Esdecs FlatFix Fusion: geschikt voor grotere panelen

31 januari 2022

Esdecs FlatFix Fusion: geschikt voor grotere panelen

Bij Esdec volgen we de ontwikkeling van zonnepanelen, zodat we onze montagesystemen hier optimaal op kunnen aanpassen. De wafers waarmee een paneel wordt opgebouwd worden steeds groter (van M6 naar M10 en M12), waardoor ook de paneelafmetingen veranderen: steeds breder en/of langer. Dit laatste is vooral van toepassing op panelen voor grote commerciële plat dak projecten. In de residentiële en kleine commerciële sector zien we vooral de toenemende vraag naar bredere panelen.

  • Om deze bredere panelen tot 1150 mm veilig op het FlatFix Fusion montagesysteem te kunnen monteren, zijn vanaf 31 januari nieuwe lengtes van de basisprofielen en de zijplaten/winddeflectoren leverbaar. We hebben twee nieuwe extra lengtes basisprofielen ontwikkeld en een nieuwe extra maat voor de zijplaat/winddeflector die op beide langere basisprofielen past.
     
  • Om langere panelen tot 2190 mm te kunnen monteren met FlatFix Fusion zijn er nu nieuwe afmetingen beschikbaar voor de ballastcontainer, de stabilisator en de winddeflector achter-/achterplaat. De montagesystemen voor deze grotere panelen tot 2190 mm kunnen worden berekend in de calculator en besteld, maar kunnen langere levertijden hebben omdat ze mogelijk niet standaard op voorraad zijn bij jouw groothandel, en dus besteld moeten worden. Dit kan een iets langere levertijd betekenen.

De nieuwe setups zijn grondig getest en we zijn blij te kunnen melden dat de Peutz-goedkeuring voor de ballastberekening nauwkeurig en betrouwbaar blijft. Een geruststellende gedachte voor jou als installateur, dat je veilige en betrouwbare PV-systemen kunt blijven installeren.

CALCULATOR
De calculator is per 31 januari geüpdatet met de nieuwe componenten voor grotere panelen. Wanneer een gebruiker een breder (en/of langer) paneel in de calculator selecteert, genereert de calculator automatisch componenten van de juiste grootte in de materiaallijst en in het installatieplan.

CONTINUE ONTWIKKELING
Esdec’s research & development afdeling is continu op zoek naar mogelijkheden om niet alleen nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook om bestaande producten nog beter te maken en de toepasbaarheid te vergroten. Vorig jaar september presenteerden we al het vernieuwde FlatFix Fusion systeem met diverse verbeteringen die het niet alleen makkelijker maken voor jou als installateur om te installeren, maar ook het PV-systeem nog veiliger maken. Met deze laatste aanpassing, waardoor grote panelen veilig gemonteerd kunnen worden, is het systeem weer toekomstbestendig.

Dit artikel is 31 januari 2022 geplaatst door: Esdec

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SolarEdge | Commercial Designer Training

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
2 september 2022
09:00 - 12:30
Vianen

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Aan de Slag met Opslag - Laad uw kennis op over thuisbatterijen

Logo SMA
5 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: Vlotter werken met Sunny Design

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Webinar: De nieuwe Sunny Tripower Smart Energy Hybride omvormer

Logo SMA
6 september 2022
09:30
Online

SMA

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu