Abel Installatie en Esdec kondigen samenwerking over levering montagesystemen voor zonnepanelen

26 november 2020

Abel Installatie en Esdec kondigen samenwerking over levering montagesystemen voor zonnepanelen

Producten van Esdec vanaf 1 januari in het kernassortiment van Abel Installatie

DEVENTER, 26 November 2020 – Esdec, wereldwijd toonaangevende leverancier van montagesystemen voor zonne-energie, kondigt vandaag een samenwerkingsovereenkomst aan met Abel Installatie, een coöperatie voor installatiebedrijven. Abel Installatie gaat vanaf 1 januari 2021 de levering van Esdec’s portfolio aan haar leden verzorgen. Met een centrale backoffice ontzorgt Abel haar leden, op diverse fronten. Deze samenwerking zal Esdec’s positie als marktleider verder versterken.  

De installatiesector is redelijk goed door de twee coronagolven heen gekomen. De orderportefeuilles zijn nog steeds goed gevuld en de eerste prognoses laten zien dat deze trend zal blijven. Het is zaak dat alle toeleveranciers in de keten de hoge vraag aan kunnen. Om duurzaam te kunnen groeien, kan deelname aan een coöperatie als Abel Installatie voor een installateur een oplossing zijn. Collectief inkoopvoordeel, online marketing en leadgeneratie zijn een aantal taken waarmee Abel haar leden ontzorgt en groei faciliteert.   

Ton Sprenger, inkoopdirecteur Abel Installatie over de samenwerking met Esdec: ”Wij werden benaderd door Esdec om te bekijken wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn. Alle producten uit het kernassortiment van Abel zijn A-merken en de producten, diensten en innovatiekracht van Esdec passen perfect in dat assortiment. Daarnaast heeft Esdec een sterke en bekende naam in Nederland en is iedereen bekend met Abel. Dat versterkt elkaar.

Erik Valks, CEO van ESDEC Europa: “We zijn erg blij met de deze samenwerking. Abel heeft een aanzienlijk netwerk van installateurs waarvan een groot deel actief is als solar installateur. We gaan de installateurs van Abel laten ervaren hoe eenvoudig, betrouwbaar en snel het werken met onze montagesystemen is. En voor Esdec draagt deze samenwerking natuurlijk bij aan een versteviging van onze positie als marktleider.”   

Dit artikel is 26 november 2020 geplaatst door: Esdec