Bedrijfsnieuws

Full Black 370 Wp zonnepanelen Pre Order Now

16.04.2021?

HaiTai Solar is de grootste OEM producent van de wereld en de einige OEM met Tier 1 status. Met 16 volautomatische productielijnen produceren zij 2 miljoen zonnepanelen per maand (7 Gw per jaar).

Pvshelter nu ook beschikbaar in Duitsland

15.04.2021?

BARENDRECHT – Conduct Technical Solutions komt samenwerking overeen met de Duitse solar groothandel Krannich en zet daarmee een forse stap in buurland Duitsland.

Haal meer uit je solar installatie met een thuisaccu!

14.04.2021?

De vraag naar batterijopslag en thuisaccu's neemt toe door wegvallen van de terugdraaiende teller in België en de afbouw van de salderingsregeling in Nederland in 2023.

e-mobility is here to stay 

14.04.2021?

Elektrische of hybride wagens zijn  niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. EXPERTISE EN ONTZORGING  We kiezen laadpalen die eenvoudig in gebruik zijn en optimaal comfort bieden- voor de gebruiker, maar ook voor de installateur.

Solarclarity voegt BYD toe aan het assortiment

06.04.2021?

Compatibel met veel omvormers, eenvoudig te installeren en uit te breiden als je meer opslag nodig hebt. De Battery Box Premium-batterijen van BYD zijn een praktische toevoeging aan residentiële PV-systemen.

Voorgemonteerd, eenvoudig en snel te installeren Dome 6 voor platte daken

25.03.2021?

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Kijk dan eens naar een van onze Dome 6 projecten in Freiburg, Duitsland: Na 2,5 dag hadden de vier installateurs het volledige montagesysteem voor het 472 kWp systeem gemonteerd.

Is waterstof het gouden ei voor de energietransitie?

23.03.2021?

Ons elektriciteitsnet staat zwaar onder druk door toename van zowel het verbruik als de decentrale opwekking uit duurzame bronnen, zoals zonnepanelen en windmolens.

Intelligente energie-oplossingen van Autarco en Tigo

11.03.2021?

Voor daken met veel schaduwval, of in gevallen waar de verzekering eist dat het voltage van het zonnestroomsysteem kan worden teruggebracht naar een veilige spanning, biedt Autarco, in combinatie met Tigo optimizers, een zeer intelligente energie-oplossing aan waarbij veiligheid en kostenefficiency voorop staan.

Growatt introduceert nieuwe generatie 3-fase-omvormers voor zonnepanelen

11.03.2021?

Growatt introduceert de 3-fase-omvormer MOD 3-15KTL3-X. Het product behoort tot de nieuwe X-serie, die volgens de fabrikant zonne-energie voor woningeigenaren in de Benelux veiliger en aantrekkelijker maakt.

Stringboxen

11.03.2021?

String boxen van Etepro zijn voor de meeste omvormers geschikt. Gebouwd volgens IEC61439. De boxen worden geleverd met diverse merken osb's zoals Dehn en Raycap en in oersterke kunststof behuizingen met Stäubli connectoren.

Sunbeam komt met oplossing voor grote zonnepanelen

10.03.2021?

Zonnepanelen zijn de laatste tijd in formaat toegenomen, dit vraagt om nieuwe oplossingen voor de draagconstructie. Sunbeam heeft het bereik van het bestaande Sunbeam Nova systeem vergroot en maakt daarmee makkelijke plaatsing van grote panelen mogelijk.

Multi-kabel en connectorclip voor ValkPro+ dakdragers

09.03.2021?

We hebben een nieuw product toegevoegd aan het ValkCableCare assortiment: een handige multi-kabel en connectorclip voor ValkPro+ dakdragers. Multi-kabel en connectorclip Het snel en netjes vastzetten van kabels en connectoren in PV-systemen is van groot belang voor de veiligheid van het systeem en om het beschadigingen van de kabels tegen te gaan.

Ontdek, beleef en laat u inspireren tijdens SMA Energy Platform

02.03.2021?

De zonnestroommarkt in de Benelux landen groeit, evolueert, prikkelt. Installateurs verkennen nieuwe mogelijkheden, verbreden hun expertise en worden uitgedaagd door veranderingen in regelgeving en verwachtingen van klanten.

Solarclarity voegt Huawei toe aan het assortiment

01.03.2021?

Vanaf deze maand zijn omvormers van Huawei verkrijgbaar bij Solarclarity. We voeren de nieuwste residentiële modellen uit de SUN2000-serie, van 2 tot 6 kilowatt.

Navetto nieuwe distributiepartner Esdec

24.02.2021?

Producten van Esdec vanaf 1 maart in het kernassortiment van Navetto DEVENTER, 23 Februari 2020 – Esdec, wereldwijd toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie, kondigt met trots de samenwerkingsovereenkomst aan met Navetto, groothandel in zonnepanelen, omvormers en montagesystemen.

Conduct lanceert PVshelter Non-Assembled

18.02.2021?

18 februari 2021 Barendrecht – Conduct Technical Solutions introduceert een nieuwe leveringsmethode van PVshelter; Non-Assembled (NA). Logistiek gezien biedt deze manier van leveren veel nieuwe kansen voor onder andere groothandels.

Case study: Xaam installeert 1750 panelen met FlatFix Wave

16.02.2021?

Xaam, één van de grotere spelers in Nederland in het exploiteren van zonne-energiesystemen, heeft recentelijk in samenwerking met Esdec een pilot project met Esdec’s nieuwe systeem FlatFix Wave afgerond.

Jurgen Van de Sompele lid Stuurgroep PV Vlaanderen

09.02.2021?

Jurgen Van de Sompele (47), salesmanager voor België bij Solarclarity BV, is per 1 januari gekozen als lid van de Stuurgroep PV Vlaanderen van de Organisatie voor Duurzame Energie (ODE).

KOSTAL Auto Update Functie PLENTICORE PLUS

03.02.2021?

NIEUWE "AUTO Update" -functie op PLENTICORE PLUS: Nu kunt u uw Plenticore Plus-omvormer instellen om altijd met de nieuwste beschikbare software te werken.

HELUKABEL levert kabels voor zonnedak distributiecentrum Van Cranenbroek

29.01.2021?

Gisteren is het zonnedak opgeleverd bij het nieuwe distributiecentrum van Van Cranenbroek te Budel. Er zijn 6.000 zonnepanelen geïnstalleerd door Solisplan, wat maar liefst goed is voor 1,8 megawattpiek.

Product update: paneelklemmen met vereffeningsplaatje

27.01.2021?

Vereffening van het paneelframe met de onderconstructie Ondanks dat NEN1010 dit niet verplicht, geeft praktijkrichtlijn NPR 5310 aan dat het functioneel vereffenen van alle “metalen delen” in het PV-systeem noodzakelijk is wanneer “transformator-loze” omvormers zijn toegepast.

Dennis de Jong nieuwe directeur Solarclarity  

25.01.2021?

Op 1 februari volgt Dennis de Jong Peter Desmet op als directeur van groothandel Solarclarity. Desmet richt zich als CEO van Solarclarity Group op de strategische ontwikkeling van de groep en van energiemanagementplatform Bliq.

Reinhard Lampe treedt in dienst van REC Group als Vice President Sales and Marketing Europe

25.01.2021?

München (Duitsland), 22 januari 2021 – REC Group, een internationale pionier in zonne-energie met hoofdkantoor in Noorwegen, is verheugd te kunnen melden dat Reinhard Lampe (47) met ingang van 10 januari 2021 is benoemd tot Vice President Sales and Marketing Europe.

Aansluiten van PV -panelen met de SUNA PV-verdelers

18.01.2021?

Voor het aansluiten van PV-panelen, op een eenvoudige en snellere manier! SEP Europe heeft diverse sub-verdelers (ook wel PV- verdelers genoemd) voor het aansluiten van een PV- installatie in het assortiment.

REC ondersteunt installateurs van zonnepanelen:  Het voordeel dankzij REC Alpha

13.01.2021?

De wereldwijde energietransitie kan alleen plaatsvinden, door grote technologische sprongen vooruit te maken die een snelle daling mogelijk maken van de kosten voor  opwekking van zonne-energie.

Nieuw: Ecco Nova Finance

06.01.2021?

Vandaag lanceren we Ecco Nova Finance. Dit financieringsvehikel maakt het mogelijk: - de bijdragen van verschillende investeerders te verzamelen en te investeren bij een projectontwikkelaar - garanties te bieden bij de aangeboden leningen, bijvoorbeeld via een hypotheek - de bankfinanciering te vervangen Onze leden zullen dus kunnen profiteren van een uitgebreid en veilig investeringsaanbod.

18 panelen installeren in slechts 15:24 minuten!

16.12.2020?

Met FlatFix Wave is het supersnel installeren, dankzij het beperkte aantal montagestappen: uitlijnen en verlengen van de voorgemonteerde onderkasten, hoog basiselement en stabilisatoren vastklikken en monteer het zonnepaneel zonder schroeven of gereedschap met de unieke paneelklemming.

Fluke IRR1-SOL zonnestralingsmeter

15.12.2020?

De Fluke IRR1-SOL is een handzaam instrument dat is ontwikkeld voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie en probleemoplossing bij PV-systemen. Het instrument meet instraling in W/m2, omgevingstemperatuur, paneeltemperatuur, alsmede de hellingshoek en kompashoek van de panelen.

KOSTAL Hybride Omvormers: PIKO MP plus de 1-fasige Norm

14.12.2020?

De nieuwe PIKO MP plus biedt een hoog aanpassingsvermogen dankzij zijn vermogensklassen van 1,5–4,6kW en is zodoende bij uitstek geschikt voor kleine fotovoltaïsche installaties op eengezinswoningen en kan al vanaf drie panelen worden gebruikt.

Uniek klemsysteem van FlatFix Wave goedgekeurd door fabrianten van PV-modules

10.12.2020?

Zes fabrikanten van PV-modules geven goedkeuring op Esdec’s unieke klemsysteem DEVENTER, 10 DECEMBER 2020 – Esdec, wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, presenteert met trots de goedkeuring van zes fabrikanten van PV-modules (Talesun, Longi, LG, Jinko Solar, Ja Solar en GCL) waarin zij de compatibiliteit tussen FlatFix Wave’s gereedschapsloze installatie (met klemmethode aan de lange paneelzijde) en de PV-modules van deze fabrikanten bevestigen.

NIEUW: De Sunbeam Miniclip – Voor het eenvoudig en snel wegwerken van alle kabels. CLIP – KLIK – KLAAR!

08.12.2020?

De Sunbeam Miniclip is een los klemmetje voor het vastzetten van kabels, als aanvulling op de standaard gemonteerde kabelclips onder de dragers van onze Sunbeam Nova systemen.

Investeren in zonnepanelen: voordelig of juist niet?

04.12.2020?

Steeds meer huiseigenaren, maar ook huurders van woningen willen het toenemende aantal zonuren benutten door te investeren in zonnepanelen. Overwegingen zoals het meehelpen met het behalen van de klimaatdoelstellingen én het verlagen van de electriciteitskosten spelen een rol.

Voorkom brand door vlamboogvorming achter zonnepanelen

02.12.2020?

Met de FireRaptor van IMO introduceert Conduct Technical Solutions de oplossing voor snelle uitschakeling van zonnepanelen bij brand of andere noodsituaties. De beproefde FireRaptor schakelt de gevaarlijke DC-spanning af bij de bron in het geval van vlamboogvorming en biedt maximale veiligheid voor brandbestrijders of PV-inspecteurs.

Gewoonweg de beste: REC Group wint prestigieuze Intersolar Award 2020 voor zijn krachtige Alpha-zonnepanelen

01.12.2020?

München, Duitsland – 6 juli 2020: Internationale pionier in zonne-energie REC Group maakt met trots bekend dat zijn vlaggenschipproduct, het REC Alpha-zonnepaneel, de prestigieuze Intersolar Award 2020 heeft gewonnen in de categorie “Fotovoltaïsch”.

Abel Installatie en Esdec kondigen samenwerking over levering montagesystemen voor zonnepanelen

26.11.2020?

Producten van Esdec vanaf 1 januari in het kernassortiment van Abel Installatie DEVENTER, 26 November 2020 – Esdec, wereldwijd toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie, kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan met Abel Installatie, een coöperatie voor installatiebedrijven.

BLACK FRIDAY DEAL BIJ CONDUCT: 5% EXTRA KORTING OP ELK PRODUCT!

24.11.2020?

Aanstaande vrijdag 27 november is het de laatste vrijdag van november en dat betekent maar één ding: Black Friday! Conduct doet dit jaar voor de eerste keer mee en geeft haar klanten 5% korting op alle producten.

Parkeren onder pv-panelen in Zonnepark Carport Bloemendaal

05.11.2020?

Twee parkeerterreinen bij Bloemendaal aan Zee werden vlak voor de zomer van 2020 overdekt met in totaal 10.000 m2 oppervlak aan zonnepanelen. Deze gaan jaarlijks 2 miljoen kilowattuur opleveren.

Woonwaard Kiest Voor Opschaling Cube-Batterij

03.11.2020?

Woonwaard is een innovatieve woningcorporatie, die 14.500 woningen verhuurt in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Na een succesvolle pilot met de Cube-batterij is Woonwaard klaar voor grootschalige uitrol van de Cube over alle complexen die daarvoor geschikt zijn.

