myenergi heeft antwoord op chiptekort!

15 april 2022

myenergi heeft antwoord op chiptekort!

Het ECO laadstation van fabrikant myenergi, de zappi heeft afgelopen maand een belangrijke wijziging ondergaan. Door de aanhoudende chiptekorten is men op zoek gegaan naar oplossingen door uit te wijken naar een nieuwe Amerikaanse fabrikant die betrouwbaar chips kan leveren.

Bijkomend voordeel is dat de nieuwe chip krachtiger is en meer functionaliteiten biedt. Hierdoor is men erin geslaagd om het laadstation nog slimmer en eenvoudiger te maken voor de gebruiker. Het installatie proces is ook flink verbeterd. Zo is er bij de nieuwe versie, die uiterlijk overigens geen verschil toont met de voorgaande modellen, geen aparte hub meer nodig. Aangezien er voor elk apparaat een chip nodig is, kan de productie worden verdubbeld.

De nieuwste modellen, die intern v2.1 worden genoemd, hebben een ingebouwde ethernet kaart en WiFi aan boord. Middels een app kan de klant de energiestromen in de woning monitoren en het laadstation op de gewenste laadmodus instellen. Zo kan er met de ECO-mode pure zonnestroom vanuit de eigen zonnepanelen naar de wagen worden geladen. In de FAST-mode wordt zo snel mogelijk geladen op de meest gunstige momenten en rekening houdend met andere zware apparatuur in de woning. 

Door constante software updates wordt het toestel steeds voorzien van nieuwe functionaliteiten. Sinds kort is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het gewenste capaciteitstarief in te stellen. Hierdoor kan de elektrische wagen maximaal sterk worden geladen, tegen de meest gunstige laadtarieven.

Behalve de zappi, heeft myenergi ook nog de eddi waarmee een warmwaterboiler of vloerverwarming kan worden aangestuurd op zonnestroom. Later dit jaar zal myenergi nog meer producten op de markt introduceren om de zelfconsumptie te maximaliseren.

meer informatie op www.myenergi.nl


 

Dit artikel is 15 april 2022 geplaatst door: myenergi