Redactieteam & Columnisten

Jan de Wit

Jan de Wit

Functie: Hoofdredacteur

Ons land bevindt zich in een interessante en spannende periode, de energietransitie wordt niet voor niets de grootste verbouwing van Nederland genoemd. Geen dag is hetzelfde en je kunt aan alles merken dat de energietransitie voor iedere Nederlander steeds urgenter wordt. De verslaggeving over zo'n belangrijk thema de goede kant op sturen is daarom ook buitengewoon interessant en dynamisch.

Simone Tresoor

Simone Tresoor

Functie: Redacteur

De duurzame sector is volop in ontwikkeling. Bijna wekelijks verschijnen er nieuwe technologieën, waarvan sommige potentie hebben om de industrie te veranderen. Mijn specialiteit is het vertalen van ingewikkelde materie zodat alle voordelen inzichtelijk worden voor een groter publiek. Als installateurs door mijn artikelen hun werkwijze verder kunnen verbeteren, is dat het grootste compliment.

Brendan Hadden

Brendan Hadden

Functie: Journalist

Je kan vrijwel elke uitdaging voor de maatschappij terugleiden tot energie. Toen ik geschiedenis studeerde viel me al op dat je onze geschiedenis aan de hand van energieverbruik kan samenvatten. Nu richt ik me als journalist bij Solar365 op de toekomst. Ik probeer de nieuwste ontwikkelingen te duiden en toegankelijke antwoorden te geven op de vraag: hoe werkt het energiesysteem van morgen?

Anne Agterbos

Anne Agterbos

Functie: Datajournalist

Kennis is één van de belangrijkste manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Door kennis over energietransitie toegankelijker te maken kunnen er grote stappen gemaakt worden naar een duurzamer Nederland. Ik ben erg enthousiast om daar als datajournalist mijn steentje in bij te kunnen dragen! 

Daan Jansen

Daan Jansen

Functie: Onderzoeker

De duurzame energiesector groeit snel. Dat betekent naast vooruitgang ook meer data. Ik zet mijn kennis op het gebied van informatie management en business intelligence in om die data te vertalen naar hoogwaardige informatie. Snelle ontwikkelingen binnen de sector gaan gepaard met grote veranderingen in beleid en marktwerking. Met behulp van modeleren wil ik inzichten verzamelen die bijdragen aan de veerkrachtigheid van de Nederlandse energiesector.

Stephanie aan de Wiel

Stephanie aan de Wiel

Functie: Grafisch vormgever

Ik ben een enthousiaste en creatieve grafisch vormgever die in 2018 haar opleiding Media & Grafische vormgeving te Amsterdam met succes heeft afgerond. Ontwerpen is altijd mijn passie geweest, werken met de mooiste fonts, kleuren en vormen. Het is een zegen om elke dag bezig te mogen zijn met dat wat ik het allerleukst vind. Ik word er blij van dat ik mijn creativiteit in mag zetten voor duurzaamheid en mee mag helpen aan de verschillende beurzen. Ik heb pas mijn doel bereikt als mijn ontwerpen goed aanslaan op de beurzen en het de doelgroep aanspreekt.

Peter Groot

Peter Groot

Functie: Uitgever

Vanaf het moment dat wij vakbeurs Solar Solutions International begonnen, wilden wij zo veel mogelijk over deze markt met ongekend groeipotentieel te weten komen. Via ons onderzoeksbureau Dutch New Energy Research delen wij deze kennis al lang met de grootste bedrijven van het land. Het is prachtig om nu met Solar365 een brede groep solar-professionals te informeren. Ik kijk er naar uit om weer van hen te leren op de volgende editie van Solar Solutions. De cirkel is rond!

Sonny Solar

Sonny Solar

Functie: Mascotte

Ik heb een bijzondere loopbaan achter de rug! Ik heb bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gedaan als bizon-verzorger. Dat zijn bijzondere beesten, hoor. Daarna heb ik een grasmaaier op zonne-energie laten ontwikkelen, waarmee ik gazonnen heb bijgehouden. Vervolgens heb ik  gewerkt in een pizzeria, waar de calzone mijn specialiteit was. Hoe ik uiteindelijk bij Solar365 terechtgekomen ben? Lopend. Een gezonde levensstijl vind ik belangrijk. Af en toe pak ik een zonnebankje voor de vitamine D.