Slimme Batterij Zorgt Voor Optimaal Gebruik Van Zonnepanelen

30.10.2020?

Bouwinvest werkt samen met iwell om zonnepanelen te koppelen aan slimme batterijen. De Batterij zorgt ervoor dat de door de zonnepanelen geproduceerde energie optimaal gebruikt kan worden.

Conduct introduceert: de 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties

29.10.2020?

29 oktober 2020 BARENDRECHT – Conduct Technical Solutions introduceert een nieuw kennisdocument: de 6 stappen naar brandveiligheid bij PV-installaties. Dit kennisdocument geeft installateurs handvatten voor praktische zaken waarmee zij in de aanleg van de DC-infrastructuur en montage van omvormers worden geconfronteerd.

Fabrikant van montagesystemen Jual Solar wijzigt naam in Fixnordic

28.10.2020?

De Deense fabrikant van montagesystemen Jual Solar wijzigt zijn naam in Fixnordic om zich meer te onderscheiden van moederbedrijf Jual Group. Fixnordic wordt in Nederland vertegenwoordigd door Technea Duurzaam.

UNO-DM-PLUS-Q 10-jaar verlengde garantie programma

27.10.2020?

De FIMER UNO-DM-PLUS omvormerfamilie, op de markt sinds 2017, heeft bewezen de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid voor huiseigenaren. In 2019 werd de Q-versie van deze omvormerfamilie gelanceerd, met een eenvoudige inbedrijfstellingsroutine en monitoring via een web app.

Conduct en Phoenix Contact slaan de handen ineen!

26.10.2020?

Door de toenemende vraag naar bliksemstroom monitoring en bliksemstroom geteste stringboxen in PV-installaties, biedt Conduct door samenwerking met Phoenix Contact de nieuwe standaard in stringboxen.

KOSTAL Hybride Omvormers: PLENTICORE plus-de 3 fasige Norm: Eenvoudig. Veelzijdig. Smart

22.10.2020?

KOSTAL Solar Electric is dé specialist voor innovatieve PV-omvormers en opslagoplossingen voor het eigen huis. De omvormer is het hoofdbestanddeel van uw fotovoltaische installatie.

Meer dan groot, Ginlong Solis lanceert 1500V 255k stringomvormer met het grootste vermogen

16.10.2020?

Ningbo, China - we hebben met succes een 1500V 255k stringomvormer met superhoog vermogen uitgebracht tijdens de Solis Global Release Conference op 17 juli. Het jaar 2020.

Solis zamelt $ 100 miljoen in en verdubbelt de productiecapaciteit

16.10.2020?

Zhejiang, China - 13 mei 2020. Ginlong Technologies (Stock code: 300763.SZ), een wereldleider in de productie van fotovoltaïsche stringomvormers, kondigde plannen aan om meer dan $ 100 miljoen USD (700 miljoen Chinese yuan) in te zamelen via een niet-openbaar aanbod om de uitbreiding van zijn productiecapaciteit te financieren.

SOLARFLEX en NAYY-O: dé kabeloplossing voor grote oppervlakten

14.10.2020?

HELUKABEL leverde voor een zonnedak project van 5.000 zonnepanelen twee soorten kabels, namelijk SOLARFLEX 6 mm²  en NAYY-O 1 x 95 mm².  Het was voor de installateur en de  inkooporganisatie PVO International een uitdaging om de grote afstand (250 meter!) tussen de omvormers en de verdeelkast te overbruggen.

PVshelter CORE2 voor SUNNY TRIPOWER CORE2

09.10.2020?

Conduct introduceert een nieuwe PVshelter – speciaal herontworpen – voor de stringomvormer Sunny Tripower CORE2 van SMA Solar Technology. Dit ontwerp van SMA biedt een nieuwe standaard op het gebied van PV-omvormers en de PVshelter CORE2 sluit naadloos bij deze eisen aan en draagt bij aan een brandveilige installatie.

Met RoofSupport HOME is brandveiligheid in PV-bekabeling gegarandeerd!

01.10.2020?

Met betrekking tot brandveiligheid bij particuliere zonnepaneel (PV) installaties introduceert Conduct Technical Solutions uit Barendrecht de nieuwste draadgootvariant voor particuliere en kleinere commerciële toepassingen.

SolarEdge lanceert nieuwe generatie commerciële 3-fase omvormers

23.09.2020?

SolarEdge breidt zijn commerciële portfolio in de Benelux uit met de release van 30kW en 33,3kW driefasige omvormers voor het 230V/400V-net, en een 40kW omvormer voor het 480V-net.

Kabelmanagement standaard ingebouwd in het basiselement. Handig!

23.09.2020?

Bij problemen met een geïnstalleerd PV-systeem, zijn de kabels nog wel eens de oorzaak. Vaak liggen ze los op het dak, raken bekneld of schuren langs scherpe randen.

Nieuwe hybride omvormer Solis voorziet EU-huiseigenaren van maximale opslagvoordelen

22.09.2020?

Zhejiang, China en Amsterdam,Nertherlands, - 8 juni 2020. Ginlong Technologies (Stock Code: 300763.SZ), een wereldleider in de productie van fotovoltaïsche stringomvormers, debuteert zijn bekroonde hybride energieopslagomvormer op EU-markten.

GoodWe genoteerd op de beurs van Shanghai

21.09.2020?

GoodWe kondigde de beursintroductie van zijn aandelen aan en is nu officieel genoteerd als een naamloze vennootschap. De aandelen werden op 4 september verhandeld op de Shanghai Stock Market onder aandelen code 688390.

Ultra Galva

15.09.2020?

Draadgoot voortaan in Ultra Galva klasse 8 tegen corrosie. Ultra Galva is een hoogwaardige coating die een optimale oppervlaktebescherming biedt in een grote verscheidenheid aan agressieve en veeleisende omgevingen, zowel binnen als buiten.

Slimme trafostations voor zonnepark Borssele

02.07.2020?

Alfen heeft in opdracht van PfalzSolar slimme transformatorstations geleverd voor een nieuwe grote zonneweide op het terrein van EPZ in het Zeeuwse Sloegebied. Het Duitse PfalzSolar heeft in opdracht van EPZ, exploitant van de kerncentrale in Borssele, op het voormalige terrein van de kolencentrale en een aangrenzend perceel 60.

Verkeerslicht op zonnestroom in s-Hertogenbosch

22.06.2020?

In ’s-Hertogenbosch zijn verkeerslichten geplaatst die volledig op zonne-energie werken. Top Systems heeft de zonnepanelen geleverd voor de installatie. De verkeerlichten zijn geplaatst op de kruising Aartshertogenlaan – Orthenseweg in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Sneller en veiliger werken met software

22.06.2020?

Vlutters Tools & Safety gebruikt nieuwe software waarmee daken realtime en op afstand kunnen worden geinspecteerd voor de installatie van zonnepanelen. Dat is een stuk veiliger en efficiënter.

Readar en Solar Monkey gaan internationaal met Spaanse hoogtekaart

10.06.2020?

Een primeur: Readar heeft voor het eerst hun unieke machine learning methode voor dense matching op Spaanse luchtfoto’s toegepast. Speciaal voor Solar Monkey genereerde Readar een hoogtekaart van de regio Madrid (ca 10.

Snelle en waterdichte montage van zonnepanelen voor golfplaatdaken

26.03.2020?

Esdec, leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, introduceert binnenkort een nieuw montagesysteem voor zonnepanelen: ClickFit EVO voor vezelcement golfplaatdaken.

FIRST BASE Ground Screws & Solar Systems

19.02.2020?

Snelfunderen B.V. is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van schroeffundamenten in de Benelux en dé expert op het gebied van grondgebonden zonneparken gefundeerd op schroeffundamenten.

Samenwerking Solar4all & EcoSolifer

12.02.2020?

We zijn erg trots om te kunnen melden dat Solar4all sinds begin februari een partnership heeft gesloten met het Zwitserse bedrijf EcoSolifer. Dit unieke Zwitserse bedrijf heeft een top PV-paneel ontwikkeld met de laagste LCOE-waardes in de gehele industrie.

s Werelds eerste Smart Hot-Spot Free Module bij Solar Solutions International

28.01.2020?

Het R&D-team van AE Solar is altijd gericht op nieuwe innovaties en opkomende technologieën op het gebied van fotovoltaïsche energie. Hun voortdurende inspanning en onderzoek stelt AE Solar in staat om haar producten te leveren met de hoogste kwaliteit.

SOLPLANET-omvormers: Duits vakmanschap, gebouwd in China

28.01.2020?

Hier komt een echte nieuwigheid op het gebied van PV-omvormers: gebruikmakend van de technische knowhow en fabricage-expertise van de meest prominente Duitse omvormerfabrikant, introduceert AISWEI een nieuw assortiment omvormers voor een werkelijk betaalbare prijs: de SOLPLANET-serie omvormers.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu