Nieuws

Solarge: “Onze lichte panelen kunnen ook op een ouder bedrijfsdak”

27.07.2021 | Actueel

We hebben een enorm aantal bedrijventerreinen in Nederland en al die bedrijven hebben uiteraard een dak. En op dat dak bestaat de mogelijkheid om PV te plaatsen.

Liander:

26.07.2021 | Nieuws

Liander pleit voor prikkels die consumenten vlugger voor eigen stroomopslag laten kiezen. Dit is hard nodig om de piekbelasting te verminderen. De toenemende populariteit van zonnepanelen leidt ertoe dat er door heel Nederland knelpunten ontstaan op het elektriciteitsnet.

Verruiming SDE++ nodig, maar niet voor PV

22.07.2021 | Nieuws

De NVDE pleit voor een aanzienlijke verruiming van het SDE++ budget voor 2022. Het budget is vooral nodig voor duurzame warmte en niet zozeer voor zonnepanelen, waar het nu voornamelijk voor gebruikt wordt.

Zonnepanelen jaarlijks schoonmaken niet nodig

22.07.2021 | Nieuws

Stof, uitwerpselen van vogels en zelf mos en alg: allemaal factoren die de instraling van je zonnepanelen omlaag kunnen brengen. Toch is schoonmaken niet perse zinvol in veel gevallen, schrijft Nu.

Gaat silicium als spons het actieradiusprobleem oplossen?

22.07.2021 | Innovatie

Wereldwijd zijn tientallen bedrijven bezig batterijen te verbeteren. Zo schreven wij onlangs over een batterij die in vijf minuten kan opladen. Ook de vrij beperkte actieradius van een ‘stekker-auto’ is bezitters een doorn in het oog.

‘Onze energietransitie is afhankelijk van China, dat is een onwenselijke situatie’

20.07.2021 | Analyse

De productie van zonnepanelen is de Europese Unie lang geleden kwijtgeraakt aan China waardoor ook de energietransitie van China afhankelijk is geworden. Volgens Wijnand van Hooff, algemeen directeur van Holland Solar, is dit een onwenselijke situatie.

Geit in de tuin: Rajesh Kotireddy van Solarus

20.07.2021 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

De ongeremde groei van zonne-energie van de afgelopen tien jaar is voorbij

19.07.2021 | Actueel

Ben je actief in de hard groeiende zonne-energiesector? Wil je dat jouw functie en bedrijf relevant blijven? Laat je dan informeren over de belangrijkste trends die deze sector de komende jaren zullen veranderen.

ETS biedt mogelijkheden voor zonne-energiesector, maar ‘nog echt beginfase’

19.07.2021 | Analyse

Begin mei ging de prijs voor het uitstoten van een ton CO2 voor het eerst door de 50 euro-grens heen. Volgens velen een historisch moment dat laat zien dat het Europese emissiehandelssysteem (ETS) begint te werken.

Nederland verbiedt PFAS in PV

16.07.2021 | Nieuws

Nederland zet samen met vier andere Europese landen de eerste officiële stap om PFAS-stoffen te verbieden. PFAS is een verzamelnaam voor circa 6.000 chemische stoffen die onder meer in PV gevonden worden.

Hoe help ik mijn paneel af te koelen in de zomer?

16.07.2021 | Actueel

Je zou denken dat je panelen in de zomer op volle toeren draaien. Echter kan je opbrengst op warme, zonnige dagen tegenvallen, want een warm paneel produceert minder stroom.

Nieuwe tweak van batterijchemie kan EV-bereik verdubbelen

15.07.2021 | Nieuws

Onderzoekers van het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) hebben een scheikundige doorbraak bereikt. Ze denken dat deze ervoor zal zorgen dat de batterijen van elektrische voertuigen bijna twee keer zoveel energie kunnen bevatten dan hun traditioneel gebruikte lithium-ion-tegenhangers.

Provincie Zuid-Holland: “We doen er alles aan om zon op bedrijfsdak te faciliteren”

15.07.2021 | Actueel

We hebben een enorm aantal bedrijventerreinen in Nederland en al die bedrijven hebben uiteraard  een dak. En op dat dak bestaat de mogelijkheid om PV te plaatsen.

Bedreigen prijsstijgingen de zonnetransitie?

15.07.2021 | Column

Het economisch fundament onder het succes van zonne- energie is de continu dalende kostprijs. De PV-moduleprijzen zijn sinds 2010 met meer dan 80 procent gedaald en naar 2030 werd een vervolgdaling verwacht.

Zonne-energiepark zo groot als half België

14.07.2021 | Nieuws

Als je de ruimte hebt, dan moet je die ook gebruiken moeten ze gedacht hebben in Australië. In het westen van het land moet een park voor wind- en zonne-energie komen dat zo groot is als half België.

Energiedebat focust op kostenefficiënte maatregelen

14.07.2021 | Actueel

Donderdag debatteerde de Tweede Kamer over klimaat en energie. De ene na de andere motie werd besproken, 22 in totaal. 13 werden aangenomen, 9 verworpen. Welke moties werden er besproken met betrekking op de solarsector, welke werden aangenomen en gaan in de toekomst terugkomen? Henri Bontenbal (CDA) en Pieter Grinwis (CU) verzochten de regering te onderzoeken onder welke voorwaarden energie-certificaten in Nederland tot een effectieve bijdrage aan energiebesparing in de gebouwde omgeving kunnen leiden.

Kleine daling aanvraag ISDE-subsidie 2021

13.07.2021 | Nieuws

Werd er vorig jaar in de eerste helft van het jaar nog voor 41,7 miljoen euro aan subsidie aangevraagd, dit jaar werd er tot nu toe voor 38,8 miljoen euro ingediend via de ISDE-regeling.

Solar Powervrouw Lieve van Zandvoort van Alius

13.07.2021 | 't Hoekje

Wat nou: this is a mans world?! Er raast ook heel wat oestrogeen door het net. Wij praten iedere maand met een spraakmakende vrouw. De wereld verbeteren is haar met de paplepel ingegoten.

Is de angst voor tekorten gegrond?

13.07.2021 | Analyse

Het zal je vast niet zijn ontgaan. De kranten staan vol berichten dat de energietransitie nog wel eens in de problemen kan komen door een gebrek aan grondstoffen.

Agentschap Telecom waarschuwt voor cybersecurity PV en laadpalen

12.07.2021 | Nieuws

Volgens het Agentschap Telecom (AT) baart de vlotte transitie naar duurzame energievoorzieningen zorgen. In het jaarrapport wordt gesteld dat slimme apparatuur als zonnepanelen en laadpalen vatbaar zijn voor hacks, waarbij het netwerk uit balans kan raken.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu