Bedrijfsnieuws

Evolutie volgt op revolutie: Productiestart van de iconische REC TwinPeak 5-zonnepanelen

01.12.2022

REC Group kondigt de productiestart van de REC TwinPeak 5 Series aan, de vijfde generatie van zijn meermaals bekroonde TwinPeak-zonnepanelen. Het nieuwe product verbetert de sterke punten die van de TwinPeak-familie zo’n succes hebben gemaakt, waaronder het revolutionaire Twin Design van REC.

Primeur! Nieuwe naam voor inkoopcombinaties Duurzaam, Installatietechniek, Bouw, Wegenbouw & Groen!

30.11.2022

Primeur! Eerste beursdeelname met nieuwe naam! Van dinsdag 14 t/m donderdag 16 maart 2023 neemt NiCD - Nederlandse inkoopcombinatie Duurzaam, samen met NiCI - Nederlandse inkoopcombinatie Installatietechniek, NiCW - Nederlandse inkoopcombinatie Wegenbouw, NiCG - Nederlandse inkoopcombinatie Groen en NiCB - Nederlandse inkoopcombinatie Bouwbedrijven, deel aan Solar Solutions International in Expo Haarlemmermeer.

Nog eenvoudiger plannen en documenteren

25.11.2022

Om nog effectiever te werken, kunt u de volledige PV-documentatie rechtstreeks op uw smartphone doen - van de voorlopige planning tot de uiteindelijke aanvaarding bij de klant.

BELECTRIC completes three more large-scale PV plants in the Netherlands

23.11.2022

Solar parks with a total capacity of over 57 megawatts completed on schedule BELECTRIC underlines its role as one of the leading EPC providers in the Dutch market Kolitzheim (Germany) – BELECTRIC commissions three more large-scale solar parks for Kronos Solar in the Netherlands.

BELECTRIC secures another major contract in the Netherlands

23.11.2022

BELECTRIC partners up with global renewable energy company, Low Carbon, to construct four photovoltaic systems in the Netherlands Solar projects with a total capacity of more than 53 Megawatts Peak (MWp) Experience in working with difficult soil conditions involving peat  Kolitzheim (Germany) – BELECTRIC secured another major contract in the Netherlands.

Op volle kracht vooruit: op de linkerrijstrook met de KOSTAL ENECTOR-wallbox

18.11.2022

Opladen, klaar, af. Met zijn geavanceerde laadtechnologie definieert KOSTAL nieuwe maatstaven voor duurzame elektromobiliteit. De nieuwe KOSTAL ENECTOR-wallbox is een krachtige interface tussen de fotovoltaïsche installatie en het e-voertuig.

Samenwerking Esdec en Chapter Works in omscholing solar-installateurs

16.11.2022

Deventer, 16 november 2022 - Esdec en online opleider Chapter Works zijn recentelijk een samenwerking gestart in het opleiden van solar-installateurs. Esdec levert de trainingsfaciliteiten, materialen en producttrainers.

Onze fire wrap is uit voorraad leverbaar!

15.11.2022

De fire wrap zorgt ervoor dat een eventuele brand zich niet via de kabels naar de andere zijde van de brandwerende muur kan verplaatsen. De fire wrap is ervoor gemaakt om branden op daken te vertragen over de brandscheidende wand tot wel 120 minuten.

Bekijk de Mini PV Shelter als praktijkuitvoering!

27.10.2022

Het is zover, de eerste foto van onze mini pv shelter. Het installatiebedrijf wist de mini shelter snel te monteren. De klant is nergens tegenaan gelopen en erg blij met het resultaat.

Een Splinternieuwe Ultra-Black Double-Glass IBC Module

25.10.2022

Zonnemodule-technologie is een van de snelst groeiende onderdelen van de zonne-energie-industrie, en het rendement van de modules, en de op de gebruikers gerichte kenmerken van de modules, worden in een steeds sneller verbeterd.

Het belang van zonnepanelen testen

17.10.2022

De energietransitie in Nederland is behoorlijk op stoom gekomen en steeds meer zonnepanelen vullen het straatbeeld. Het is dan ook geen geheim dat het aanleggen van zonnepanelen niet zomaar een klus is voor iedereen.

High-Tech Performance On Your Roof

11.10.2022

EXE Solar GmbH, founded in 2014 and based in Bolzano, Italy, develops and produces high-performance photovoltaic modules for professional use in industrial, commercial and residential construction.

Conduct lanceert RoofSupport GelConnect 

06.10.2022

Conduct lanceert RoofSupport GelConnect  BARENDRECHT - Met RoofSupport GelConnect biedt Conduct Technical Solutions de oplossing om beschadigde solarkabels efficiënt te herstellen.

Solarstell en Solar Construct Nederland heten vanaf vandaag Blubase

03.10.2022

Enkele weken geleden kondigden Solarstell en Solar Construct Nederland aan per 1 oktober 2022 samen verder te gaan onder een nieuwe naam; Blubase. Vanaf vandaag is de verkoop & support organisatie van Blubase gereed en operationeel.

De Belgische Zonnepanelen fabrikant Belinus presenteert de in België vervaardigde BMS voor huizen - Energiewall LV 10 kWh.

27.09.2022

Als huiseigenaar zijn niet alleen het rendement van de zonnepanelen en de kosten de enige twee factoren rekening mee wordt gehouden, wanneer men op het punt staat om een besluit te nemen over het al dan niet overstappen op zonne-energie.

Date cultivation supported by photovoltaics

20.09.2022

Southern Tunisia, in the border region with Libya and the edges of the Sahara, is home to numerous date plantations. This versatile fruit is one of the North African country’s most important exports.

OPZOEK NAAR OPSLAG VOOR UW ZONNE-ENERGIE? ETEPRO KOMT MET BATTERIJ!

06.09.2022

De mogelijkheden van Etepro om energie op te slaan in accu’s bieden oplossingen voor meerdere uitdagingen. De batterijen die wij bieden worden door zonnepanelen opgeladen in verschillende omgevingen.

VDH Solar start met verkoop Taylor panelen

05.09.2022

De nieuwe optimalisatie technologie geeft zonnepanelen meer rendement. Het Eindhovense hightechbedrijf taylor ontwikkelde een nieuwe technologie waarmee zonnepanelen tot 20% meer energie leveren en die de kans op hotspots elimineert.

Belinus Solar heeft de "Top PV Brand 2022 Belgium" ontvangen

01.09.2022

Genk, 01 september 2022 - Belinus Solar BV is onlangs door EUPD Research, een gerenommeerd marktonderzoeksbureau met hoofdkantoor in Bonn, Duitsland, uitgeroepen tot "Top PV Brand 2022" in België, in de categorie modules.

Brand door zonnepanelen: Hoe groot is het risico?

30.08.2022

In het nieuws lees je steeds vaker over branden veroorzaakt door zonnepaneelinstallaties. Dit lijkt zorgwekkend, want zijn zonnepanelen op het dak dan wel zo veilig? Of is het brandrisico hierdoor een stuk hoger? Veel verschillende oorzaken komen naar voren als het gaat over branden door zonnepanelen.

Photovoltaic systems for Danieli - Tradition meets high-tech

29.08.2022

Danieli and EXE Solar – a successful combination of large-scale traditional industrial production and the corresponding production hall capacity with hundreds of high-tech photovoltaic modules on the many roofs.

Drijvend zonne-energieproject vereist verhoogde veiligheidsmaatregelen: ARDO, wereldwijd leverancier van diepvriesgroenten, transformeert afvalwaterreservoir tot energieproductie

29.08.2022

Installatie met 4.860 zonnepanelen maakt gebruik van groot afvalwaterreservoir en levert energie voor eigen gebruik en export 2MWp-systeem komt in aanmerking voor overheidssteun via Groenestroomcertificaten Veiligheid en monitoring op afstand zijn belangrijke overwegingen voor installateurs bij de specificatie van het systeem 29 augustus 2022  - ARDO NV, een wereldwijde leverancier van diepvriesgroenten gevestigd in Aardooie (België), heeft een drijvende zonne-installatie met 4.

Trayco PV Shelter ook beschikbaar in kleine variant: Mini Shelter

23.08.2022

Vanuit Trayco komt er een nieuw innovatief product: mini PV Shelter. Deze mini shelter heeft andere afmetingen dan de originele PV Shelter. De kleine shelter is geschikt voor de kleinere installaties voor bedrijven en particulieren.

"EXCELLENT" PV-modules van Sonnenstromfabrik behalen de hoogste brandbeveiligingswaarden conform UNI 9177

22.08.2022

SONNENSTROMFABRIK (CS Wismar GmbH), een van Europa's meest toonaangevende en moderne fabrikanten van hoogwaardige fotovoltaïsche modules, heeft begin dit jaar met succes voor zijn Glas/Glas en Glas/Folie PV modules van de "EXCELLENT”-serie het brandbeveiligingscertificaat ontvangen conform de UNI 9177-norm.

NIEUW! PV ROOF TERMINAL ALS STANDAARD DAKDOORVOER VOOR ZONNESTROOM INSTALLATIE

17.08.2022

De PV Roof Terminal was tot nu toe voornamelijk maatwerk, vanaf nu is er een standaard product verkrijgbaar. De PV Roof Terminal wordt gemonteerd op platte daken om de AC kabels uit de omvormer vanaf het dak het gebouw in te geleiden.

BlauHoff heeft Low Voltage Hybide omvormers in voorraad

15.08.2022

Wegens de toegenomen vraag naar batterijen voor thuisgebruik op bedrijfsmatig en het te kort aan hybride omvormers heeft Blauhoff een gekozen voor import van de merken DEYE en SunSynck.

Huis & Energie: Belinus Solar presenteert nieuwe zonnepanelen met Ultra Black HJT-cellen en Full Black GlasGlas

28.07.2022

De Belgische solar fabrikant BELINUS SOLAR heeft eerder deze maand op de Huis & Energie beurs in Nederland het nieuwe zonnepaneel BE-M8-HJT-UB-GG-390 gepresenteerd.

PV Shelter beschikbaar in kleine variant: Mini Shelter

27.07.2022

Vanuit Trayco komt er een nieuw innovatief product: Mini PV Shelter. Deze mini shelter heeft andere afmetingen dan de originele PV Shelter. De kleine shelter is geschikt voor de kleinere installaties voor bedrijven en particulieren.

ProfiNRG maakt grootschalige toepassing zonnepanelen op kassen mogelijk

25.07.2022

Zonne-energie is de meest populaire bron van hernieuwbare energie onder de Nederlandse glastuinders. Van het massaal installeren van zonnepanelen op kassen is echter nog geen sprake.

ProfiNRG wil leidende rol spelen in uitrol grote batterijsystemen

25.07.2022

Het opslaan van elektriciteit is een onlosmakelijk onderdeel van het energiesysteem van de toekomst. Momenteel staan in Nederland alle signalen op groen voor de grootschalige introductie van batterijsystemen voor de utiliteits- en C&I-markt.

Etepro verlengt contract met DTM busbar

21.07.2022

Etepro verlengt contract als distributeur van DTM busbarsystemen.Het contract is verlengd voor de hele Benelux. Namens Etepro, bedankt voor de samenwerking DTM.

BlauHoff Thuis Batterijen en Industriële oplossingen

14.07.2022

BlauHoff is een bedrijf gespecialiseerd in Lithium batterij oplossingen. Wij leveren van 5kwh to 500kwh batterijen voor thuis en bedrijfsoplossingen vanaf 1697 netto per 5kwh ! Modulair per 5kwh of in all in one oplossingen welke binnen 2 uur te installeren zijn.

1.000 euro Stap-budget

14.07.2022

STAP-budget van 1.000 euro voor alle werkende en werkzoekende ook als je ondernemer of ZZP'er bent. Je vraagt STAP aan als particulier en of je wel of niet werkt of de vorm daarvan is niet relevant voor je aanvraag.

FoxESS ook in EV laadoplossingen

06.07.2022

Een logische stap. Naast omvormers & batterij-opslag komt FoxESS nu ook met EV-laadoplossingen. In een wereld waarin steeds meer consumenten zonnepanelen, energieopslag én een elektrische auto hebben betekent deze productuitbreiding nog meer installatie- en gebruiksgemak.

Een nieuw zwaar ondersteuningsprofiel: I-profiel (TRAYCO)

23.06.2022

Voor de zwaardere constructies in de elektrotechniek / PV, komt Trayco met het IP assortiment naast de strutprofielen. Deze enorm stevige I-profielen zijn handig inzetbaar voor de industrie (ladderbaan) of voor bij de zonnepaneel installaties.

Sunbeam geeft montage van zonnepanelen een simpele en veilige boost

23.06.2022

Door de Boostervoet en handige zijplaten toe te voegen aan haar Nova-montagesysteem, maakt Sunbeam de montage van zonnepanelen nóg gemakkelijker en veiliger.

Belinus verlengt de product-, prestatie- en servicegarantie voor M7-modules tot 35 jaar

23.06.2022

De Belgische fabrikant verklaarde dat de 35/35/35-garantie de langste en meest uitgebreide combigarantie is die tot nu toe in de fotovoltaïsche industrie werd aangeboden.

Nu verkrijgbaar in de webshop! Conduct SafeHome concept

21.06.2022

Met de producten van Conduct zorg je ervoor dat jouw PV-systeem, commercieel of residentieel, extra mooi en veilig afgewerkt wordt. We hebben onder andere de volgende  artikelen: de PV tube, hiermee kun je DC kabels gescheiden, luchtdicht, en waterdicht door het dak naar binnen voeren; roofsupport, zorgt voor veilige kabelmanagement; de PV box, beschermt de omvormer tegen directe en indirecte blikseminslag; en een uitgebreid aanbod van PV shelters.

Bestel nu makkelijk en snel elektromaterialen bij de webshop van Etepro!

20.06.2022

De afgelopen weken heeft Etepro geinvesteerd in een gebruiksvriendelijke webshop om makkelijk elektrotechische materialen te bestellen. Etepro vertelt met trots dat de webshop erg toegankelijk is geworden.

Nieuwe

20.06.2022

Werken bij SolarToday aan een duurzame wereld! Dat is wat we elke dag weer doen. Om alles in goede banen te leiden in deze drukke tijden, zijn wij op zoek naar collega's voor ons hoofdkantoor (Haarlem), én voor onze vestigingen in Nederland.

Goed nieuws: Fox omvormers ruim beschikbaar

08.06.2022

FoxESS, producent van omvormers en opslagsystemen, heeft geruststellend nieuws: Er zijn omvormers beschikbaar voor de Nederlandse markt. Fox’ range van omvormers geschikt voor residentieel tot MKB netgebonden PV-systemen is in ruim voldoende mate op voorraad in China en bij onze distributeurs in Nederland dus ook gewoon goed én tijdig verkrijgbaar.

Sunbeam Luna: dé duurzame innovatie voor montage van zonnepanelen op schuine daken

08.06.2022

Sunbeam Solar Mounting, toonaangevend op de Nederlandse markt als het gaat om montagesystemen voor zonnepanelen, heeft nu ook een systeem voor schuine daken op de markt gebracht.

Alius verwelkomt Saskia van de Schoot als nieuwe CEO

07.06.2022

Met ingang van 1 juni 2022 verwelkomt Alius, Saskia van de Schoot als nieuwe CEO. Van de Schoot zal het dagelijkse bestuur en de verdere uitbouw van alle werkmaatschappijen binnen de Alius Group op zich nemen.

Bekroond: KOSTAL is een Top PV Merk voor 2022

24.05.2022

Bekroond: KOSTAL is een Top PV Merk voor 2022 Het onafhankelijke onderzoeksinstituut EUPD Research uit Bonn heeft bevestigd dat installateurs in heel Europa vertrouwen stellen in de invertertechnologie van KOSTAL.

AE Solar, the TIER 1 German solar panel manufacturer has proven itself to be a dynamic and progressive enterprise since its inception in 2003.

23.05.2022

AE Solar, the TIER 1 German solar panel manufacturer has proven itself to be a dynamic and progressive enterprise since its inception in 2003. This year at Intersolar Munich, the company presented 3 new product series: Aurora - up to 670W power range, Silicon Heterojunction Technology - Comet - up to 22,2% efficiency range and Neptune - PVT modules produce two types of energy from the sun's radiation: Electricity and heat, AE Solar's solution against the gas crisis.

REC lanceert een nieuw zonnepaneel met het hoogste vermogen ter wereld voor residentiële installaties met G12 HJT-cellen

17.05.2022

Met eeMet een vermogen tot 430 Wp op minder dan twee vierkante meter is de nieuwe REC Alpha Pure-R de ideale keuze op het gebied van vermogen, afmetingen en gewicht.

Navetto lanceert nieuw aanbod: Alfen EV-chargers

16.05.2022

Navetto breidt het assortiment uit met een nieuwe productgroep: EV-chargers. Op deze manier nemen zij de volgende stap in het aanbieden van een totaaloplossing en leveren ze een bijdrage in de energietransitie.

Esdec: nu ook ClickFit EVO voor Felsdaken

11.05.2022

Esdec, wereldwijde leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen – lanceerde recentelijk haar nieuwste lid van de ClickFit EVO-familie: ClickFit EVO voor Felsdaken.

De Trayco draadgoot is in alle maten leverbaar in Ultra Galva!

03.05.2022

De Trayco draadgoot werd in sommige maten aangeboden in Ultra Galva. Vanaf nu zijn alle maten beschikbaar in Ultra Galva. Ultra Galva is een oppervlaktebescherming die dubbel zo goed beschermd als thermisch verzinkt.

REC blijft de zonne-energiesector inspireren: REC Group onthult zijn nieuwste zonnepaneel op Intersolar Europe

26.04.2022

REC Group, een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Noorwegen en innovator op het gebied van zonne-energie, maakt op 11 mei op Intersolar Europe 2022 de lancering bekend van een nieuw hoogrendementszonnepaneel.

 SAJ neemt deel aan InterSolar Europe expo 2022

26.04.2022

Om de ontwikkelingsstrategie in de residentiële energieopslagmarkt te realiseren, zal SAJ op InterSolar Europe 2022 voor het eerst zijn nieuwste generatie van HS2 All-In-One Energy Storage System(3-10kW) en AS2 AC-Coupled Retrofit Storage System(3-10kW) demonstreren.

Etepro biedt extra bescherming voor de omvormers! INVERTERSAFE

22.04.2022

De Invertersafe kan zowel naast elkaar als rug aan rug geplaatst worden. Naast elkaar is de norm 40cm ruimte aan beide zijden; rug aan rug minimaal 20 cm ruimte tussen de omvormers.

2Solar en Santander slaan handen ineen om drempel aanschaf zonnepanelen te verlagen

20.04.2022

Installateurs die werken met 2Solar kunnen per 1 mei hun klanten Groen Lenen van Santander Consumer Finance aanbieden. Daarmee wordt de drempel naar duurzamer wonen verlaagd, ook voor consumenten die de investering niet in een keer kunnen of willen missen.

myenergi heeft antwoord op chiptekort!

15.04.2022

Het ECO laadstation van fabrikant myenergi, de zappi heeft afgelopen maand een belangrijke wijziging ondergaan. Door de aanhoudende chiptekorten is men op zoek gegaan naar oplossingen door uit te wijken naar een nieuwe Amerikaanse fabrikant die betrouwbaar chips kan leveren.

Viridian Solar introduceert nieuw veiligheidsproduct voor solar

12.04.2022

Deze week werd op de vakbeurs Solar Solutions International in Nederland een nieuw solarproduct ter verbetering van de brandveiligheid geïntroduceerd en erkend met een innovatieprijs Het betreft de ArcBox-connectorenbehuizing van Viridian Solar.

Hartman Expeditie combineert zonne-energie met batterij om beperkingen door netcongestie te vermijden

07.04.2022

Scholt Energy gaat voor Hartman Expeditie in het Drentse Nieuw-Amsterdam een energieopslagsysteem van HMB inzetten zodat het bedrijf de capaciteit van haar PV-installatie volledig kan benutten.

THE CUBE Daksteun is gelanceerd

07.04.2022

Met 'THE CUBE'  installeert u kabeldraagsystemen snel en veilig op platte daken. Door zijn gewicht hoeft u de daksteun niet op de ondergrond vast te maken.

Lyv Batterijen, voor huis en bedrijf

06.04.2022

Lyv Batterijen, voor huis en bedrijf De modulaire batterijsystemen van Lyv hebben een lange levensduur, beschikken over veilige LFP technologie en zijn eenvoudig te plaatsen.

SolarSolutions: kom lekker lunchen bij FoxEss

06.04.2022

Combineer het nuttige met het aangename, kom lekker een broodje eten bij de stand van FoxEss en maak kennis met onze uitgebreide productlijn omvormers en opslagsystemen.

KOSTAL verlengt Garantie!!!

05.04.2022

KOSTAL-omvormers zijn hoogwaardige en betrouwbare kwaliteitsproducten die zijn ontwikkeld, getest en geproduceerd voor jarenlang continu gebruik. Met 110 jaar ervaring in elektronica en mechatronica staat het merk KOSTAL voor "Made in Germany".

SMA lanceert nieuwe innovatieve omvormer die zonnestroomproductie en -beheer combineert

05.04.2022

Nieuwe Sunny Tripower X van SMA combineert zonnestroomproductie en -beheer Niestetal, 5 april 2022 - De Sunny Tripower X van SMA Solar Technology AG (SMA) is de nieuwste troef van SMA Energy Systems Business.

Omega Energietechniek op de Solar Solutions International Beurs!

05.04.2022

Vanaf dinsdag 12 april tot en met donderdag 14 april 2022 neemt Omega Energietechniek deel aan de vakbeurs Solar Solutions International in Expo Haarlemmermeer.

Belgische zonnepanelenfabrikant Belinus implementeert de vereiste kwaliteitsborgprocedures

05.04.2022

Belinus is in 2015 gestart als een servicebedrijf voor de technische en kwaliteitscontroles van zonnepanelen ter ondersteuning van Belgische en Nederlandse opdrachtgevers.

SolarEdge presenteert oplossingen voor slim energiebeheer en verbeterde veiligheid op paneelniveau tijdens de Solar Solutions

04.04.2022

De residentiële oplossingen van SolarEdge zullen dit jaar centraal staan op de Solar Solutions International (12-14 april 2022, Expo Haarlemmermeer, stands C7 & K13).

Terra Techs Floating Solar op Solar Solutions 2022

04.04.2022

Dit jaar presenteren wij onze Floating Solar opstelling op Solar Solutions 2022. Wateroppervlaktes zoals irrigatiebekkens, baggerdepots, zandwinplassen en bassins bij zuiveringsinstallaties kunnen ingezet worden voor opwekking van zonne-energie in de leefomgeving.

Meer weten over laadpalen of thuisbatterijen? Volg een webinar bij Solarclarity

04.04.2022

Bij Solarclarity hebben we alles in huis voor een compleet zonnesysteem en delen graag onze kennis met je. Wel zo handig voor jou als installateur aangezien je steeds meer een adviserende rol krijgt op het gebied van verduurzamen.

Solarday zet groot in op Nederlandse PV-markt

31.03.2022

Solarday richt zich op de Nederlandse markt, die steeds strategischer wordt in de expansieprojecten van de Italiaanse moduleproducent, die onlangs een nieuw kantoor heeft geopend in Spanje om nog meer aanwezig te zijn op de groeiende Europese markt.

AEG krijgt

31.03.2022

Gebaseerd op onafhankelijk onderzoek "Global PV Installer Monitor" door EUPD Research Frankfurt am Main, 30 / 03 / 2022 – Op basis van de resultaten van onafhankelijk onderzoek "Global PV Installer Monitor" door het wereldwijd erkende onderzoeksinstituut EUPD Research, heeft AEG in 2022 het "Top Brand PV Award"-zegel voor zonnepanelen in Nederland gekregen , waarmee AEG tot de topmerken in Nederland behoort qua distributiebreedte en advies van installateurs.

Ultrasnel laden, het kan nu overal!

31.03.2022

Het aantal elektrische personenauto’s zal de komende jaren naar verwachting enorm groeien. Om de EV-revolutie te laten slagen, is een meer dan evenredige groei van het aantal oplaadpunten nodig.

U Beam Triangle kit for flat roof

31.03.2022

Design Features: 1) Pre-assembled triangle kit makes easier installation 2)Foundation type: anchor bolt or ballasted 3)Fixed customized degree or adjustable (10

Zinc-Aluminum-Magnesium Steel --ZAM Steel

31.03.2022

This Zinc Aluminum-Magnesium Coated Steel Sheet in market which is also called ZAM coated steel is one newly developed with coating layers of 100-450g +/-10g which owns very strong corrosion-resistant ability.

13 APRIL 2022 INVLOEDSESSIE: ZONNE-ENERGIE RECYCLING, HOE GAAN WE DAT BETALEN?

30.03.2022

Stichting Zonne-energie Recycling Nederland organiseert op 13 april 2022 op de Solar Solutions vakbeurs een INVLOEDSESSIE. Fabrikanten, groothandels en importerende bedrijven en installateurs zullen voor de recycling van zonnepanelen moeten zorgen.

Maysun Solar voorverkoop van de bestseller 410W Full Black zonnepanelen die naar de Rotterdamse haven komen

30.03.2022

Maysun Solar's kleine formaat en krachtige 410w Full Black zonnepanelen (1775*1098*30m'm) hebben allemaal voorverkochte 10 containers die deze maand in de haven van Rotterdam zijn aangekomen.

Maysun Solar, fabrikant van zonnepanelen, heet u welkom op stand G16.1.

30.03.2022

Maysun Solar is gevestigd in Hangzhou, China.  Maysun Solar heeft 5 jaar ervaring in het leveren van zonnepanelen aan zonne-energiecentrales, groothandels en OEM-partners in Europa.

Samenwerking Search4Solar met Brady

28.03.2022

Samenwerking Search4Solar met Brady: levering labels en stickers pv-systemen van start Het onlinezonne-energieplatform Search4Solar is een samenwerking gestart met Brady.

Thuisbatterijen aanbieden via 2Solar

25.03.2022

Een thuisbatterij is een mooi middel om zelfconsumptie van zonnepanelenstroom te vergroten. Huishoudens zijn op deze manier minder afhankelijk van de grillen van het elektriciteitsnet dat steeds meer volloopt.

Specialised Solar Cleaning B.V.

24.03.2022

Specialised Solar Cleaning B.V. is Europe’s leading Solar Module Cleaning, Green surrounding maintenance and Thermographic drone inspection company. We have developed the most effective and efficient process for cleaning and decontaminating large, industrial scale solar installations (Ground, Roof and Floating) installations.

AE Solar recognized in Poland’s AIEM measurement tests

23.03.2022

Tier1 German manufacturer AE Solar has become one of the leading solar panel suppliers to Poland in the upper average to premium category niche and has now been recognised in the country’s AIEM measurement tests carried out by the Alter Energia organisation, based on technical and economic parameters, including suitability for central European climatic conditions.

Energieopslag als oplossing voor een te kleine netaansluiting

22.03.2022

Hoe los je toenemende elektrificatie op het wagenpark op met een te lage netaansluiting? Energieopslag bied hier een oplossing. Door piekbelasting op te vangen is een zwaardere netaansluiting niet nodig of kan deze verzwaring uitgesteld worden.

Zonnepanelen installeren volgens de nieuwste InstallQ eisen

22.03.2022

De zonnepanelenmarkt heeft de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt. Dit is uiteraard een zeer goede ontwikkeling, alleen zit er wel een keerzijde aan deze groei.

Solarstell Next Steeldeck: simpeler kan het niet

21.03.2022

Solarstell Next is onze nieuwe lijn voor schuine daken. Die is ontwikkeld in samenwerking met onze klanten. We vroegen hen: wat heb je nou nodig voor steeldeck-daken? Het antwoord was duidelijk: een zo simpel mogelijk systeem.

NEW: Solar Solutions Düsseldorf on November 30 & December 1, 2022, Messe Düsseldorf

18.03.2022

Solar Solutions Düsseldorf will take place on Wednesday 30 November & Thursday 1 December 2022 in Messe Düsseldorf. North Rhine-Westphalia is one of the strongest economic regions in Germany.

ACCo en DAC’s samen sterk

17.03.2022

De nieuwste generatie overspanningsbeveiligingen van Citel is een mooi voorbeeld van perfect combineren. Componenten uit de ACCo-serie beschikken over geïntegreerde overspanningsbeveiligingen van type 2+3 of type 1+2+3 en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in het hoofdvoedingssysteem.

KOSTAL PIKO CI - zonnige tijden voor het bedrijfsleven Interview met Thomas Garber Senior Product Manager bij KOSTAL

16.03.2022

KOSTAL PIKO CI - zonnige tijden voor het bedrijfsleven In een interview legt Thomas Garber, Senior Product Manager bij KOSTAL, uit waarom de nieuwe omvormer PIKO CI voor zakelijk gebruik, sinds de introductie in 2021 een grote populariteit op de markt geniet.

Online inkooplatform gelanceerd

15.03.2022

Search4Solar gelanceerd: nieuw platform ontzorgt installateurs bij inkoop zonnepanelen Ondernemer Bart Wansink heeft Search4Solar gelanceerd. Dit online zonne-energieplatform ontzorgt installateurs bij inkoop van zonnepanelen en omvormers.

Delta presenteert nieuwe krachtige M100A Flex 3-fase omvormers op Solar Solutions International 2022

15.03.2022

Delta Electronics, wereldwijd marktleider op het gebied van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer, zal zijn nieuwe fotovoltaïsche omvormers tentoonstellen op Solar Solutions International 2022, dat van 12-14 april wordt gehouden in Expo Haarlemmermeer.

Eurener presenteert zijn nieuwe module van 120 cellen t/m 420Wp

14.03.2022

2022 is een heel bijzonder jaar voor Eurener aangezien we ons 25-jarig jubileum vieren. Vijfentwintig jaar aan uw zijde werken aan een duurzamere wereld, waarin we hebben bijgedraagt aan het besparen van de uitstoot van meer dan 1.

Oplaadstations

12.03.2022

Oplaadstations

BayWa r.e. PV-verzekering – Veiligheid boven alles

10.03.2022

BayWa r.e. Solar Systems S.à r.l. biedt onmiddellijke verzekeringsdekking voor uw fotovoltaïsche installatie – een product van de Gossler, Gobert & Wolters Groep (GGW) De extreme weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben ons aangetoond dat alle fotovoltaïsche installaties aan zelfs de hoogste veiligheidsnormen moeten voldoen.

ETEPRO BIEDT DE SNELLADER VAN SMAPPEE AAN (EV BASE ULTRA)

10.03.2022

Wil je snelladen toevoegen aan je laadplein? Etepro heeft een snel, slim en compact snellaadstation genaamd: EV Base Ultra. Hij is uitgevoerd in het bekroonde EV Line ontwerp en biedt laden met een continu vermogen van 160 kW terwijl je elektrische infrastructuur binnen zijn grenzen blijft.

E-ATEPS maakt elektrificatie van het wagenpark mogelijk

09.03.2022

Door de energietransitie en de elektrificatie van het wagenpark overstijgt de vraag naar stroom de mogelijkheden van netbeheerders. De oplossing ligt in energieopslag.

Hernieuwbare energie opslaan? Battery Supplies pakt uit met slimme systemen voor professionals en particulieren.

08.03.2022

De energiesector is voortdurend in beweging. Om in te spelen op die snel veranderende markt ontwikkelde batterij-expert Battery Supplies een volledig nieuw gamma Li-ionbatterijen voor de opslag van hernieuwbare energie en dat zowel voor de industrie, KMO’s als particulieren.

Het All-up PowerPack dekt de lading!

08.03.2022

Altijd en overal kunnen liften met het All-up PowerPack. All-up levert al meer dan 20 jaar elektrische ladderliften. Geen uitstoot, minimaal onderhoud en stil in gebruik zijn slechts 3 voordelen.

BadenovaWärmeplus and SC Freiburg implement world

07.03.2022

Meyer Burger supplies over 6,000 high-performance modules 'Made in Germany' for SC Freiburg's Europa Park stadium  The solar installation will produce around 2.

GSE IN-ROOF SYSTEM Evolutie 2022

07.03.2022

Dankzij de twee halve platen die in elkaar schuiven, maakt het GSE IN-ROOF SYSTEM de integratie mogelijk van grotere en bredere zonnepanelen!

Nieuw! Navetto X Solplanet

07.03.2022

Solplanet en Navetto gaan samenwerking aan. Solplanet en Navetto hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de distributie van PV-omvormers. Dit betekent dat de Solplanet omvormers per direct beschikbaar zijn voor de klanten bij Navetto, solar for everybody! Beide partijen zijn toegewijd om de samenwerking een groot succes te laten worden.

Solarclarity breidt aanbod laadpalen uit met de slimme en compacte laadrobots van Easee

07.03.2022

Vanaf maandag 7 maart zijn de laadrobots van het Scandinavische merk Easee verkrijgbaar op de webshop van Solarclarity. Met Easee voegt Solarclarity een slimme en compacte laadrobot toe aan het assortiment.

Power Quality als oplossing bij netcongestie!

07.03.2022

Netcongestie is een term waar we vrijwel niet meer omheen kunnen. Partijen die werken met duurzame energieopwek lopen al snel tegen de beperkingen van het elektriciteitsnet aan.

Atlas Home A7-ST Socket/Cable; Atlas A11-ST Socket/Cable)

07.03.2022

Our Atlas home series have the following feature highlights: Ultimate Experience Compatible with every electric vehicle Easy to install and maintain Plug and c

Hensel Nederland: De systeemspecialist in verdelers!

05.03.2022

Voor de installateur en paneelbouwer heeft Hensel 2 systemen voor het samenstellen van kunststof verdeelkasten, ENYMOD (MI) en ENYSTAR. Deze behuizingen lenen zich uitstekend voor het samenstellen van een PV- of E-mobiliteitsverdeler; betrouwbaar, veilig en snel! Een PV of E-mobiliteitsinstallatie vraagt significant meer van een verdeelsysteem dan een gewone installatie, omdat deze installaties een gelijktijdigheid hebben van 100% en een langere belastingduur.

FuturaSun presents SILK® PRO COLOURED PHOTOVOLTAIC MODULES

04.03.2022

The SILK® Pro Colour series of modules includes three new colour versions: Silver, Orange and Red, for maximum architectural versatility. FuturaSun has once again expanded its range of solar panels to include three versions of its most successful line, SILK® Pro, a monocrystalline module with 120 PERC multi-busbar, half-cut cells, especially designed for the most demanding architectural solutions.

AE Solar launches new solar module series, increases warranties

04.03.2022

AE Solar has launched a new solar module series. The Aurora products feature power outputs of between 325W and 670W and efficiencies ranging from 19.88% to 21.4%.

QledX ontwikkelt unieke tekstkar op zonne energie

03.03.2022

Toepassing Tekstkar Deze tekstkar kan gemakkelijk gebruikt worden voor informatie in het verkeer of op evenementen, traffic- en crowdmanagement. Maar ook voor reclame of iets wat u zelf wilt projecteren.

Solarclarity laat nieuwe werknemers eerst op vakantie gaan voordat ze starten

03.03.2022

Weesp, 2 maart 2022 - In de huidige krappe arbeidsmarkt is voor veel bedrijven de uitdaging steeds groter om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Bij Solarclarity - één van de grondleggers van de Nederlandse solarmarkt - hebben ze daar een oplossing op gevonden.

SoliTek presents more efficient solar module for greenhouses

02.03.2022

The solar module manufacturer SoliTek introduced the solar panel M40 for greenhouses, which is almost 2 times cheaper than the previous ones of this type - the ideal price-quality ratio has been achieved, which is particularly important for greenhouse farms.

FLEXIBILITEIT IN SYSTEEMPLANNING MET FRONIUS TAURO HELPT OM KOSTENEFFICIËNTE GROOTSCHALIGE SYSTEMEN TE CREËREN

01.03.2022

MAXIMALE FLEXIBILITEIT IN SYSTEEMPLANNING Bij grootschalige systemen is een flexibele systeemplanning essentieel om een kostenefficiënt totaalsysteem te kunnen leveren.

Krannich Solar blijft groeien

01.03.2022

Groothandel voor zonne-energie producten richt dochterondernemingen op in China, Roemenië, Hongarije, Australië en de VS. Krannich Solar blijft op koers voor groei.

De ROM investeert in Friday Energy – een slimme batterij voor duurzame en betaalbare energie.

28.02.2022

Door het gebruik van de Friday Battery, de slimme batterij van Friday Energy, wordt het mogelijk het gebruik, de koop en verkoop van zowel zelf opgewekte duurzame energie als energie van het net, beter te beheren.

SUNMAN Lichtgewicht Zonnepanelen

28.02.2022

Proxables is de exclusieve importeur en distributeur van de Sunman Energy lichtgewicht zonnepanelen voor de Benelux. Het lichtgewicht zonnepaneel heeft een gewicht van 3,65 kg per m² en is geschikt voor platte en hellende daken die over een dakbedekking van Bitumen, EPDM, PVC of Metaal beschikken.

Another green check for the lead-free* REC Alpha Pure: Certified as a Low Carbon Footprint solar panel

24.02.2022

The lead-free*  REC Alpha Pure solar panel, is now also CERTISOLIS-certified for CRE4 and PPE2 tenders as well as for rooftop installations between 100 and 500 kWp in France.

Maak jij samen met ons Nederland duurzamer

22.02.2022

SMPL Battery is een snel groeiend bedrijf in duurzaamheidsoplossingen voor de grootzakelijke markt. Vanwege de enorme vraag naar onze SMPL Box™ zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste sales specialisten mét affiniteit voor energie en techniek.

Ruimtegebrek in de groepenkast door de energietransitie?

21.02.2022

De meterkast is straks het startpunt voor het verduurzamen van de woning. Hiervoor gaat er in het kleinste kamertje van de woning de komende jaren het een en ander gebeuren met betrekking tot de energietransitie.

Zonnepark Leek

17.02.2022

Het zonnepark Leek in de provincie Groningen, dat in november 2021 klaar zal zijn, heeft een geïnstalleerd vermogen van 28 MWp. Weer een stukje van de puzzel op weg naar de energietransitie in Nederland.

Bezoek onze stand (D1) tijdens Solar Solutions International 2022

17.02.2022

Van 12 t/m 14 aptil 2022 staat ProfiNRG op de vakbeurs Solar Solutions International in de Expo Haarlemmermeer. Dit jaar bestaat ProfiNRG 10 jaar en dat vieren we graag samen met u tijdens de vakbeurs Solar Solutions.

Webinar: K2 Base voor beginners – 24.02.2022 · 10:30 CET

17.02.2022

Inleiding tot PV-planning met K2: Eenvoudig, snel en veilig Wij laten u zien hoe u K2 montagesystemen snel en eenvoudig kunt plannen en hoe u PV modules in vijf stappen kunt indelen voor schuine en platte daken.

Last van stijgende energiekosten? Niet met zonnepanelen!

16.02.2022

De energieprijzen stijgen elk jaar, maar in 2022 extra hard. Hoe komt dit? En wat kan je eraan doen? Overstappen naar zonnepanelen heeft nog nooit zoveel opgeleverd als nu.

KOSTAL Solar Electric opent klantendienst in BeNeLux

15.02.2022

Goed geadviseerd allemaal: KOSTAL Solar Electric opent klantendienst in BeNeLux Naast onze maximale kwaliteitsnormen is professionele service voor ons een topprioriteit.

De Trayco Solar Shelters zijn vernieuwd!

14.02.2022

Vernieuwde items PV Shelter Eenvoudig uit te breiden naar back2back (zie afbeelding) Uitgevoerd in Ultra Galva (Ultra Galva biedt een superieure besc

Solar park on Chinese fish pond achieves LCOE of $0.022/kWh

11.02.2022

The 120MW facility is selling power to State Grid Corporation of China at a price of RMB0.453/kWh ($0.0762). It relies on 21.2%-efficient JT SSh(B) 450W/455W high-efficiency dual-glass panels provided by Chinese manufacturer Jetion.

K2 DocuApp voor heel Europa in 22 talen

08.02.2022

Digitale en dus vereenvoudigde planning en documentatie! Voltooi projectdocumentatie eenvoudig en snel met de nieuwe app - voor minder papierwerk en meer tijd op het dak.

Snellere en eenvoudigere installatie van GR-Magic® draadgoten op platte daken

07.02.2022

De montagetijd wordt steeds belangrijker bij de keuze van een product. Met de klikbare draadgootadapter presenteert OBO nu een product dat het beslissende montagevoordeel en een aanzienlijke tijdsbesparing bij de montage van draadgoten op platte daken biedt.

"BREAKING NIEUWS" Etepro heeft een nieuwe website!

07.02.2022

ETEPRO heeft de afgelopen maanden veel tijd besteed aan het bouwen van een nieuwe website. Met trots vertellen wij u, dat de website online is! De website geeft een goed beeld over wat ETEPRO kan betekenen voor u als bedrijf.

Sunbeam kiest voor aluminium met lage CO2-uitstoot

04.02.2022

Sunbeam, toonaangevend leverancier van montagesystemen voor de zonnesector, heeft een bewuste keuze gemaakt voor aluminium dat is geproduceerd met een substantieel lagere CO2-uitstoot.

Vernieuwde powermanager - SolargatewaySE

04.02.2022

De energietransitie is volop in beweging. Als innovatieve importeur van elektrotechnische componenten is Dijkman Elektrotechniek altijd bezig met nieuwe initiatieven om zelfvoorzienend te worden.

Esdecs FlatFix Fusion: geschikt voor grotere panelen

31.01.2022

Bij Esdec volgen we de ontwikkeling van zonnepanelen, zodat we onze montagesystemen hier optimaal op kunnen aanpassen. De wafers waarmee een paneel wordt opgebouwd worden steeds groter (van M6 naar M10 en M12), waardoor ook de paneelafmetingen veranderen: steeds breder en/of langer.

"Ons zonnepark wekt duurzame energie op én is waterbergingsgebied"

25.01.2022

In Nieuw Buinen opende in mei dit jaar een uniek zonnepark: Zonnepark Vloeivelden Hollandia van Solarfields. Bij de opening door Koning Willem Alexander was het park het grootste zonnepark van Nederland.

Belinus verwelkomt u graag op InterSolution in Gent op 19-20 januari

17.01.2022

Onze branche heeft het afgelopen jaar een onrustig jaar doorgemaakt, maar gelukkig zien de vooruitzichten voor het komend jaar er een stuk beter uit. Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over  Belinus Solar BV.

Sonnenstromfabrik: nieuwe module formaten tot 490 Wp met grotere wafers

14.01.2022

Wismar, 14 januari 2022   CS Wismar, producent van Sonnenstromfabrik zonnepanelen, introduceert drie nieuwe formaten Glas/Glas en Glas/Folie panelen voor de Nederlandse markt.

Navetto zet groei door met twee nieuwe directieleden

04.01.2022

Navetto, partner van de duurzame installateur begint het jaar goed met de aanstelling van twee nieuwe directieleden. Dennis Vorstenbos en Eddy van Dijk volgen per 1 januari 2022 hiermee oprichters Bart Walraven en Dingeman Ottevanger op.

NEN 7250:2021 gelanceerd!

03.01.2022

NEN, Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut en verbinder van partijen en belanghebbenden en zorgdragend voor vastlegging van afspraken in normen en richtlijnen, heeft gisteren een update van de NEN 7250 gepubliceerd: de NEN 7250:2021.

S-Series: de nieuwe standaard in systeemontwerp en veiligheidstechnologie

20.12.2021

SolarEdge, de wereldmarktleider in slimme energietechnologie, heeft de S-Series gelanceerd. Deze nieuwe generatie Power Optimizers is nu overal in Europa beschikbaar voor thuisinstallaties.

Zonne-energie veiliger maken voor bedrijven: het waarom, wat en hoe

17.12.2021

Door Meir Adest, Chief Information Officer en oprichter van SolarEdge Steeds meer bedrijven stappen over op zonne-energie, aangespoord door een aantrekkende economie, stimuleringsmaatregelen van de overheid en een groeiend bewustzijn dat zonne-energie een haalbaar alternatief voor netstroom is.

Dursol Solar Set ook verkrijgbaar bij PGM.solar

15.12.2021

NIEUW! De Dursol Solar Set -hét innovatieve montagesysteem voor oost/west-montage op plat dak- is nu ook verkrijgbaar bij PGM. PGM staat voor vakmanschap binnen de PV-markt - al meer dan 10 jaar! Kijk snel op PGM.

Navetto en Fox-ESS slaan de handen in één.

06.12.2021

Navetto, partner van de duurzame installateur slaat de handen in één met energieopslag en omvormer fabrikant Fox-ESS. Het mes snijdt hierdoor aan twee kanten.

Via Groen Lenen terug naar een betaalbare energierekening

03.12.2021

In www.deondernemer.nl door Wim Danhof 30 november 2021 Foto: EvaPlevier 30 november 2021 Zonnepanelen zijn helemaal ‘hot’ door de snel gestegen energieprijzen.

Kwalitatief hoogwaardig installeren

25.11.2021

Wij hechten veel waarde aan betrouwbaarheid en veiligheid bij Esdec. Jaarlijks investeren we fors in R&D om de betrouwbaarheid en veiligheid van onze montagesystemen verder te vergroten.

Conduct lanceert SolarSafe HOME, brandveiligheid voor woonhuizen

22.11.2021

Barendrecht, 16 november 2021 - Afgelopen vrijdag presenteerde Conduct Technical Solutions, ontwikkelaar, fabrikant en distributeur van solar brandveiligheidsproducten, op de beurs Huis & Energie in Vijfhuizen, haar SolarSafe HOME concept.

Planningssoftware K2 Base biedt nu ook een praktische CAD-export

16.11.2021

De gratis planningssoftware K2 Base van de toonaangevende fabrikant van montagesystemen K2 Systems heeft een nieuwe versie die automatisch voor u beschikbaar is.

Vlaamse installateurs starten campagne vóór zonnepanelen

09.11.2021

‘Mijn teller draait niet meer terug. So watt?’ Dat is de boodschap van de campagne die een 50-tal Belgische installateurs deze week is gestart in Vlaanderen, om het vertrouwen van consumenten in zonnepanelen te herstellen.

Esdec ontvangt Peutz certificaten voor uitgebreide ballastcalculaties

04.11.2021

Esdec heeft voor zijn calculator, waarmee ballastberekeningen gedaan worden, twee Peutz-certificaten ontvangen, voor de correcte vertaling van testdata van de montagesystemen FlatFix Wave Plus en FlatFix Fusion.

Zonneplan, Pure Solar, GoVolt, Veranderstroom én Dak Profijt kiezen voor Groen Lenen van Santander Consumer Finance

03.11.2021

Deze zonnepanelen specialisten gaan werken met Groen Lenen, een leenconcept van Santander Consumer Finance, speciaal ontwikkeld voor de duurzaam wonen-markt. Met Groen Lenen biedt Santander Consumer Finance haar partners de mogelijkheid hun klanten een verantwoorde financiering, tegen een zeer lage rente van 3,9%, te laten afsluiten voor de aankoop van zonnepanelen inclusief installatie.

Autarco introduceert thuisbatterij oplossing

29.10.2021

In lijn met huidige trends introduceert Autarco in maart 2022 een thuisbatterij oplossing gericht op systemen tot 30kWp. Deze intelligente energie-oplossing zal bestaan uit een hybride omvormer voor nieuwe installaties of een AC gekoppelde batterijlader, om reeds bestaande Autarco zonnestroomsystemen van batterij opslag te voorzien.

 KOSTAL viert feest: 1000 installaties voor de PIKO MP plus.     De eenfasige hybride omvormer van KOSTAL is al meer dan 1000 keer met succes geïnstalleerd met BYD-batterij.

29.10.2021

De Nederlandse energievraag stijgt en stijgt en stijgt: met 122 miljard kilowattuur heeft de stroomproductie in 2020 nu een nieuw recordniveau bereikt. Tegelijkertijd probeert Nederland veel winst te boeken in de sector hernieuwbare energie, omdat de regering er met het oog op de energietransitie naar streeft om in 2023 bijna twintig procent van de energievraag te dekken met hernieuwbare bronnen.

Neem uw project direct ter plaatse op uw smartphone op

26.10.2021

Leg de eerste projectgegevens vast op uw smartphone met de gratis K2 CheckApp: Dakcontrole: Leg alle gegevens direct op het dak vast en maak foto's voor uw planning.

ENECTOR, the wallbox from KOSTAL is out!

06.10.2021

Volledig opgeladen voor de toekomst met de wallbox van KOSTAL KOSTAL breidt het omvangrijke productassortiment uit en schept met een gebruiksvriendelijke, innovatieve wallbox nieuwe perspectieven voor elektromobiliteit.

Esdec vernieuwt montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken

28.09.2021

HAARLEMMERMEER, 28 September 2021 - Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, presenteert vandaag op de Solar Solution International de 2021 update van het bekende FlatFix Fusion montagesysteem.

De mobiele app van 2Solar Software maakt jouw workflow en communicatie nog efficiënter

27.09.2021

Altijd en overal jouw projecten en werkzaamheden bij de hand? De app van 2Solar Software maakt jouw workflow en communicatie nog efficiënter. Zie in één oogopslag al je afspraken, navigeer makkelijk en snel naar klantinformatie en vul direct schouw- en oplever formulieren in via de app.

Directe koppeling 2Solar en De Centrale BTW Teruggave voor terugvragen btw op zonnepanelen

27.09.2021

Installateurs die gebruikmaken van de software van 2Solar hebben sinds kort een directe koppeling met De Centrale BTW Teruggave. Zo kunnen zij via de software rechtstreeks de btw op zonnepanelen terugvragen.

Efficiëntie door eenvoud met de Dursol Solar Set.

23.09.2021

Dursol maakt gebruik van een gepatenteerde techniek die het mogelijk maakt om optimaal gebruik te maken van het benodigde materiaal voor het installeren van zonnepanelen op platdak.

Ready to shine: Meyer Burger shines in a new light with an innovative campaign

23.09.2021

Meyer Burger launches digital advertising campaign for its high-performance solar modules with the slogan "Ready to shine" New image film stages the power of the sun as a symbol of promise for the future Customer campaign now starts in ten countries across Europe  Now that Meyer Burger Technology Ltd has launched its high-performance solar module in the market, the company is launching a broad marketing campaign under the slogan "Ready to shine".

Blackstar

20.09.2021

Solar panel BLACKSTAR B.60 365W New SoliTek flagship BLACKSTAR solar panel is a part of SOLID glass glass panel series. At the core of this innovative product lie 3 major elements: Bifacial monocrystalline solar cells  Premium tempered glass  Flawless industrial design BLACKSTAR solar panel is different, because of exceptional industrial design.

Solid Bifacial

20.09.2021

Solar panel SOLID Bifacial B.60 355W Bifacial is called an advanced double-sided solar panel that transforms sunlight into electrical energy on both – its top and bottom – sides.

Free-Grid Power Tower

17.09.2021

HAAL HET MAXIMALE UIT ZONNE-ENERGIE MET DE Free-Grid POWER TOWER! Met de Free-Grid Power Tower sla je niet gebruikte zonne-energie op en gebruik je deze op het moment dat je deze nodig hebt.

Nieuwe configuratie: FlatFix Wave Entry

16.09.2021

Instapmodel montagesysteem voor kleinere en middelgrote daken DEVENTER, 16 september 2021 – Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert vandaag een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry.

Wat weet ú van pv-systemen? Doe de E&W Solar Kennistest 2021 !

14.09.2021

Hoe staat het met uw kennis van pv-systemen? Na het succes van de voorgaande jaren stelt het vakblad E&W Installatietechniek, mediapartner van Solar Solutions, u opnieuw voor de uitdaging met de E&W Solar Kennistest 2021.

SpeedRail is de allrounder voor trapeziumvormige staalplaten van K2 Systems

14.09.2021

Video voor eenvoudige montage: https://youtu.be/j5CW-SqYxro  Het SpeedRail montagesysteem voor fotovoltaïsche systemen is speciaal ontwikkeld voor trapeziumvormige plaatstalen daken.

MultiRail van K2 Systems is een dakverbinding en rail in één component

07.09.2021

Montage video: https://youtu.be/0t59VaVExGc Het MultiRail montagesysteem voor fotovoltaïsche systemen is speciaal ontwikkeld voor trapeziumvormige plaatstalen daken.

