Nieuw in Europa: de nieuwe serie slimme zonnepanelen van SolarEdge, nu met geïntegreerde Power Optimizers

14 mei 2021

Nieuw in Europa: de nieuwe serie slimme zonnepanelen van SolarEdge, nu met geïntegreerde Power Optimizers

Mooi nieuws van SolarEdge: we hebben voor Europa een nieuwe serie slimme zonnepanelen met hoger vermogen geïntroduceerd, ook in de Benelux!

De nieuwe serie slimme zonnepanelen (Smart Module) van SolarEdge voor de Europese markt beschikken over extra vermogen en geïntegreerde Power Optimizers en zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in in de Benelux. Dankzij hun halfgesneden celtechnologie bieden de modules meer prestaties en is hun duurzaamheid verder toegenomen. Daarnaast heeft SolarEdge via praktische bekabelingsoplossingen extra installatiegemak mogelijk gemaakt. Alles bij elkaar opgeteld bieden de panelen zo volop meerwaarde aan PV-installateurs.

De serie bestaat uit enerzijds volledig zwarte modules in de vermogensklasse 355-360 Wp, voor een dak met een fraai aangezicht, en anderzijds 370 Wp-panelen met een zwart frame. Installatie op de daken van particuliere huiseigenaren gaat nu nog sneller en eenvoudiger dankzij de geïntegreerde Power Optimizers, de versimpelde logistiek en het gemakkelijke onderhoud. Het serienummer bevindt zich bovendien aan de voorkant van het paneel, boven én onder. Zo kunnen installateurs zowel het paneel als de Power Optimizer gemakkelijk scannen, wat de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van de modules verder verhoogt.

De nieuwe slimme zonnepanelen zijn onderdeel van de totaaloplossing van SolarEdge voor slim energiebeheer. Tot de voordelen van die totaaloplossing behoren een hogere productie, meer flexibiliteit in ontwerp, monitoring op paneelniveau en extra veiligheid dankzij de ingebouwde SafeDC™-technologie.

De slimme zonnepanelen van SolarEdge kennen een productgarantie van 15 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar.

Dit artikel is 14 mei 2021 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.