EVChargeking komt met een Europese primeur: De ETAPpro een betaalbare, slimme mobiele lader die ook vast gebruikt kan worden

22.02.2024

EVChargeking, de Belgische fabrikant van laadkabels, komt met een Europese primeur. Het bedrijf uit Hulshout (B) ontwikkelde een slimme mobiele lader die ook vast gebruikt kan worden.

Testinstrument voor PV-installaties

20.02.2024

EURO-INDEX vult de lijn PV-testinstrumenten aan met de introductie van de Elektro Lijn PVChecks-PRO. Dit multifunctionele instrument test de veiligheid en functionaliteit van PV-installaties volgens IEC/EN62446, SCIOS Scope 12 en de InstallQ erkenningsregeling voor zonnestroomsystemen.

Batenburg realiseert 12 compactstations voor zonnepark van Ecorus

20.02.2024

Voor een zonnepark in Groningen van Ecorus realiseert Batenburg 12 Smart Power PV stations van 6000kVA. Het park met zo'n 188.000 panelen produceert 104 megawatt.

Bestel je Wallbox Pulsar Pro bij Libra Energy

20.02.2024

De Pulsar Pro van Wallbox is de ultieme oplossing voor gedeelde ruimtes. Met het dynamic power sharing van de Pulsar Pro kan de beschikbare energie verspreid worden om tot wel 100 EV's gelijk op te laden, zonder het gevaar van piekoverbelasting.

Kom naar de RVO-stand en bezoek onze seminars

20.02.2024

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een publieke dienstverlener die wil bijdragen aan duurzame welvaart. Dit doen we onder andere door bedrijven en overheden te ondersteunen met verduurzaming.

Electricity Storage Inspection 2024: dit zijn de resultaten

19.02.2024

Première voor de KOSTAL-omvormer PLENTICORE plus G2 bij de Electricity Storage Inspection 2024 Voor de zevende keer op rij onderging KOSTAL de onafhankelijke Electricity Storage Inspection door de HTW (hogeschool voor techniek en economie) in Berlijn.

Geweldig nieuws voor de solar markt: salderingsregeling wordt niet afgeschaft

16.02.2024

Enstall en haar bedrijven Esdec en Blubase hebben het nieuws dat er zekerheid is voor de Nederlandse zonne-energiemarkt positief ontvangen. De salderingsregeling blijft overeind voor zowel huidige als toekomstige bezitters van zonnepanelen.

ENERGIEMANAGEMENT VRAAGT OM EEN OVERKOEPELENDE OPLOSSING

14.02.2024

Met enkel een zonnestroominstallatie of batterijopslagsysteem bent u er niet, energiemanagement (EMS) is cruciaal! Indutecc heeft zich gespecialiseerd in het advies en engineering van complete energieconcepten.

Fantastisch nieuws! elgris heeft met succes net congestie bij Praxis Amsterdam opgelost dankzij onze slimme meters. 🛠️⚡

12.02.2024

"Hoe zit dat nou? Bij Praxis stonden ze voor een uitdaging: hoe konden ze een laadpaal voor elektrische voertuigen aanbieden aan hun klanten zonder het lokale stroomnet te overbelasten? Het antwoord: elgris slimme meters! 💡 Door een beperkte stroomaansluiting die alleen voldeed aan de behoeften van de bouwmarkt was er simpelweg geen ruimte voor een laadpaal.

100% Europese energieopslag powerunit en software.

12.02.2024

BattiQ Energieopslag is de trotse partner en exclusieve energieopslagdistributeur van PRAMAC. Onze kracht is om samen met de (huis)installateur een compleet ontzorgt product te bieden aan de eindgebruiker, waarbij service en veiligheid bovenaan staan.

De SEP PRO serie modulaire componenten voor moderne groepenkast uitgebreid met 10kA aardlekautomaten

12.02.2024

Primeur Ontdek de RCM1 serie aardlekautomaten in 10kA van SEP Europe op de Solar Solutions! De ultieme bescherming voor elektrische installaties. Deze nieuwe aardlekautomaat met 10kA beschermt tegen hoge lekstromen en overstroom door belasting of kortsluiting.

Eerste laadplein voor elektrische vrachtwagens geopend in de Rotterdamse Haven

09.02.2024

Havenbedrijf Rotterdam heeft vandaag samen met Truckparkings Rotterdam Exploitatie (TRE) het eerste laadplein voor elektrische vrachtwagens geopend in de haven.

Het capaciteitstarief counteren? Het kan!

09.02.2024

Het capaciteitstarief,  een dynamisch tarief, zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen. Een puzzel die quasi onmogelijk te leggen is. Zeker als u het capaciteitstarief wil counteren en slim gebruik wil maken van het dynamisch tarief.

PVshelter Fire Protection Plate

09.02.2024

PVshelter Fire Protection Plate De ultieme brandwerende toevoeging voor elke PVshelter. Deze hoogwaardige brandwerende plaat, vervaardigd uit duurzaam calciumsilicaat, is ontworpen om temperaturen tot 1050 graden Celsius te weerstaan.

V2C en Road kondigen hardware integratie aan

09.02.2024

Het opladen van elektrische voertuigen wordt steeds toegankelijker, efficiënter en gebruiksvriendelijker. Om dit te bevorderen kondigen het Nederlandse EV-softwarebedrijf Road (bekend van E-Flux) en de Spaanse EV-hardware fabrikant V2C een samenwerking aan, waarbij ze EV-rijders een innovatieve en slimme alles-in-1 laadoplossing bieden.

INNAGATOR - DE ULTIEME KRACHTHUB

09.02.2024

STATE-OF-THE-ART ENERGIE EN ENERGIEOPSLAGSYSTEEM MET BATTERIJCAPACITEIT VAN 1MWh.  EMC and PCS geintegreede technologie. Ondersteuning van netaasluiting en off-grid.

ConStrut by Conduct

09.02.2024

Conduct Technical Solutions slaat de handen ineen met ArcelorMittal en voegt waarde toe aan PVshelter met de introductie van ConStrut. ConStrut biedt op basis van in Magnelis® uitgevoerde strutprofielen verbeterde corrosiebestendigheid en biedt vanwege de lagere milieubelasting bij het productieproces van Magnelis® een verlaagde CO₂ footprint.

Thuisbatterij AC of DC: wat zijn de verschillen? [met checklist]

08.02.2024

Wie een PV-systeem op zijn dak wil laten leggen en (in de toekomst) een thuisbatterij wil, staat nu eigenlijk al voor de keuze tussen een AC-gekoppelde of DC-gekoppelde batterijconfiguratie.

12311»  van 19
Bedrijfsnieuws