Uniek klemsysteem van FlatFix Wave goedgekeurd door fabrianten van PV-modules

10 december 2020

Uniek klemsysteem van FlatFix Wave goedgekeurd door fabrianten van PV-modules

Zes fabrikanten van PV-modules geven goedkeuring op Esdec’s unieke klemsysteem

DEVENTER, 10 DECEMBER 2020 – Esdec, wereldwijde leverancier van montagesystemen voor zonnepanelen op daken, presenteert met trots de goedkeuring van zes fabrikanten van PV-modules (Talesun, Longi, LG, Jinko Solar, Ja Solar en GCL) waarin zij de compatibiliteit tussen FlatFix Wave’s gereedschapsloze installatie (met klemmethode aan de lange paneelzijde) en de PV-modules van deze fabrikanten bevestigen. Deze verklaringen helpen om, bijvoorbeeld aan verzekeraars, inzicht te geven in het kwaliteits- en betrouwbaarheidsniveau van het gehele solar systeem, over de gehele levensduur. Esdec werkt nauw samen met alle fabrikanten om haar systemen voortdurend te testen met nieuwe soorten PV-modules.

Klemmen, zonder gereedschap, aan lange paneelzijde
Esdec’s FlatFix Wave-systeem is uniek in de manier waarop het risico op beschadiging van de steeds grotere zonnepanelen van vandaag de dag geminimaliseerd wordt, waardoor het rendement van het systeem gegarandeerd kan worden. De volgende kenmerken van het FlatFix Wave-systeem dragen hieraan bij:

Elke gemonteerde PV-module wordt ondersteund door twee raileenheden en wordt aan de lange zijde van de panelen geklemd. PV-modules worden gewoonlijk aan hun korte zijde aan het systeem bevestigd. Bij grotere panelen heeft het klemmen aan de korte zijde invloed op de betrouwbaarheid van de levensduur. Zo kunnen de panelen door wind- en sneeuwbelasting te veel doorbuigen, waardoor mogelijke microscheurtjes (haarscheurtjes in de zonnecellen die de paneelprestatie verminderen) ontstaan. In deze configuratie van FlatFix Wave wordt elk paneel ondersteund door 2 units, wat uitermate geschikt is voor grotere, next-gen zonnepanelen

Stabilisatoren tussen de rails zorgen ervoor dat het systeem moduleonafhankelijk is. Dit betekent dat de PV-modules geen spanningen dragen, die op het systeem kunnen worden uitgeoefend. Modules maken zo geen deel uit van de sterkte van de constructie. Dat zorgt voor een langere levensduur en minder kans op microscheuren door systeemspanning.

De installatie gaat zonder gereedschap: er zijn geen schroeven nodig. Bij schroeven is er namelijk het risico van te strak aandraaien, wat kan leiden tot microscheuren in de module op de bevestigingspunten. Omdat dit negatieve effect op het rendement van het systeem niet op FlatFix Wave van toepassing is, heeft de klemmethode van Esdec de voorkeur van modulefabrikanten. Bovendien is de foutloze installatie ook een onderscheidende factor op het gebied van betrouwbaarheid: het gebruik van voorgemonteerde units maakt een snelle en foutloze installatie mogelijk.

De compatibiliteitsverklaringen van deze fabrikanten betekenen dat dakeigenaren die FlatFix Wave gebruiken, kunnen vertrouwen op de goedkeuring van de fabrikanten van beide systemen. Het gecombineerde gebruik van FlatFix Wave en deze PV-modules garandeert de beste installatie, paneelopbrengst en omstandigheden voor modulegarantie, gedurende de gehele levenscyclus van het systeem.

“Esdec streeft er altijd naar om de meest betrouwbare montagesystemen te leveren voor zonneprojecten op daken. Dat kunnen we alleen bereiken als we blijven innoveren en onze producten en systemen uitvoerig testen en onderwerpen aan grondige inspecties en testen door onze stakeholders, zoals PV-modulefabrikanten”, zegt Erik Valks, CEO Esdec Europe. “We zijn er trots op deze compatabilty statements met onze klanten te delen”.

De compatibiliteitsverklaringen zijn hier te bekijken.

Dit artikel is 10 december 2020 geplaatst door: Esdec