SolarEdge presenteert oplossingen voor slim energiebeheer en verbeterde veiligheid op paneelniveau tijdens de Solar Solutions

4 april 2022

SolarEdge presenteert oplossingen voor slim energiebeheer en verbeterde veiligheid op paneelniveau tijdens de Solar Solutions

De residentiële oplossingen van SolarEdge zullen dit jaar centraal staan op de Solar Solutions International (12-14 april 2022, Expo Haarlemmermeer, stands C7 & K13). Hoogtepunten zullen onder meer de SolarEdge Home Battery en EV Charger zijn, beide nu in Nederland te bestellen. Als blijk van SolarEdge's toewijding aan het verbeteren van de veiligheid van zonne-energie, presenteert het bedrijf ook de nieuwe S-serie Power Optimizers, die nu zijn uitgerust met SolarEdge Sense Connect-functionaliteit voor verbeterde veiligheid op paneelniveau.

Tijdens de beurs organiseert SolarEdge een reeks van activiteiten op zowel stand C7 (hal 1) als op stand K13 (hal 2). Bezoekers worden uitgenodigd presentaties over veiligheid, slim energiebeheer en product updates bij te wonen. Ook kan deelgenomen worden aan live demonstraties met de nieuwe SolarEdge Home Battery, EV Charger en de Home Inline Meter. En kunnen de vaardigheden op het gebied van de Designer - een gratis en online systeem om zowel residentiele als commerciele PV-systemen te ontwikkelen - tijdens een competitie getoond worden.

 

SolarEdge Home 3-fase batterij voor opslag van nog meer zonne-energie

De SolarEdge thuisbatterij levert hoge totale systeemprestaties met tot 94,5% round-trip efficiëntie om stroom te leveren waar en wanneer het meest nodig is en met langere perioden van back-up. De batterij is DC-gekoppeld, wat ervoor zorgt dat meer geproduceerde energie beschikbaar komt voor opslag. De batterij is ontworpen met het oog op veiligheid en beschikt over speciale functies voor de bescherming ervan. De batterijen zijn stapelbaar, er kunnen tot vijf stuks op elke omvormer worden aangesloten voor nog meer opslagruimte. De batterij kan zowel binnen als buiten aan de muur of op de vloer worden gemonteerd.

Bekijk de SolarEdge Home Battery op stand K13 en in de Storage Innovation Boulevard (beide in hal 2).

 

Stand-alone EV Charger zet installateurs achter het stuur

SolarEdge heeft zijn productaanbod uitgebreid met de lancering van een EV Charger - een mode 3 lader die geschikt is voor zowel 1-fase als 3-fase systemen. Met de stijgende elektriciteitskosten en de toenemende vraag naar CO2-neutrale alternatieven, biedt SolarEdge een EV-lader die automatisch gebruik maakt van de zonne-energie die beschikbaar is. Zo kunnen eindgebruikers gemakkelijk thuis hun elektrische auto opladen met schone, voordelige en hernieuwbare energie.

De nieuwe SolarEdge EV-lader is gemakkelijk binnen of buiten te installeren en is voorzien van een geïntegreerde 6 meter lange EV-laadkabel met type 2-connector. De EV-lader is eenvoudig te installeren en integreert naadloos met het SolarEdge Home-ecosysteem, zodat huiseigenaren alle huishoudelijke energie kunnen controleren en optimaliseren via één enkele app, mySolarEdge.

 

SolarEdge Sense Connect-technologie legt de lat hoger voor PV-veiligheid

Met de lancering van de S-serie Power Optimizers gaat SolarEdge van vlamboogdetectie en -onderbreking naar vlamboogpreventie. Deze nieuwe serie Power Optimizers bevat de gepatenteerde Sense Connect-technologie. Hierdoor worden thermische afwijkingen op connectorniveau waargenomen in plaats van dat ze pas op stringniveau worden gedetecteerd. Zo maximaliseren de nieuwe Power Optimizers de uptime, veiligheid en de energieproductie van het zonnepanelensysteem. Installateurs worden over de afwijking geinformeerd en naar de exacte locatie in het systeem geleid, wat een aanzienlijke besparing op onderhoudstijd oplevert.

Bekijk de SolarEdge S-serie Power Optimizers op de Innovation Boulevard (bij de entree naar het evenement).

"De vraag naar oplossingen voor slim energiebeheer groeit snel, en het ziet ernaar uit dat dit zal aanhouden nu de ontwikkeling van de energieprijzen consumenten verder aanmoedigt om te kijken naar nieuwe manieren om hun energierekeningen te verlagen en hun eigen verbruik van zonne-energie te verbeteren," zegt Amit Larom, Vice President en General Manager - West- en Noord-Europa. "SolarEdge lanceerde zijn DC-geoptimaliseerde omvormersysteem een decennium geleden in Nederland en België. De voordelen die het daarmee biedt – onder andere de maximalisatie en monitoring van energieopbrengst per zonnepaneel – leidde tot succes. Nu transformeert SolarEdge de manier waarop huiseigenaren het verbruik van de opgewekte zonne-energie kunnen maximaliseren. Tegelijkertijd leggen we de lat op het gebied van veiligheid steeds hoger. We kijken ernaar uit om de bezoekers van de Solar Solutions over het uitgebreide aanbod van residentiële oplossingen te spreken en hoe dit kan helpen bij de groei van hun bedrijf." 

Dit artikel is 4 april 2022 geplaatst door: SolarEdge Technologies (Holland) B.V.