Esdec vernieuwt montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken

28 september 2021

Esdec vernieuwt montagesysteem FlatFix Fusion voor zonnepanelen op platte daken

HAARLEMMERMEER, 28 September 2021 - Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, presenteert vandaag op de Solar Solution International de 2021 update van het bekende FlatFix Fusion montagesysteem. Dit modulaire en flexibele montagesysteem voor zonnepanelen op middelgrote en kleinere platte daken heeft een aantal verbeteringen gekregen waardoor het voor de installateur niet alleen makkelijker installeren wordt, ook het pv-systeem wordt nog een stuk veiliger.

Het FlatFix Fusion systeem is de afgelopen jaren succesvol toegepast in vele projecten in heel Europa. Esdec’s research & development afdeling kijkt continue naar mogelijkheden om niet alleen nieuwe producten te ontwikkelen maar ook naar mogelijkheden om bestaande producten nog beter te maken. En dat is afgelopen jaar gedaan voor onder andere FlatFix Fusion.

Optimalisatie hoge en lage basis
De hoge en lage basis, waar de panelen op het montagesystemen bevestigd worden, zijn vernieuwd waar door ze nog betere en duurzamere klemkracht hebben. Dat is niet alleen belangrijk voor extremere weersomstandigheden, ook als er onderhoud aan het PV-systeem gepleegd moet worden, moet de montage na verwijderen en terugplaatsen van het paneel optimaal blijven.

Vernieuwde eindklemmen
Om de panelen nog makkelijker te bevestigen en het aarden (het afvoeren van stroom) te vereenvoudigen, heeft Esdec een nieuwe serie eindklemmen ontwikkeld. De klem heeft nu aan de onderzijde kleine uitstulpingen die precies in gaatjes in de hoge en lage basis passen. Zo blijft de klem bij het aandraaien altijd in de juiste positie en kan het aandraaien nauwelijks meer fout gaan. Ook is er gekeken hoe het aarden van een rij panelen nog makkelijk gemaakt kon worden. De oplossing daarvoor is gevonden in het toevoegen van een inkeping in de eindklem waar aardingsclipjes precies inpassen. Dit zorgt voor een mooie en veilige manier van aarden.

Wind deflectoren
Winddeflectoren zorgen voor een aerodynamisch design waardoor de wind zo weinig mogelijk effect heeft op het gehele systeem. Dat zorgt ervoor dat er in de praktijk minder ballast te worden geplaatst hoeft te worden. Deze zijplaten zijn aangepast en hebben afgeronde hoeken wat veiliger is voor de installateur en voor de kabels en levert minder kans op schade aan dakbedekking door het ontbreken van scherpe hoeken en randen.  De belangrijkste update in dit onderdeel is dat de zijdeflectoren nu uitdrukbare kabeluitgangen hebben. In combinatie met de kabeluitgang kun je nu op een nog veiligere manier je kabels bundelen en afvoeren. Ook voor trekontlasting van de kabels is dit een wenselijke aanvulling aan voordelen van het systeem. 

De nieuwe componenten van FlatFix Fusion zijn vanaf vandaag beschikbaar. Op korte termijn zal FlatFix Fusion verder geoptimaliseerd worden zodat grotere panelen ook op dit systeem voor middelgrote en kleinere platte daken gemonteerd kunnen worden.

Dit artikel is 28 september 2021 geplaatst door: Esdec