Redactieteam & Columnisten

Christian Sparborth

Christian Sparborth

Functie: Hoofdredacteur

De energietransitie fascineert mij vanwege de ongelooflijke snelheid waarmee deze zich voltrekt. De consequenties van de enorme kostendaling van duurzame elektriciteit zijn nog nauwelijks doorgedrongen tot de maatschappij. Op Solar365 onderzoeken we alle facetten van dit fantastische verhaal. Ik coördineer de redactie, maar onderhoud ook de contacten met de vele experts en organisaties waarmee we samenwerken.

Simone Tresoor

Simone Tresoor

Functie: Redacteur

De duurzame sector is volop in ontwikkeling. Bijna wekelijks verschijnen er nieuwe technologieën, waarvan sommige potentie hebben om de industrie te veranderen. Mijn specialiteit is het vertalen van ingewikkelde materie zodat alle voordelen inzichtelijk worden voor een groter publiek. Als installateurs door mijn artikelen hun werkwijze verder kunnen verbeteren, is dat het grootste compliment.

Jan de Wit

Jan de Wit

Functie: Redacteur

Na mijn master Journalistiek en Nieuwe Media heb ik een periode over duurzaamheid in de levensmiddelensector geschreven. Nu heb ik me bij de redactie van Solar365 en Warmte365 aangesloten om me verder te verdiepen in de energietransite in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Ik houd ervan om me vast te bijten in diepgaande analyses waarin de lezer kan ontdekken wat nu echt de meest veelbelovende ontwikkelingen zijn.

Joyce Beuken

Joyce Beuken

Functie: Redacteur

Ik heb affiniteit met het klimaat en volg de transitie naar een schonere wereld op de voet. Maar vooral ben ik een echte nieuwsjunkie die bovenop het laatste nieuws zit. Voor Solar365 coördineer ik onze social media, maar ook onze wekelijkse columns van onafhankelijke experts. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onze populaire rubriek 't Hoekje, waarin we bijzondere mensen uit de solar-sector portretteren.

Nico van Loon

Nico van Loon

Functie: Vormgever

Ik werk als communicatiespecialist en grafisch vormgever. Na 10 jaar als video editor gewerkt te hebben vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Mijn liefde voor verhalen vertellen en duurzaamheid leidde mij naar Solar365, waar ik me elke dag vol enthousiasme inzet voor de energietransitie.

Sanne Kempe

Sanne Kempe

Functie: Account manager

Als account manager van Solar Solutions International sta ik in nauw contact met alle bedrijven uit binnen- en buitenland die op de vakbeurs exposeren. Ook voor Solar365 ben ik hun aanspreekpunt, zodat ik ze kan laten zien hoe ze via hun dashboard eenvoudig hun bedrijfsprofiel up-to-date kunnen houden en nieuwe producten kunnen tonen aan de installateurs en ontwikkelaars die de site bezoeken. Ik sla bruggen tussen belangrijke partners en de redactie.

Peter Groot

Peter Groot

Functie: Uitgever

Vanaf het moment dat wij vakbeurs Solar Solutions International begonnen, wilden wij zo veel mogelijk over deze markt met ongekend groeipotentieel te weten te komen. Via ons onderzoeksbureau Dutch New Energy Research delen wij deze kennis al lang met de grootste bedrijven van het land. Het is prachtig om nu met Solar365 een brede groep solar-professionals te informeren. Ik kijk er naar uit om weer van hen te leren op de volgende editie van Solar Solutions. De cirkel is rond!

Sonny Solar

Sonny Solar

Functie: Mascotte

Ik heb een bijzondere loopbaan achter de rug! Ik heb bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan als bizon-verzorger. Dat zijn bijzondere beesten, hoor. Daarna heb ik een grasmaaier op zonne-energie laten ontwikkelen, waarmee ik gazonnen heb bijgehouden. Vervolgens heb ik  gewerkt in een pizzeria, waar de calzone mijn specialiteit was. Hoe ik uiteindelijk bij Solar365 terechtgekomen ben? Lopend. Een gezonde levensstijl vind ik belangrijk. Af en toe pak ik een zonnebankje voor de vitamine D.

Columnisten

Marjan Minnesma
Bart van den Bosch
Odile Rasch
Joyce Beuken
Harry Wolkenfelt
Hans Schneider
Erik Bijl
Patrick van der Meulen
Romano Hagen
Rolf Heynen
Jan Willem Zwang
Jan-Jaap van Os
Roland van der Klauw
Arnoud van Druten
Jos Blom
Roebyem Anders
Amelie Veenstra
Teun Bokhoven
Wido van Heemstra
Wilfried van Sark
Peter Desmet
Steven Heshusius
Giel Janssen
Erik Valks
Arno Smets
Maurice van Rees
Wim Sinke
Martin Visser

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu