Conduct en Phoenix Contact slaan de handen ineen!

26 oktober 2020

Conduct en Phoenix Contact slaan de handen ineen!

Door de toenemende vraag naar bliksemstroom monitoring en bliksemstroom geteste stringboxen in PV-installaties, biedt Conduct door samenwerking met Phoenix Contact de nieuwe standaard in stringboxen.

ImpulseCheck

“Door de introductie van de Phoenix Contact ImpulseCheck in PVbox bieden we onze klanten een zeer interessante nieuwe feature voor monitoren van de PV-installatie”, aldus Pieter Kremer, DGA bij Conduct Technical. “Deze waardevolle toevoeging in combinatie met de Phoenix Contact T1+2 overspanningsbeveiliging biedt de eindgebruiker volledig inzicht in de toestand van de beveiligingsfunctie in PVbox”.

Op basis van real-time monitoring worden bliksemstootstromen en spanningspulsen gedetecteerd en gecommuniceerd via PROFICLOUD van Phoenix Contact. Hierdoor kan de status van de overspanningsbeveiliging op een gebouwbeheersysteem  en  zelfs via een app op bijvoorbeeld een smartphone afgelezen worden.

“Dit stelt de installatieverantwoordelijke persoon in de gelegenheid om na een blikseminslag actie te ondernemen en de “getroffen” PV-installatie te inspecteren”, zo geeft Rene Bruins, Product Manager bij Phoenix Contact, aan. “Bij onverhoopte schade of uitval van de overspanningsbeveiliging biedt ImpulseCheck de mogelijkheid de uitneembare insteekmodules van de overspanningsbeveiliging in een gepland onderhoud te vervangen”. Door de uitneembare insteekmodules van de overspanningsbeveiliging is de meting van isolatieweerstand in een DC-circuit op basis van Scope 12 (NEN-EN-IEC62446-1) inspectie vereenvoudigd.

Bliksemstroom getest

De voorgeassembleerde binnenwerken, voorzien van bedrade rijgklemmen in combinatie met de T1+2 overspanningsbeveiliging, worden op basis van  bliksemstroombelasting getest en “approved” geïntegreerd in PVbox. Op basis van deze kwaliteitsgarantie en de ImpulseCheck monitoringfunctie biedt PVbox maximaal haalbare kwaliteit en volledig en actueel inzicht in de toestand van de beveiligingsmodules. De toekomst van PV-beveiliging begint met PVbox.

Lees hier meer over PVbox SolarEdge

Lees hier meer over ImpulseCheck

 

Dit artikel is 26 oktober 2020 geplaatst door: Conduct Technical Solutions BV

 

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Esdec Webinar: FlatFix Fusion, FlatFix Wave and ClickFit EVO

Logo Esdec
2 maart 2021
14:00-15:30
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar over de 2021 InstallQ regeling - Wat betekent dat voor mij?

Logo Esdec
2 maart 2021
12:00-13:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
3 maart 2021
14:00 - 15:00
online

Esdec

Lees verder

Webinar: Advanced installatietraining

Logo Esdec
4 maart 2021
15:00-16:00
online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu