SolarEdge introduceert oplossing voor EV-laadbeheer op zonne-energie voor commercieel en industrieel gebruik

16 juni 2023

SolarEdge introduceert oplossing voor EV-laadbeheer op zonne-energie voor commercieel en industrieel gebruik

Milipitas, Californië, VS, 5 juni 2023 – SolarEdge Technologies, Inc., wereldwijd toonaangevend op het gebied van slimme-energietechnologie, heeft vandaag een oplossing voor de zakelijke markt aangekondigd waarmee het grootschalig opladen van elektrische voertuigen via zonne-energie slim en eenvoudig is te beheren. 

De software-oplossing is de nieuwste toevoeging aan het groeiende portfolio van SolarEdge voor de zakelijke markt. De software maakt het mogelijk om via kunstmatige intelligentie het laadproces van elektrische voertuigen dynamisch te beheren en te optimaliseren. De oplossing is bedoeld voor organisaties met locaties waar grote aantallen elektrische voertuigen worden opgeladen. Denk daarbij aan parkeerterreinen bij bedrijven, appartementsgebouwen en openbare oplaadlocaties. 

De SolarEdge-oplossing maakt daarbij gebruik van geavanceerde voorspellende algoritmen die real-time gegevensanalyse mogelijk maken. De algoritmen houden in de onderlinge afstemming rekening met de beschikbare zonne-energie, wisselende energietarieven en uiteenlopende oplaadbehoeften. De oplossing werkt bovendien geïntegreerd met het energiebeheersysteem van SolarEdge. Zo kan de nieuwe software precies de juiste interactie tot stand brengen tussen de opwekking van zonne-energie, de beschikbaarheid van opgeslagen energie in batterijen en de vraag naar stroom van een groot aantal elektrische auto’s. Bovendien houdt de oplossing daarbij rekening met de eventuele beperkingen van het elektriciteitsnet en de oplaadinfrastructuur. 

Het oplaadplatform is tot stand gekomen op basis van technologie die is ontwikkeld door Wevo Energy, een startup waarin SolarEdge heeft geïnvesteerd. Wevo is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software die het oplaadproces van elektrische voertuigen beheert en optimaliseert. 

“Nu steeds meer bedrijven actief aan de slag gaan met de elektrificatie van hun wagenpark, is de combinatie van zonne-energie en het oplaadproces een kosteneffectieve en duurzame manier voor het beheer van elektrische voertuigen”, aldus Zvi Lando, CEO van SolarEdge Technologies. “Wij zijn ervan overtuigd dat deze zakelijke oplossing van SolarEdge bedrijven gaat helpen om zuiniger en duurzamer met energie om te gaan, mede dankzij Wevo’s geavanceerde beheertechnologie.” 

“De software van Wevo werkt inmiddels op duizenden parkeerplaatsen over de hele wereld. Door die te combineren met de toonaangevende oplossing voor zonne-energie van SolarEdge maakt dat een versnelde uitrol van load-balanced oplaadinfrastructuren voor elektrische voertuigen mogelijk. Ook de grote marktaanwezigheid van SolarEdge gaat daaraan bijdragen”, aldus Teddy Flatau, CEO van Wevo Energy. 

Het debuut van de zakelijke laadoplossing van SolarEdge en Wevo Energy vindt plaats op de InterSolar-beurs te München, op stand B4.110. De oplossing wordt in eerste instantie gelanceerd in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, maar er zijn plannen om snel uit te breiden naar andere markten. 

 

Over SolarEdge  

SolarEdge is de wereldleider in slimme energie. Door techniek van wereldklasse en een focus op innovatie creëert SolarEdge oplossingen voor slimme energie die de motor van ons leven zijn en de vooruitgang stimuleren. De doorbraak van SolarEdge volgde na de ontwikkeling van een intelligente omvormer. Deze veranderde de manier waarop we via zonnepanelen energie oogsten en beheren: de SolarEdge-omvormer met gelijkstroomoptimalisatie maximaliseert de energieproductie en verlaagt tegelijk de kosten van de energie die het systeem produceert. SolarEdge blijft de toepassing van slimme energie stimuleren en richt zich daarbij op een breed scala aan marktsegmenten. Het biedt daarvoor oplossingen voor zonnepanelen, batterijopslag, het opladen van elektrische auto’s, aandrijflijnen voor elektrische voertuigen en netwerkdiensten. SolarEdge is online te vinden op www.solaredge.com. 

  

Over Wevo Energy 

Wevo Energy werd opgericht in 2021 als antwoord op de vraag naar een eenvoudig, efficiënt en kosteneffectief oplaadproces voor elektrische voertuigen in grote omgevingen die veel energie vragen. Sinds de oprichting heeft Wevo naam gemaakt met zijn AI-gestuurde energiebeheermogelijkheden en eenvoud. Wevo Energy elektrificeert inmiddels meer dan 5000 parkeerplaatsen overal ter wereld. De nieuwe financieringsronde maakt het voor het bedrijf mogelijk om zijn missie voort te zetten en zijn innovatieve oplaadplatform naar een groter publiek brengen. Ga voor meer informatie over Wevo Energy en zijn oplaadplatform voor elektrische voertuigen naar www.wevo.energy. 

Dit artikel is 16 juni 2023 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.