de eerste wedstrijd op Afrikaanse bodem te rijden – de Morocco Solar Challenge. Hoewel de wagen wel degelijk voorzien is van banden, arriveerde zij op een bijzondere wijze.

Met een meterslange vrachtwagen werd het voertuig over vele grenzen heen vervoerd. Eenmaal aangekomen in havenstad Agadir ging het echter mis. De spullen aan boord van de vrachtwagen moesten per heftruck worden verplaatst.

Bewoners te hulp
De heftruck zakte echter weg in het zachte zand. Inwoners van de stad snelden te hulp met paard en kar, waarmee de onderdelen vervoerd konden worden naar de bestemming.

De Marokkaanse Solar Challenge vindt dit jaar voor het eerst plaats. Van 25 tot en met 29 oktober worden vijf etappes gereden door de Sahara. Studententeams van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op in een rit van in totaal 2500 kilometer.

Vierentwintiguursrace
Twee jaar geleden won de zonneauto van het Agoria Solar Team ook al de World Solar Challenge in Australië. Twee weken geleden gingen ze er met goud vandoor tijdens de iLumen European Solar Challenge, een vierentwintiguursrace die plaatsvond in België.