Planningssoftware K2 Base biedt nu ook een praktische CAD-export

16 november 2021

Planningssoftware K2 Base biedt nu ook een praktische CAD-export

De gratis planningssoftware K2 Base van de toonaangevende fabrikant van montagesystemen K2 Systems heeft een nieuwe versie die automatisch voor u beschikbaar is. De nieuwe functies maken PV-ontwerp nog eenvoudiger en sneller. Hier volgen drie concrete voorbeelden:
 

CAD-export van projectgegevens: u kunt de projectgegevens in de nieuwe versie ook downloaden via een CAD-export in DWG- of DXF-formaat. Hiermee kunt u 2D-moduleveld-lay-outs met exacte afmetingen overbrengen in uw CAD-software. Natuurlijk zijn alle projectgegevens, waaronder de artikellijst en het montageplan, als ook het rapport van de structuuranalyse nog steeds beschikbaar in PDF- en Excel-formaat.
 

Automatische belastingsdetectie: De sneeuw- en windbelasting worden automatisch en reeds in de 2e stap van het ontwerp bepaald. Hierdoor is het niet meer nodig om bij een project met meerdere daken de belasting afzonderlijk te bepalen.
 

Ongedaan maken en opnieuw doen: U kunt opdrachten en acties ongedaan maken of opnieuw uitvoeren met de controlevelden in de linkerbalk. Of u kunt de sneltoetsen Ctrl + Z of Ctrl + Y gebruiken, waardoor het bewerken nog sneller gaat.
 

Nog meer informatie over het ontwerpen van het juiste montagesysteem in slechts vijf stappen in K2 Base vindt u hier.

Of in de 5 minuten durende inleidende video: https://youtu.be/KPkFPF23-I8  

Dit artikel is 16 november 2021 geplaatst door: K2 Systems