Nieuwe configuratie: FlatFix Wave Entry

16 september 2021

Nieuwe configuratie: FlatFix Wave Entry

Instapmodel montagesysteem voor kleinere en middelgrote daken

DEVENTER, 16 september 2021 – Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert vandaag een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Met flinke ambities voor zon op daken in de verschillende Regionale Energiestrategieën, ziet de markt voor grote commerciële daken er rooskleurig uit. En met FlatFix Wave Plus faciliteerde Esdec de markt vorig jaar al met een systeem dat uitermate snel en veilig hele grote velden met grote panelen kan realiseren. Maar om alle mogelijkheden te benutten en de doelstellingen in de Regionale Energiestrategieën te helpen realiseren, zal er ook gekeken moeten worden naar de kleinere en middelgrote commerciële daken. En hier is juist behoefte aan werken met handzame panelen en montagesystemen zodat een kleinere installateur deze markt ook kan bedienen.

Met FlatFix Wave Entry heeft Esdec nu dus een configuratie, met de unieke geassembleerde basis modules, geschikt gemaakt voor plaatsing van handzame, functionele panelen. En door de kortere geassembleerde basis module, voor twee panelen, is het ideaal voor toepassing op kleinere en middelgrote commerciële daken. Een prijsconcurrerende en kwalitatieve oplossing voor de professionele installateur die ook graag het segment van commerciële daken wil betreden.

De volgende kenmerken omschrijven de nieuwe FlatFix Wave Entry configuratie:

  • Slechts één stuk gereedschap nodig.
  • Klemmen op korte en lange zijde voor maximale koppeling en optimale ballastering.
  • Voor panelen tot 1800mm (breedte: tot 1150mm) kunnen in dubbele opstelling geplaatst worden.
  • Geassembleerde basis modules voor twee panelen.

FlatFix Wave Entry is de meest recente uitbreiding op Esdec’s portfolio montagesystemen voor platte daken. FlatFix Wave Plus, voor de grotere commerciële projecten, is uitermate geschikt voor toepassing in heel Europa, waar je te maken hebt met verschillende vormen van dakbelasting (denk aan wind en sneeuw). Volgende uitbreiding in het Wave portfolio is de zuid-opstelling die volgend jaar op de markt komt.

 

Dit artikel is 16 september 2021 geplaatst door: Esdec