NIEUW: DMEGC lanceert zonnepanelen met vermogens van 525 tot 540 wattpiek

07.09.2021

Fabrikant DMEGC lanceert in Nederland een nieuwe serie Glas/Glas half cell zonnepanelen met vermogens van 525 tot 540 wattpiek. De zonnepanelen kennen een formaat van 2,25 bij 1,13 meter en er zijn 3 varianten leverbaar: van 525, 530, 535, 435 en 540 wattpiek.

Sungrow kondigt zijn nieuwe 3-fase aan.

01.09.2021

Sungrow kondigt zijn nieuwe 3-fase aan. Naar verwachting zal de potentiële markt in Europa voor particuliere installaties in de periode tot 2024 stijgen tot 45 GW.

Productlancering: Aluminium Paneelondersteuning ValkPro+

31.08.2021

Omdat zonnepanelen steeds groter worden, passen we hier ons assortiment continu op aan. Daarom hebben we een nieuw product voor het “extra” ondersteunen van zonnepanelen op platte daken toegevoegd: de aluminium paneelondersteuning voor het ValkPro+ systeem.

Sungrow versterkt cybersecurity met CB-certificering Internationale Beveiligingsnorm IEC 62443-4-1

25.08.2021

Onze wereld verandert constant, digitalisering biedt tal van kansen en mogelijkheden, maar brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Dit laat ook de energiesector niet onverlet.

De Gacia G63 groepenkast is voorbereid op de energietransitie

24.08.2021

De toekomst vraagt om duurzame energie en begint in de meterkast! Wij zijn voorbereid op de energietransitie! Met de introductie van de serie GACIA G63 groepenkasten laat Schotman Elektro overtuigend zien dat zij gereed is voor de veranderingen die de huidige transitie meebrengt.

Wij vragen uw SDE++ subsidie vrijblijvend aan

23.08.2021

Zonnepanelen met SDE++ subsidie Op dit moment is het zonder subsidie nog niet mogelijk om een rendabele zonne-installatie te bouwen. Daarom is het cruciaal om SDE++ subsidie aan te vragen.

De wallbox van KOSTAL: een schot in de roos!

23.08.2021

KOSTAL breidt het omvangrijke productassortiment uit met een innovatieve teamspeler. Hiermee dicht KOSTAL de kloof tussen zelf opgewekte PV-stroom en het gebruik ervan voor e-mobiliteit.

Isolatieweerstandtester voor PV-installaties

18.08.2021

De PV-Isotest van Elektro Lijn is een multifunctioneel instrument voor het testen van de isolatieweerstand bij PV-installaties. Het toestel biedt een testspanning tot 1.

Huawei supports Green School Bali with leading solar energy inverter

16.08.2021

Huawei has donated its award winning solar inverter to Green School Bali, the ‘Greenest School on Earth,’ and is helping the school to close the gaps in becoming a carbon positive campus and environmentally conscious community.

Soil Monitoring System

12.08.2021

SEVEN soil monitoring system is a manually cleaned combined system consisting of two SEVEN irradiance sensors and an HMI programmable logic controller. It is used to measure the soiling ratio between the two sensors as one will be cleaned daily and the other will be cleaned at the same time as the PV panels.

SEVEN Weather Station

12.08.2021

SEVEN is a Turkish manufacturer of solar weather stations, which are compatible with many well known dataloggers brands, such as Huawei Smartloggers, SMA Data Manager M, GoodWe Ezlogger, SolarEdge Gateway, BlueLog, Growatt, ABB, Sungrow and others.

ProfiNRG wint Solar Safety Award

12.08.2021

Donderdag 15 juli heeft ProfiNRG uit handen van Allart de Jong van Omega Training en inspectie de Solar Safety Award ontvangen. De Solar Safety Award wordt ieder jaar uitgereikt aan installateurs welke meermaals laten zien dat kwaliteit en veiligheid in de solar branche op nummer 1 staan! Met meer dan 10 jaar ervaring in de solar branche is ProfiNRG een leidende partij geworden als we het over grootschalige PV installaties hebben.

Nieuw leven voor broeikas van Zonnewijzer B.V.

12.08.2021

“Dit is dé ultieme vorm van verduurzamen” Vanuit de interesse om te investeren in duurzame energie ontstond bij Cor Poppe, eigenaar van Zonnewijzer B.

Bevestigingssystemen Dome 6 met lange rails, bijzonder efficiënt voor grote projecten

11.08.2021

Vanaf nu kun je het populaire enkel - en dubbelzijdige Dome 6 systeem ook plannen als lange rail versie, in de gratis K2 Base software. Kies hiervoor tussen Dome 6 als klassiek voor gemonteerd systeem en een niet-gemonteerd systeem met lange rails in het tabblad "Ontwerp".

PROJOY`S Firefighter safety switch-Effectively ensures the safety for your Photovoltaic system

10.08.2021

Rooftop distributed photovoltaic has been used extensively in Europe, the United States, Australia, China and Japan. As the application closest to the human activity area, more and more emergency crew and firefighters of photovoltaic plants are aware of the potential safety hazards of photovoltaic systems.

BISOL verwelkomt nieuwe modules

04.08.2021

Onze Sloveense fabrikant BISOL heeft 2 nieuwe gekleurde PV-panelen in hun Spectrum gamma. Deze 2 producten zijn beschikbaar in Alabaster White en Terracotta Orange, en voegen naar verluidt esthetische kenmerken toe aan de architecturale kenmerken van verschillende types en stijlen van gebouwen en daken.

Premie voor slimme sturing systemen!

04.08.2021

Naast de retroactieve investeringspremie ter compensatie van het verlies van de terugdraaiende teller keurde de Vlaamse Regering op 9 juli ook premies toe voor investeringen die het eigenverbruik stimuleren.

KOSTAL nu al compatibel met de nieuwe generatie 400W-panelen

03.08.2021

KOSTAL-omvormers zijn nu al compatibel met de nieuwe 400W-paneelgeneratie. PLENTICORE plus, PIKO IQ, PIKO 12-20, PIKO MP plus en PIKO CI zijn ideaal toegerust om de grotere paneelstromen van max.

Zonnestortplaats Bavelse Berg: technisch hoogstandje

02.08.2021

Met de zonnestortplaats Bavelse Berg heeft GOLDBECK SOLAR de aanleg van een van de meest uitdagende stortplaatsen van Nederland met succes afgerond.  De Bavelse Berg is ook buiten de regio Breda bekend en door zijn hoogte in het vlakke Nederland al van verre te zien.

Carport Solar Mounting System

30.07.2021

Carport Solar Ground Mounting System  Art Sign mainly supply solar mounting for your project,our engineer will design the best mounting solution according to your project request.

Aluminum Roof hook for solar roof mounting system

30.07.2021

The material is Aluminum AL6005-T5,  which is specially used for sloping roofs, is a high quality, and very easy to install solar mounting system. This reduces the installation time considerably .

KOSTAL omvormers bekroond in SPI 2021

29.07.2021

Succes na succes: bij de System Performance Index van dit jaar hebben de omvormers van KOSTAL opnieuw bewezen dat ze goed kunnen samenwerken met de batterijen van BYD  -Omvormers van de series PLENTICORE en PIKO MP plus gecombineerd met opslagoplossingen van BYD onder de loep genomen in de Electricity Storage Inspection 2021 van de HTW in Berlijn -Meer efficiëntie door verbeterde regelsnelheden -Met AutoUpdate profiteren ook bestaande systemen -Uitstekende rentabiliteit met AC- en DC-systeemontwerpen -Maximale vermogens- en gebruikscapaciteiten zorgen voor de beste mogelijkheden voor eigenverbruik -KOSTAL biedt compleet flexibele oplossingen (AC-/DC-systemen, 1-/3-fasige apparaten) De afgelopen drie jaar hebben al uitstekende resultaten opgeleverd.

Sunbeam Nova is eerste klimaatneutrale montagesysteem in Nederlandse solar-branche

27.07.2021

Sunbeam BV, toonaangevend leverancier van montagesystemen voor de zonne-energie sector, is als eerste Nederlandse bedrijf in de branche gecertificeerd volgens het Climate Neutral Certification programma van Climate Neutral Group.

KOSTAL MP plus heeft punten gescoord

26.07.2021

Voor het eerst heeft ook de 1-fasige omvormer PIKO MP plus van KOSTAL, in combinatie met een BYD-accu, de opslaginspectie ondergaan en punten gescoord. Naast het hoge rendement zijn het goede rendement van de omvormer, de snelle insteltijd en het lage stand-by verbruik van de batterij grotendeels verantwoordelijk voor de allround winstgevende prestaties van het totale systeem.

PLENTICORE plus of PLENTICORE BI voor een speciale Prijs, Actie voor Belgie

22.07.2021

PLENTICORE plus of PLENTICORE BI voor een speciale Prijs Doe mee en koop de PLENTICORE plus of PLENTICORE BI voor een speciale prijs Koop de PLENTICORE plus of PLENTICORE BI voor een speciale Prijs.

REC Group lanceert N-Peak-zonnepaneel van de tweede generatie

20.07.2021

REC Group kondigt de lancering aan van de REC N-Peak 2, de tweede generatie van zijn zonnepanelen op basis van n-type TOPCon-cellen. Voortbouwend op het succes van zijn voorganger, verhoogt de REC N-Peak 2 de al uitstekende vermogensdichtheid en energieopbrengst per m2, waardoor consumenten meer kunnen besparen op hun elektriciteitsrekeningen en uitstoot.

FlatFix Wave Plus nu ook voor bredere panelen

08.07.2021

Vanaf vandaag, 8 juli, verandert Esdec de naam van FlatFix Wave in FlatFix Wave Plus. De reden voor de naamswijziging is dat we in de nabije toekomst verschillende configuraties van het FlatFix Wave-systeem willen ontwikkelen, gebaseerd op de kernelementen van Wave (geassembleerde module, gereedschaploos spannen, high-compliance features).

Productlancering: ValkPro+ ballastbakken

08.07.2021

We introduceren een nieuwe mogelijkheid om PV installaties te verzwaren: ballastbakken voor het ValkPro+ systeem. Ballastbakken Deze ballastbakken worden verzwaard door middel van grind of klinkers.

Plan het juiste montagesysteem in de gratis software K2 Base

14.06.2021

K2 Base: Gemakkelijk, snel en veilig!   Snelle en eenvoudige planning in vijf stappen van K2 montagesystemen voor schuine en platte daken. Onze gratis planningstool K2 Base heeft een dashboard voor efficiënt projectbeheer.

Fire Bridge in samenwerking met Trayco en Etepro

08.06.2021

Trayco heeft in combinatie met Etepro de Fire Bridge ontwikkeld. Deze brandwerende kabelbrug dient om de solar kabels over een brandscheidende wand heen te voeren.

Dome 6 montagesysteem voor platte daken: project in Gorinchem en volgend webinar

01.06.2021

Tip: Volgende Dome 6 Webinar 10 juni om 10 uur Gratis en online Uw spreker: Oscar De Vries, Country Manager Benelux Om in te schrijven: https://zoom.us/webinar/register/8316203964616/WN_jqmS2203RauyvHYmLTVhRQ  Nieuw project met D-Dome 6 in Gorinchem: Gebouwd: April 2021 Gebouw: Appartementengebouw met flats Type dak: Plat dak met bitumen Aantal modules: 160 modules Montagesysteem: D-Dome 6 Hoogte gebouw: 10 m Video over het project: https://youtu.

Conduct introduceert RoofSupport Brandwandbeugel en bijbehorende FireWrap

27.05.2021

BARENDRECHT – Met de lancering van de RoofSupport Brandwandbeugel biedt Conduct Technical Solutions een technische oplossing voor het eenvoudig leggen van DC-kabels over compartimentscheidende wanden.

REC Group lanceert vierde generatie van meervoudig bekroonde TwinPeak-zonnepaneel

19.05.2021

München, Duitsland, 19 mei 2021 – REC Group, een internationaal baanbrekend zonnepanelen- bedrijf met hoofdkantoor in Noorwegen, kondigt de lancering aan van de REC TwinPeak 4 Series.

EERSTE B2C-SOLARMERK IN NEDERLAND DENIM LANCEERT CAMPAGNE EN NIEUWE HUISSTIJL 

17.05.2021

WEESP- Solarmerk Denim, onderdeel van de Solarclarity Group, heeft op 17 mei de campagne ‘Zonnepanelen, zo simpel is het’ gelanceerd.

Zonnesysteem voor "Rijksmonument de Apollohal" in Amsterdam

17.05.2021

Het Rijksmonument de Apollohal, gebouwd in 1934, is sinds 2004 een rijksmonument. In het gebouw is een gymnastiekzaal ondergebracht die wordt gebruikt door een basketbalclub en omliggende scholen.

Nieuw in Europa: de nieuwe serie slimme zonnepanelen van SolarEdge, nu met geïntegreerde Power Optimizers

14.05.2021

Mooi nieuws van SolarEdge: we hebben voor Europa een nieuwe serie slimme zonnepanelen met hoger vermogen geïntroduceerd, ook in de Benelux! De nieuwe serie slimme zonnepanelen (Smart Module) van SolarEdge voor de Europese markt beschikken over extra vermogen en geïntegreerde Power Optimizers en zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in in de Benelux.

Slimme transformatorstations maken zonne-energie mogelijk

11.05.2021

De afvalberg Bavelse Berg in Breda is dit jaar voorzien van zo’n 94.000 zonnepanelen die samen 10.000 huishoudens per jaar voorzien van groene stroom.

De perfecte financiering binnen de verduurzaming voor jouw klant!

06.05.2021

De volgende stap om de verduurzaming te versnellen is Duurzaam Gefinancierd. Een speciaal voor de verduurzaming opgezette financieringsmodule waarbij de klant de verduurzaming betaalt uit de opbrengst.

Unieke samenwerking met 2Solar

06.05.2021

Vanaf nu is het mogelijk om via de software van 2Solar rechtstreeks de BTW terug te laten vragen op zonnepanelen. De Centrale BTW Teruggave is een unieke samenwerking aangegaan met 2Solar.

Alius brengt de meest veilige en duurzame accu en top omvormermerk samen!

05.05.2021

Greenrock zoutwaterbatterij nu compatibel met SolarEdge StorEdge 3-fase omvormer. Eersel, 4 mei ’21 Alius brengt, in samenwerking met ‘Greenrock zoutwaterbatterij’ fabrikant BlueSky Energy en SolarEdge Technologies, een innovatief batterijsysteem dat de duurzaamheidsvoordelen van de zoutwaterbatterij combineert met de toonaangevende veiligheidsoplossingen van SolarEdge.

REC Group blijft de pionier in zonne-energie met de nieuwe generatie REC Alpha-zonnepanelen

03.05.2021

Dankzij een innovatieve gapless celindeling haalt de nieuwe REC Alpha Pure Black een vermogen van 405 Wp. Daarnaast heeft het paneel  een elegant uiterlijk en is loodvrij  conform de RoHS-richlijnen.

K2 Systems is de marktleider in Europa voor montagesystemen

03.05.2021

Al vele jaren vertrouwen installateurs in Nederland op de hoogwaardige montagesystemen van K2 Systems. De oplossingen worden nu in meer dan 130 landen over de hele wereld gebruikt en leveren meer dan 16 GW geïnstalleerd vermogen.

KOSTAL vindt in Nilar een nieuwe partner voor batterijoplossingen

27.04.2021

KOSTAL vindt in Nilar een nieuwe partner voor batterijoplossingen Dankzij de combinatie van de hybride omvormer van KOSTAL en het nikkel-metaalhydride opslagsysteem van Nilar kunnen eigenaars van een PV-installatie nu rekenen op een veilig, toekomstbestendig en duurzaam PV-opslagconcept voor hun woning.

Conduct lanceert RoofSupport Step-Over

23.04.2021

Met de introductie van de RoofSupport Step-Over biedt Conduct Technical Solutions de oplossing om veilig over kabelmanagementsystemen te stappen. De RoofSupport Step-Over creëert een veilige en makkelijke overbrugging op het dak voor onder andere installateurs en inspecteurs.

Uitnodiging voor het webinar over het montagesysteem voor de trapeziumvormige plaat

19.04.2021

Maak van de gelegenheid gebruik en schrijf u nu in voor het gratis webinar op 6 mei met Oscar De Vries van K2 Systems. U zult alles te weten komen over het SpeedRail systeem, de allrounder onder de montagesystemen voor trapeziumplaten.

Pvshelter nu ook beschikbaar in Duitsland

15.04.2021

BARENDRECHT – Conduct Technical Solutions komt samenwerking overeen met de Duitse solar groothandel Krannich en zet daarmee een forse stap in buurland Duitsland.

Haal meer uit je solar installatie met een thuisaccu!

14.04.2021

De vraag naar batterijopslag en thuisaccu's neemt toe door wegvallen van de terugdraaiende teller in België en de afbouw van de salderingsregeling in Nederland in 2023.

e-mobility is here to stay 

14.04.2021

Elektrische of hybride wagens zijn  niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. EXPERTISE EN ONTZORGING  We kiezen laadpalen die eenvoudig in gebruik zijn en optimaal comfort bieden- voor de gebruiker, maar ook voor de installateur.

Solarclarity voegt BYD toe aan het assortiment

06.04.2021

Compatibel met veel omvormers, eenvoudig te installeren en uit te breiden als je meer opslag nodig hebt. De Battery Box Premium-batterijen van BYD zijn een praktische toevoeging aan residentiële PV-systemen.

Voorgemonteerd, eenvoudig en snel te installeren Dome 6 voor platte daken

25.03.2021

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Kijk dan eens naar een van onze Dome 6 projecten in Freiburg, Duitsland: Na 2,5 dag hadden de vier installateurs het volledige montagesysteem voor het 472 kWp systeem gemonteerd.

Is waterstof het gouden ei voor de energietransitie?

23.03.2021

Ons elektriciteitsnet staat zwaar onder druk door toename van zowel het verbruik als de decentrale opwekking uit duurzame bronnen, zoals zonnepanelen en windmolens.

Intelligente energie-oplossingen van Autarco en Tigo

11.03.2021

Voor daken met veel schaduwval, of in gevallen waar de verzekering eist dat het voltage van het zonnestroomsysteem kan worden teruggebracht naar een veilige spanning, biedt Autarco, in combinatie met Tigo optimizers, een zeer intelligente energie-oplossing aan waarbij veiligheid en kostenefficiency voorop staan.

Growatt introduceert nieuwe generatie 3-fase-omvormers voor zonnepanelen

11.03.2021

Growatt introduceert de 3-fase-omvormer MOD 3-15KTL3-X. Het product behoort tot de nieuwe X-serie, die volgens de fabrikant zonne-energie voor woningeigenaren in de Benelux veiliger en aantrekkelijker maakt.

Sunbeam komt met oplossing voor grote zonnepanelen

10.03.2021

Zonnepanelen zijn de laatste tijd in formaat toegenomen, dit vraagt om nieuwe oplossingen voor de draagconstructie. Sunbeam heeft het bereik van het bestaande Sunbeam Nova systeem vergroot en maakt daarmee makkelijke plaatsing van grote panelen mogelijk.

Solarclarity voegt Huawei toe aan het assortiment

01.03.2021

Vanaf deze maand zijn omvormers van Huawei verkrijgbaar bij Solarclarity. We voeren de nieuwste residentiële modellen uit de SUN2000-serie, van 2 tot 6 kilowatt.

Navetto nieuwe distributiepartner Esdec

24.02.2021

Producten van Esdec vanaf 1 maart in het kernassortiment van Navetto DEVENTER, 23 Februari 2020 – Esdec, wereldwijd toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie, kondigt met trots de samenwerkingsovereenkomst aan met Navetto, groothandel in zonnepanelen, omvormers en montagesystemen.

Conduct lanceert PVshelter Non-Assembled

18.02.2021

18 februari 2021 Barendrecht – Conduct Technical Solutions introduceert een nieuwe leveringsmethode van PVshelter; Non-Assembled (NA). Logistiek gezien biedt deze manier van leveren veel nieuwe kansen voor onder andere groothandels.

Case study: Xaam installeert 1750 panelen met FlatFix Wave

16.02.2021

Xaam, één van de grotere spelers in Nederland in het exploiteren van zonne-energiesystemen, heeft recentelijk in samenwerking met Esdec een pilot project met Esdec’s nieuwe systeem FlatFix Wave afgerond.

Jurgen Van de Sompele lid Stuurgroep PV Vlaanderen

09.02.2021

Jurgen Van de Sompele (47), salesmanager voor België bij Solarclarity BV, is per 1 januari gekozen als lid van de Stuurgroep PV Vlaanderen van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE).

KOSTAL Auto Update Functie PLENTICORE PLUS

03.02.2021

NIEUWE "AUTO Update" -functie op PLENTICORE PLUS: Nu kunt u uw Plenticore Plus-omvormer instellen om altijd met de nieuwste beschikbare software te werken.

Dennis de Jong nieuwe directeur Solarclarity  

25.01.2021

Op 1 februari volgt Dennis de Jong Peter Desmet op als directeur van groothandel Solarclarity. Desmet richt zich als CEO van Solarclarity Group op de strategische ontwikkeling van de groep en van energiemanagementplatform Bliq.

Reinhard Lampe treedt in dienst van REC Group als Vice President Sales and Marketing Europe

25.01.2021

München (Duitsland), 22 januari 2021 – REC Group, een internationale pionier in zonne-energie met hoofdkantoor in Noorwegen, is verheugd te kunnen melden dat Reinhard Lampe (47) met ingang van 10 januari 2021 is benoemd tot Vice President Sales and Marketing Europe.

Aansluiten van PV -panelen met de SUNA PV-verdelers

18.01.2021

Voor het aansluiten van PV-panelen, op een eenvoudige en snellere manier! SEP Europe heeft diverse sub-verdelers (ook wel PV- verdelers genoemd) voor het aansluiten van een PV- installatie in het assortiment.

REC ondersteunt installateurs van zonnepanelen: Het voordeel dankzij REC Alpha

13.01.2021

De wereldwijde energietransitie kan alleen plaatsvinden, door grote technologische sprongen vooruit te maken die een snelle daling mogelijk maken van de kosten voor  opwekking van zonne-energie.

18 panelen installeren in slechts 15:24 minuten!

16.12.2020

Met FlatFix Wave is het supersnel installeren, dankzij het beperkte aantal montagestappen: uitlijnen en verlengen van de voorgemonteerde onderkasten, hoog basiselement en stabilisatoren vastklikken en monteer het zonnepaneel zonder schroeven of gereedschap met de unieke paneelklemming.

Fluke IRR1-SOL zonnestralingsmeter

15.12.2020

De Fluke IRR1-SOL is een handzaam instrument dat is ontwikkeld voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie en probleemoplossing bij PV-systemen. Het instrument meet instraling in W/m2, omgevingstemperatuur, paneeltemperatuur, alsmede de hellingshoek en kompashoek van de panelen.

KOSTAL Hybride Omvormers: PIKO MP plus de 1-fasige Norm

14.12.2020

De nieuwe PIKO MP plus biedt een hoog aanpassingsvermogen dankzij zijn vermogensklassen van 1,5–4,6kW en is zodoende bij uitstek geschikt voor kleine fotovoltaïsche installaties op eengezinswoningen en kan al vanaf drie panelen worden gebruikt.

Uniek klemsysteem van FlatFix Wave goedgekeurd door fabrianten van PV-modules

10.12.2020

Zes fabrikanten van PV-modules geven goedkeuring op Esdec’s unieke klemsysteem DEVENTER, 10 DECEMBER 2020 – Esdec, wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, presenteert met trots de goedkeuring van zes fabrikanten van PV-modules (Talesun, Longi, LG, Jinko Solar, Ja Solar en GCL) waarin zij de compatibiliteit tussen FlatFix Wave’s gereedschapsloze installatie (met klemmethode aan de lange paneelzijde) en de PV-modules van deze fabrikanten bevestigen.

Voorkom brand door vlamboogvorming achter zonnepanelen

02.12.2020

Met de FireRaptor van IMO introduceert Conduct Technical Solutions de oplossing voor snelle uitschakeling van zonnepanelen bij brand of andere noodsituaties. De beproefde FireRaptor schakelt de gevaarlijke DC-spanning af bij de bron in het geval van vlamboogvorming en biedt maximale veiligheid voor brandbestrijders of PV-inspecteurs.

Gewoonweg de beste: REC Group wint prestigieuze Intersolar Award 2020 voor zijn krachtige Alpha-zonnepanelen

01.12.2020

München, Duitsland – 6 juli 2020: Internationale pionier in zonne-energie REC Group maakt met trots bekend dat zijn vlaggenschipproduct, het REC Alpha-zonnepaneel, de prestigieuze Intersolar Award 2020 heeft gewonnen in de categorie “Fotovoltaïsch”.

Abel Installatie en Esdec kondigen samenwerking over levering montagesystemen voor zonnepanelen

26.11.2020

Producten van Esdec vanaf 1 januari in het kernassortiment van Abel Installatie DEVENTER, 26 November 2020 – Esdec, wereldwijd toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie, kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan met Abel Installatie, een coöperatie voor installatiebedrijven.

BLACK FRIDAY DEAL BIJ CONDUCT: 5% EXTRA KORTING OP ELK PRODUCT!

24.11.2020

Aanstaande vrijdag 27 november is het de laatste vrijdag van november en dat betekent maar één ding: Black Friday! Conduct doet dit jaar voor de eerste keer mee en geeft haar klanten 5% korting op alle producten.

Parkeren onder pv-panelen in Zonnepark Carport Bloemendaal

05.11.2020

Twee parkeerterreinen bij Bloemendaal aan Zee werden vlak voor de zomer van 2020 overdekt met in totaal 10.000 m2 oppervlak aan zonnepanelen. Deze gaan jaarlijks 2 miljoen kilowattuur opleveren.

Conduct introduceert: de 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties

29.10.2020

29 oktober 2020 BARENDRECHT – Conduct Technical Solutions introduceert een nieuw kennisdocument: de 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties. Dit kennisdocument geeft installateurs handvatten voor praktische zaken waarmee zij in de aanleg van de DC-infrastructuur en montage van omvormers worden geconfronteerd.

Conduct en Phoenix Contact slaan de handen ineen!

26.10.2020

Door de toenemende vraag naar bliksemstroom monitoring en bliksemstroom geteste stringboxen in PV-installaties, biedt Conduct door samenwerking met Phoenix Contact de nieuwe standaard in stringboxen.

KOSTAL Hybride Omvormers: PLENTICORE plus-de 3 fasige Norm: Eenvoudig. Veelzijdig. Smart

22.10.2020

KOSTAL Solar Electric is dé specialist voor innovatieve PV-omvormers en opslagoplossingen voor het eigen huis. De omvormer is het hoofdbestanddeel van uw fotovoltaische installatie.

Meer dan groot, Ginlong Solis lanceert 1500V 255k stringomvormer met het grootste vermogen

16.10.2020

Ningbo, China - we hebben met succes een 1500V 255k stringomvormer met superhoog vermogen uitgebracht tijdens de Solis Global Release Conference op 17 juli. Het jaar 2020.

Solis zamelt $ 100 miljoen in en verdubbelt de productiecapaciteit

16.10.2020

Zhejiang, China - 13 mei 2020. Ginlong Technologies (Stock code: 300763.SZ), een wereldleider in de productie van fotovoltaïsche stringomvormers, kondigde plannen aan om meer dan $ 100 miljoen USD (700 miljoen Chinese yuan) in te zamelen via een niet-openbaar aanbod om de uitbreiding van zijn productiecapaciteit te financieren.

PVshelter CORE2 voor SUNNY TRIPOWER CORE2

09.10.2020

Conduct introduceert een nieuwe PVshelter – speciaal herontworpen – voor de stringomvormer Sunny Tripower CORE2 van SMA Solar Technology. Dit ontwerp van SMA biedt een nieuwe standaard op het gebied van PV-omvormers en de PVshelter CORE2 sluit naadloos bij deze eisen aan en draagt bij aan een brandveilige installatie.

Met RoofSupport HOME is brandveiligheid in PV-bekabeling gegarandeerd!

01.10.2020

Met betrekking tot brandveiligheid bij particuliere zonnepaneel (PV) installaties introduceert Conduct Technical Solutions uit Barendrecht de nieuwste draadgootvariant voor particuliere en kleinere commerciële toepassingen.

SolarEdge lanceert nieuwe generatie commerciële 3-fase omvormers

23.09.2020

SolarEdge breidt zijn commerciële portfolio in de Benelux uit met de release van 30kW en 33,3kW driefasige omvormers voor het 230V/400V-net, en een 40kW omvormer voor het 480V-net.

Kabelmanagement standaard ingebouwd in het basiselement. Handig!

23.09.2020

Bij problemen met een geïnstalleerd PV-systeem, zijn de kabels nog wel eens de oorzaak. Vaak liggen ze los op het dak, raken bekneld of schuren langs scherpe randen.

Nieuwe hybride omvormer Solis voorziet EU-huiseigenaren van maximale opslagvoordelen

22.09.2020

Zhejiang, China en Amsterdam,Nertherlands, - 8 juni 2020. Ginlong Technologies (Stock Code: 300763.SZ), een wereldleider in de productie van fotovoltaïsche stringomvormers, debuteert zijn bekroonde hybride energieopslagomvormer op EU-markten.

GoodWe genoteerd op de beurs van Shanghai

21.09.2020

GoodWe kondigde de beursintroductie van zijn aandelen aan en is nu officieel genoteerd als een naamloze vennootschap. De aandelen werden op 4 september verhandeld op de Shanghai Stock Market onder aandelen code 688390.

Ultra Galva

15.09.2020

Draadgoot voortaan in Ultra Galva klasse 8 tegen corrosie. Ultra Galva is een hoogwaardige coating die een optimale oppervlaktebescherming biedt in een grote verscheidenheid aan agressieve en veeleisende omgevingen, zowel binnen als buiten.

Sneller en veiliger werken met software

22.06.2020

Vlutters Tools & Safety gebruikt nieuwe software waarmee daken realtime en op afstand kunnen worden geinspecteerd voor de installatie van zonnepanelen. Dat is een stuk veiliger en efficiënter.

Readar en Solar Monkey gaan internationaal met Spaanse hoogtekaart

10.06.2020

Een primeur: Readar heeft voor het eerst hun unieke machine learning methode voor dense matching op Spaanse luchtfoto’s toegepast. Speciaal voor Solar Monkey genereerde Readar een hoogtekaart van de regio Madrid (ca 10.

Snelle en waterdichte montage van zonnepanelen voor golfplaatdaken

26.03.2020

Esdec, leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, introduceert binnenkort een nieuw montagesysteem voor zonnepanelen: ClickFit EVO voor vezelcement golfplaatdaken.

s Werelds eerste Smart Hot-Spot Free Module bij Solar Solutions International

28.01.2020

Het R&D-team van AE Solar is altijd gericht op nieuwe innovaties en opkomende technologieën op het gebied van fotovoltaïsche energie. Hun voortdurende inspanning en onderzoek stelt AE Solar in staat om haar producten te leveren met de hoogste kwaliteit.

SOLPLANET-omvormers: Duits vakmanschap, gebouwd in China

28.01.2020

Hier komt een echte nieuwigheid op het gebied van PV-omvormers: gebruikmakend van de technische knowhow en fabricage-expertise van de meest prominente Duitse omvormerfabrikant, introduceert AISWEI een nieuw assortiment omvormers voor een werkelijk betaalbare prijs: de SOLPLANET-serie omvormers.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu