EVChargeking komt met een Europese primeur: De ETAPpro een betaalbare, slimme mobiele lader die ook vast gebruikt kan worden

22 februari 2024

EVChargeking komt met een Europese primeur: De ETAPpro een betaalbare, slimme mobiele lader die ook vast gebruikt kan worden

EVChargeking, de Belgische fabrikant van laadkabels, komt met een Europese primeur. Het bedrijf uit Hulshout (B) ontwikkelde een slimme mobiele lader die ook vast gebruikt kan worden. De oplossing opent deuren voor iedereen die volledige onafhankelijkheid wil bij het opladen van zijn elektrische wagen.

Een mobiele/vaste lader die stabiel, betrouwbaar en goedkoop is én bovendien de laadsessiedata waar ook ter wereld registreert. Het nieuwe product van EVChargeking lost een heel aantal problemen op waar particulieren, maar ook bedrijven vaak tegenaan lopen. Maar ook aan de installateur heeft het bedrijf gedacht. Te mooi om waar te zijn? CEO Bart Van Winkel en eigenaar Erwin Raets maken hun verhaal hard.

Betaalbaar, mobiel en slim

 “De ETAPpro staat voor ‘value for money’. Je zal geen andere lader op de markt vinden die zo slim en scherp geprijsd is en zo veel nieuwe perspectieven opent als die van ons”, zegt eigenaar Erwin Raets.

Drie jaar Belgische engineering was nodig om dit unieke concept marktklaar te krijgen. “Naast het unieke concept om de lader zowel vast als mobiel te gebruiken, hebben we enorm veel moeite gestoken om de installatie en ingebruikname van de lader via de app zo simpel en gebruikersvriendelijk mogelijk te maken.”, vult CEO Bart Van Winkel aan.

Het mobiele concept vroeg een aangepaste aanpak voor het monitoren van de laaddata. Het stabiel functioneren, betrouwbaar registreren én communiceren van de laadsessiedata stonden bij de ontwikkeling hoog op de prioriteitenlijst. ”Als ik al die horrorverhalen hoor van mensen die hun lader thuis of op het werk uiteindelijk niet kunnen gebruiken omdat ‘het ding’ niet werkt, dan hopen we daar met deze lader echt wel verandering in te brengen.”, zegt Erwin Raets.

Op het ontwerpwenslijstje stond uiteraard ook dat ETAPpro slim moest zijn. Maar wat houdt dit in? “Het komt erop neer dat de lader je in staat stelt om geld en CO2-uitstoot te besparen door onder andere het capaciteitstarief en het laden met zonne-energie te managen.”, geeft Bart Van Winkel aan. “We vinden het belangrijk dat deze lader zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen de klimaatverandering”, vervolgt Erwin Raets.

Nieuwe mogelijkheden voor bedrijven.

In de bedrijfswagenoptiek kan je als werkgever eigenaar blijven van de lader en kan hij, bij beëindiging van het contact van de medewerker, gewoon weer ingeleverd worden met de wagen. Het veel goedkopere muurbevestigingspunt mag de werknemer houden. Je kan als bedrijf ook dadelijk bij de aanwerving een mobiele lader meegeven. Hierdoor gebeurt de verrekening van het elektrisch thuisverbruik vanaf het begin correct. De muurbevestiging kan in een later stadium gemonteerd worden.

De installateur krijgt bijgevolg meer flexibiliteit in de planning voor het installeren van de muurbeugel. “Je begrijpt dat thema’s zoals verhuis of thuisladen op twee plekken voor werknemers met een mobiele/vaste lader, zo plots veel gemakkelijker te regelen zijn.”, zegt Bart Van Winkel.

De installateur vindt eindelijk zijn servicevrij laadstation

Service is ongelofelijk belangrijk voor EVChargeking. Tevreden klanten zijn hun hoogste prioriteit. “Toen ik de lader aan het bedenken was, wilde ik dit aspect zeker meenemen en verbeteren.”, vertelt Raets.

De lader kan door zijn mobiel karakter simpel en snel gewisseld worden met een vervangtoestel. De cloudcommunicatie zorgt ervoor dat EVChargeking heel gemakkelijk een digitale kopie op het vervangtoestel kan installeren. De klant krijgt dus een nieuw toestel met zijn oude instellingen. “Binnen de 24 uur zal een vervangtoestel met digital twin copy opgestuurd worden.”, glimlacht hij.

De lader kan enkel door EVChargeking geopend worden. Een technische interventie ter plekke heeft dus geen zin. Alle updates gebeuren automatisch Over The Air “Het inspireerde ons om een gewaagd servicemodel aan te bieden aan de installateur: ‘Jij installeert, wij verzorgen de service én nemen alle after sales voor onze rekening’.” zegt Bart Van Winkel vol vertrouwen.

Levenslange garantie? Dat kan!

Zo vernieuwend als het servicemodel is, zo vernieuwend is ook de abonnementsformule die EVChargeking gaat implementeren. In het abonnement zitten alle geldbesparende functies. Na een gratis probeerperiode kan je kiezen of je het abonnement verderzet.

“We vragen € 60 per jaar terwijl we inschatten dat je € 200 per jaar kan besparen”, zegt Erwin Raets. Maar dat is niet alles. Het abonnement zorgt ook voor verlenging van de garantieduur zonder beperking. Verder heb je ook SIM-ondersteuning (4G) en dus overal ontvangst. Je krijgt ook automatisch alle slimme nieuwe functies. Zo staan binnenkort éénfasig zonneladen bij weinig zonlicht en het dynamisch tarief op het programma.

Uiteindelijk zal 85% van de mensen gaan thuisladen

De ladermarkt is nu nog een B2B-markt. Meer dan 90% van de elektrische wagens die dit jaar zijn ingeschreven in België zijn bedrijfswagens. Bij EVChargeking gelooft men echter dat de B2C-markt niet lang op zich zal laten wachten. Versnellers hiervoor zijn de lokale subsisdies voor een goedkopere elektrische wagen en de auto-industrie die, onder impuls van Chinese autobouwers, in een wedloop om goedkope elektrische wagens verzeild is geraakt. Volgens ChargeUp Europe, de stem van de industrie voor oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, zal de markt tegen 2030 bestaan uit 35 miljoen laadpunten waarvan 80% met residentieel karakter. “Met onze scherp geprijsde mobiele lader en alle slimme functies aan boord, zijn we er nu al klaar voor.”, besluit Erwin Raets.

Over EVChargeking

EVChargeking Is een Belgische fabrikant van laadkabels en nu ook van slimme laders voor elektrische wagens. Colruyt kocht zich in voor 25% en bracht recent al zijn energiegerelateerde investeringen onder in de Virya holding.

EVChargeking levert kwalitatieve oplossingen voor het laden van elektrische voertuigen, met een speciale reeks voor Tesla voertuigen. Zij gebruiken voor hun producten hoogkwalitatieve elektriciteitskabel van Europese bodem en produceren zo goed als alles lokaal in Belgie, wat een maximale kwaliteit mogelijk maakt.

Over ons

EVChargeking is het bedrijf van Erwin Raets. Erwin begon in 2014 met assemblage en verkoop van laadkabels. Hij is een no nonsens kerel die klantenservice zeer hoog in het vaandel draagt en werkelijk tot het uiterste gaat voor een tevreden klant. Kijk maar eens naar de googlerating van EVChargeking. 4,9 op 5. Niet slecht toch?

In 2021 startte hij samen met professionele partners de ontwikkeling van de ETAPpro. Colruyt kocht een kwart van de aandelen. In 2023 vervoegde Bart Van Winkel zich als CEO bij het bedrijf. Bart is een ervaren manager en samen zetten ze nu het vermarkten van de ETAPpro in gang.

Meer informatie

Bart Van Winkel
+ 32 478 99 88 07
Bart@evchargeking
https://www.etap.pro/

Dit artikel is 22 februari 2024 geplaatst door: EVChargeking