Nieuws

Samenwerking Solarwatt-BWM als voorbeeld voor Europese kwaliteitsstandaard

26.10.2021 | Interview

Als de Europese Unie écht werk wil maken van een Europese PV-productie, dan moet de koppeling tussen technologie en maakindustrie veel beter gemaakt worden.

Nieuw in de sector: Jonas Rauhut van Solar Today en Robbert Esseling van Alius

26.10.2021 | 't Hoekje

De solarsector groeit als kool, en zo ook het aantal medewerkers. In deze rubriek stellen we iedere maand een aantal nieuwe gezichten uit de sector voor. Kersverse collega's vertellen meer over hun loopbaan, nieuwe baan en hoe de sector ze bevalt.

Stijging energieprijs gunstig voor Belgische zonnesector

25.10.2021 | Nieuws

In België zien installateurs een sterke stijging in de vraag naar panelen. Bedrijven stellen dat de vraag  is verdubbeld als gevolg van de hoge energieprijs, en ook zouden leveranciers al uitverkocht zijn tot het einde van dit jaar.

De zonnige kant van parkeren

25.10.2021 | Analyse

Ruimte in Nederland is schaars en dubbel ruimtegebruik wordt steeds belangrijker bij de ontwikkeling van nieuwe PV-projecten. Het opwekken van zonnestroom boven parkeerplekken is zo’n slimme manier van meervoudig ruimtegebruik.

VK wil na 2030 alleen nog verkoop van elektrische auto’s

22.10.2021 | Nieuws

Twee weken voor het begin van van de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) heeft premier Boris Johnson de Net Zero Strategy: Build Back Greener bekendgemaakt. Hiermee wil het Verenigd Koninkrijk klimaatneutraal zijn in 2050, daarvoor wil het land tot uiterlijk 2030 de verkoop van niet-elektrische auto’s toestaan.

Blijven grote panelen ‘aan de grond’?

22.10.2021 | Analyse

Twee weken geleden schreef Solar365 al over de impact op de gehele PV-keten van de grote panelen waar China mee komt. Voorheen konden fabrikanten hun producten standaardiseren.

Bedrijven investeren steeds meer in het milieu

21.10.2021 | Nieuws

Nederlandse bedrijven hebben in 2020 2,1 miljard euro geïnvesteerd in milieuvoorzieningen, 931 miljoen euro meer dan in 2019, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Jinko Solar: ‘In 2030 is het N-type zonnepaneel dominant’

21.10.2021 | Actueel

“Zaken als logistiek wordt steeds meer een kostenpost en daarom is een hoge efficiëntie van belang”, zo stelt Roberto Murgioni, head of technical service Europe bij Jinko Solar, tijdens zijn seminar Design en technologie om de kracht en betrouwbaarheid van PV te verbeteren op Solar Solutions International.

Balanceeract EPG en MPG zorgt voor nieuwe categorie zonnepanelen

21.10.2021 | Column

In de bouw is jarenlang de Energie Prestatie van de woning leidend geweest. Door betere isolatie, efficiëntere cv-ketels en (vaak als sluitpost) zonnepanelen op het dak werd aan de geldende EPC-eis voldaan.

Onderzoek naar effect zonnepanelen op veiligheid dijk

20.10.2021 | Nieuws

Het Waterschap Rivierenland onderzoekt in Arnhem middels een pilot hoe zonnepanelen op een dijk presteren. Door verticaal en horizontaal panelen te plaatsen kan over twee jaar bekeken worden wat het effect is voor de ondergrond van de dijk.

K2 Systems heeft snelheid hoog in het vaandel

20.10.2021 | Innovatie

Het van oorsprong Duitse K2 Systems bracht vorig jaar het nieuwe platdak montagesysteem  Dome 6 op de markt. CEO Katharina David vertelt over de totstandkoming van het product.

ABB maakt laden van EV binnen een kwartier mogelijk

19.10.2021 | Nieuws

Asea Brown Boveri (ABB), een Zweeds-Zwitserse multinational, brengt een commerciële laadpaal op de markt die een elektrische auto volledig kan opladen binnen een kwartier, zo laat het bedrijf weten.

NVDE: ‘verlaging energiebelasting vermindert rentabiliteit van thuispanelen’

19.10.2021 | Nieuws

Het kabinet kondigde onlangs een aantal maatregelen aan om huishoudens en bedrijven tijdelijk te compenseren voor de hoge aardgasprijs. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) noemt het “een verstandig pakket”, maar wijst op de gevolgen voor de rentabiliteit van zonnepanelen thuis en postcoderoos-projecten.

Ambitieus of onrealistisch? Tweede Kamer wil advies over uitvoering RES’en

19.10.2021 | Actueel

Onlangs vond er weer een tweeminutendebat Klimaat en energie plaats, waarin verschillende moties werden ingediend met betrekking tot duurzame energie. Eén motie, die op 5 oktober werd aangenomen, raakt met name aan de huidige energieproblematiek: de motie van de Tweede Kamerleden Tom van der Lee (GroenLinks), Joris Thijssen (PvdA) en Raoul Boucke (D66) over onafhankelijk advies over duurzame energie op land na 2025.

Geit in de tuin: Folkert Struijs van Libra Energy

19.10.2021 | 't Hoekje

Pas toen een van onze collega's al jaren bij Solar Solutions International had gewerkt, ontdekten wij dat zij een geit in haar kleine Amsterdamse stadstuin had lopen.

Ruim kwart Nederlanders kan kosten zonnestroom niet verklaren

18.10.2021 | Nieuws

28 procent van de Nederlanders begrijpt niet waarom groene stroom duurder is dan ‘grijze’ stroom. Dat blijkt uit een onderzoek van Zonneplan. 402 Nederlanders kregen van Zonneplan de vraag voorgeschoteld waarom groene stroom duurder is dan grijze stroom.

Chinese energietekorten bedreigen Europese energietransitie

18.10.2021 | Actueel

China kampt momenteel met enorme aantallen stroomuitvallen, volgens een onderzoek van investeringsbank Goldman Sachs ondervindt 44 procent van de Chinese industriële activiteiten hiervan minimaal enige hinder, dat meldt de BBC.

Op de duurzame tour: Coldplay neemt zonnepanelen mee tijdens concerten

15.10.2021 | Nieuws

De Britse band Coldplay kondigt een nieuwe tour aan, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel komt te staan. Zo worden er onder meer zonnepanelen en een energieopslag geïntegreerd in het podium.

Aerocompact lost veelvoorkomend probleem op

15.10.2021 | Innovatie

Aerocompact liet zich op Solar Solutions International kronen tot winnaar van de derde plek tijdens de Best Innovation Awards. Het montagesysteem dat zij voor sandwichdaken ontwikkelden bezorgde hen deze prijs.

VS krijgen eerste staalfabriek op zonne-energie

14.10.2021 | Nieuws

Een staalfabriek in de Amerikaanse staat Colorado is binnenkort de eerste ter wereld die vrijwel volledig op zonne-energie draait. Het project moet bewijzen dat ook zware industrie kan verduurzamen met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu