Sunbeam geeft montage van zonnepanelen een simpele en veilige boost

23 juni 2022

Sunbeam geeft montage van zonnepanelen een simpele en veilige boost

Door de Boostervoet en handige zijplaten toe te voegen aan haar Nova-montagesysteem, maakt Sunbeam de montage van zonnepanelen nóg gemakkelijker en veiliger. Sunbeam heeft de nieuwe elementen ook meteen opgenomen in de calculatietool Galileo. Installateurs kunnen dus meteen hun ontwerpen een boost geven.

Boostervoet voor licht hellend dak

De nieuwe Boostervoet van het Nova-systeem komt van pas voor het monteren van zonnepanelen op een licht hellend dak. Dankzij de voet is dat zonder ankers mogelijk op daken met een helling tot 5 graden.

Op licht hellende daken kan thermische expansie namelijk leiden tot verschuiving van het montagesysteem. De boostervoet vangt deze beweging op en zorgt zo voor een veilige installatie. Sunbeam heeft het gebruik van de Boostervoet extra gemakkelijk gemaakt: de voet is goed stapelbaar en daardoor ook ideaal om in te zetten op daken met grind. Uiteraard heeft Sunbeam als producent van duurzame montagesystemen ook aan de milieu-impact gedacht. Daarom is de voet gemaakt van gerecycled rubber.

Zijplaten maken de installatie af

Daarnaast introduceert Sunbeam nieuwe zijplaten voor het Nova-systeem. Daarmee maken installateurs hun ontwerpen écht af.

Het slimme design van de platen maakt het mogelijk om de rand pas ná installatie om te buigen. Daardoor hebben installateurs maar één type plaat nodig voor beide zijden. Door de geïntegreerde kabeldoorvoer zijn de kabels heel eenvoudig in goede banen te leiden. De zijplaten zijn verkrijgbaar voor alle landscape-systemen van Sunbeam Nova. Ze zijn beschikbaar in een metalen of zwarte afwerking.

Meteen aan je ontwerp toevoegen

Installateurs kunnen de Boostervoet en de zijplaten meteen aan hun ontwerp toevoegen. Sunbeam heeft beide producten namelijk meteen opgenomen in de online calculatietool Galileo.

Dit artikel is 23 juni 2022 geplaatst door: Sunbeam

 

Bedrijvenregister

Agenda

Training: Esdec Basis Installatietraining ClickFit EVO

Logo Esdec
6 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Training: SAJ Roadshow - editie Roosendaal

Logo SolarToday
7 juli 2022
15.00 - 17.00 uur
SolarToday kenniscentrum Roosendaal

SolarToday

Lees verder

Webinar: Esdec ClickFit EVO montagesystemen

Logo Esdec
12 juli 2022
11:00 - 12:00
Online

Esdec

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
12 juli 2022
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu