Webinar: Webinar: Schaduw in Sunny Design (DEEL 2)

Doel: Schaduw berekenen in Sunny Design alsook visueel voorstellen in 3D model.

Schaduw heeft altijd een invloed op wat het beschaduwde paneel kan leveren aan elektriciteit. Het mag echter de rest van de zonnestroominstallatie niet beïnvloeden. Met de ingebouwde functie SMA ShadeFix is de impact van schaduw weggewerkt en wordt er slim mee omgesprongen. Met de huidige versie van Sunny Design kan schaduw visueel gemaakt worden, krijgt u inzicht hoeveel schaduw er valt op een bepaald paneel en wat de impact van schaduw is op de totale jaaropbrengst.

Welke onderwerpen worden behandeld:

  • SMA ShadeFix
  • Visuele dakplanning
  • Toevoegen van schaduwobjecten
  • Visueel maken van schaduw
  • Berekenen van jaaropbrengst met/zonder SMA ShadeFix

Deze online opleiding focust zich binnen Sunny Design op alles wat met schaduw te maken heeft. De webinar gaat uitgebreid in op de visuele dakplanning en bevat een live oefening. Tijdens de opleiding kunt u ook via een chatfunctie vragen stellen aan de lesgever.

Een eerste basis van Sunny Design wordt gegeven tijdens de webinar “Vlotter werken met Sunny Design”. Hebt u nog geen ervaring met Sunny Design? Dan raden wij aan om eerst deze webinar te volgen.

Wat hebt u nodig? Computer met Sunny Design (via Sunny Design Web, gelieve reeds in te loggen) en internet. Bijkomende programma's zijn niet nodig.

Kosteloos

Duur: 1,5 uur

Doelgroep: installatie-ontwerpers, verkopers van zonnestroominstallaties, beginnende installateurs van residentiële installaties, elektriciens, industriebelanghebbenden

Voorkennis: basis kennis van Sunny Design is vereist

Gelieve op voorhand Sunny Design klaar te zetten via www.SunnyDesignWeb.com.

Dit is deel 2 van de reeks over Sunny Design.

Volg ook zeker de vervolg opleidingen:

  • Energiebeheer in Sunny Design
  • Sunny Design Expert

Je kennis over Sunny Design nog even bijwerken? Volg dan ook zeker deel 1 van deze reeks: Vlotter werken met Sunny Design

 

Opkomende events