SLIM COMPACT, de smalste automatenserie voor groepenverdelers

25 januari 2023

SLIM COMPACT, de smalste automatenserie voor groepenverdelers

De groepenverdeler (verdeler, groepenkast, meterkast) is het startpunt voor de verduurzaming van de woning. Denk maar aan de elektrische aansluitingen van de laadpaal, zonnepaneleninstallatie, inductiekoken enz. 

Een verbouwing of aanpassing in een woning of bedrijfspand houdt over het algemeen in dat ook meteen een aanpassing in de elektrotechnische verdeler gaat plaatsvinden. Als de verdeler ouder is dan rond de vijftien á twintig jaar, dan betekent dit eigenlijk gewoon de oude vervangen voor een nieuwe. Dit in verband met de veroudering van aardlekschakelaar en automaten.

De ruimte wat  u in een “jongere” verdeler hebt, wijzigt meestal niet. U als installateur moet het doen met de al krappe ruimte in de huidige opstelling, binnen de bestaande meterkast. Toch wilt u meer installatieautomaten en dergelijke in de verdeler installeren!

De oplossing hiervoor is de Slim Compact serie van SEP Europe.

Door de toepassing van deze slim compact serie kunt u meer installatieautomaten, aardlekschakelaars en aardlekautomaten in dezelfde verdeler kwijt. Dit scheelt maar liefst 50% reductie ten opzichte van de conventionele componenten.

Bijkomend voordeel is ook dat door de toepassing van kammen (doorverbinders) een nette overzichtelijke verdeler ontstaat met minder bedrading en minder warmteontwikkeling op plaatsen waar u dat niet wilt.

Het ontwerp van deze unieke serie zorgt ervoor dat de verdeler meer ruimte overhoudt om EV, PV en thuisbatterij eindgroepen aan te sluiten. De Slim compact serie biedt zelfs een TYPE B aardlekbeveiliging als dit nodig is.

Omdat door de toepassingen van PV en thuisbatterij en in de toekomst ook de EV autolaadpunt energie gaan leveren, wordt de kortsluitwaarde van de automaten van belang.

De Slim compact serie bestaat uit hoofdschakelaars, aardlekschakelaars, aardlekautomaten en installatieautomaten en voldoen ook meteen aan de minimale kortsluitvastheid van 6kA. Een unieke combinatie dus!

U voldoet met de toepassing van deze smalle automaten meteen aan de allernieuwste standaard in de elektrotechniek, inclusief alle bijkomende voordelen. Daarnaast is de gehele Slim Compact serie voorzien van het KEMA Keur merk.

Alle voordelen: besparing in ruimte met 50%, duurzaam product door slimmer en kleiner te bouwen, minder materiaalgebruik, snellere en eenvoudigere installatie, compleet range aardlekschakelaars, installatieautomaten aardlekautomaten, kookautomaten.

Dit artikel is 25 januari 2023 geplaatst door: SEP- GACIA Europe