Conduct introduceert RoofSupport Brandwandbeugel en bijbehorende FireWrap

27 mei 2021

Conduct introduceert RoofSupport Brandwandbeugel en bijbehorende FireWrap

BARENDRECHT – Met de lancering van de RoofSupport Brandwandbeugel biedt Conduct Technical Solutions een technische oplossing voor het eenvoudig leggen van DC-kabels over compartimentscheidende wanden. De bijbehorende FireWrap, een brandwerende hoes die om de bekabeling heen gewikkeld wordt, biedt 60 minuten weerstand tegen branddoorslag in de kabels over de brandwand heen.

Conduct is met de RoofSupport Brandwandbeugel ingegaan op de behoefte vanuit de markt om een veilige overgang voor solarkabels over compartimenteringswanden te maken. Compartimenteringswanden steken een een half tot een meter boven het dakvlak uit, waardoor de Brandwandbeugel er eenvoudig overheen gehangen kan worden. Deze toevoeging aan het bestaande kabelmanagementsysteem van Conduct sluit naadloos aan op de eisen uit het Bouwbesluit.

Bescherming PVC-daklaag
De installatie van de RoofSupport Brandwandbeugel is eenvoudig en zonder mechanische fixatie, zodat de brandwand niet beschadigd. Omdat de PVC-laag beschermd moet blijven, is de Brandwandbeugel voorzien van een rubberen binnenrand en wordt hij op maat gemaakt. Hierbij wordt de aanleiding van klasse brandbeveiliging als leidraad genomen. De Brandwandbeugel is duurzaam thermisch verzinkt overeenkomstig NEN-EN-ISO1461.

Waardevolle toevoeging
Dankzij de bijbehorende RoofSupport FireWrap wordt brandoverslag van compartiment naar compartiment vertraagd. Deze brandwerende hoes wordt om de kabels heen gewikkeld en door middel van drie spanbanden stevig vastgemaakt. De FireWrap heeft een brandvertragende werking van minimaal 60 minuten, conform ISO 834!

Meer informatie over RoofSupport Brandwandbeugel en FireWrap is te vinden op: https://www.conduct.nl/brandwandbeugel-firewrap

Dit artikel is 27 mei 2021 geplaatst door: Conduct Technical Solutions BV

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SC Academy

Logo Solarclarity
12 april 2021 - 3 januari 2025
n.v.t.
Online of Weesp

Solarclarity

Lees verder

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Webinar: SolarEdge - Introductie 3-fase omvormer voor korte strings

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
18 juni 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
22 juni 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu