S-Series: de nieuwe standaard in systeemontwerp en veiligheidstechnologie

20 december 2021

S-Series: de nieuwe standaard in systeemontwerp en veiligheidstechnologie

SolarEdge, de wereldmarktleider in slimme energietechnologie, heeft de S-Series gelanceerd. Deze nieuwe generatie Power Optimizers is nu overal in Europa beschikbaar voor thuisinstallaties. In de S-Series zijn de geavanceerde veiligheidsfuncties van SolarEdge nog verder uitgebreid. Daarnaast maakt het nieuwe en innovatieve productontwerp de installatie van zonne-energie systemen nog slimmer, eenvoudiger en sneller.

De Power Optimizers uit de S-Series geven tot op het individuele zonnepaneel inzicht in de prestaties van het systeem. De nieuwe S-Series is daarvoor uitgerust met SolarEdge Sense Connect. Deze technologie is baanbrekend in de zonne-energie sector. SolarEdge Sense Connect kan thermische afwijkingen op connectorniveau waarnemen in plaats van dat ze pas op stringniveau worden gedetecteerd. Zo maximaliseren de nieuwe Power Optimizers de uptime, veiligheid en de energieproductie van het systeem.

Daarnaast biedt de S-Series een complete reeks veiligheidsvoorzieningen, zoals de geïntegreerde SafeDCTM-functionaliteit, snelle uitschakeling (RSD) en monitoring op paneelniveau. Een verbeterd bekabelingsontwerp maakt bovendien simpele en snellere installatie mogelijk.

“Een hogere energie-efficiency en meer economisch rendement zijn natuurlijk belangrijk voor het succes van zonne-energie. Maar dat geldt evenzeer voor de aandacht voor veiligheid, ook die van monteurs en brandweerlieden”, aldus Alfred Karlstetter, General Manager bij SolarEdge Europe. “Als fabrikant blijven we de grenzen verleggen van de veiligheidsnormen in de sector. Dat doen we door ons te richten op innovatieve oplossingen die de betrouwbaarheid van systemen verhogen.”

De Power Optimizers uit de S-Series werken samen met elk type zonnepaneel dat voor residentiele systemen op de markt wordt gebracht. Ze ondersteunen ook panelen met een hoog vermogen en een hoge ingangsstroom van 14,5 of 15 A, zoals de M10- en G12-panelen. Verder maakt de nieuwe S-Series het projectontwerp en de logistiek rondom een nieuw project gemakkelijker.

Alle Power Optimizers uit de S-Series voldoen aan EU-regelgeving en vallen binnen de normen die zijn gesteld in de huidige EMC-richtlijn, inclusief EN61000-6-3, de EU-norm die direct is gekoppeld aan de EMC-richtlijn, en EN55011, de recentste EU-norm voor radiofrequentie-interferentie.

Klaar voor de toekomst
De S440 (voor zonnepanelen tot 440 Wp) en de S500 (voor panelen tot 500 Wp) zijn de eerste Power Optimizers in de S-Series die reeds op de markt zijn gekomen. Het is de verwachting dat in het voorjaar van 2022 ook S-Series-modellen verschijnen voor toepassing op de zakelijke markt. Dan verschijnen er ook extra modellen voor residentiele toepassingen. SolarEdge Sense Connect is naar verwachting beschikbaar via een firmware-update in het eerste kwartaal van 2022.

Dit artikel is 20 december 2021 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.