ABB maakt laden van EV binnen een kwartier mogelijk

19.10.2021 | Nieuws Jan de Wit

ABB maakt laden van EV binnen een kwartier mogelijk
©ABB

Asea Brown Boveri (ABB), een Zweeds-Zwitserse multinational, brengt een commerciële laadpaal op de markt die een elektrische auto volledig kan opladen binnen een kwartier, zo laat het bedrijf weten. Hierdoor is de Terra 360 zeer geschikt voor laadstations en laden rondom winkelgelegenheden. Eind dit jaar komt de lader op de Europese markt.

“Wegtransport is verantwoordelijk voor bijna een vijfde van de wereldwijde CO2-emissie, waardoor elektrische mobiliteit cruciaal is voor het behalen van het Akkoord van Parijs”, stelt Theodor Swedjemark, chief communications and sustainability officer bij ABB. “Door ook met ons eigen wagenpark – van meer dan 10.000 voertuigen – om te schakelen naar emissieloze auto’s, willen we het goede voorbeeld geven.”

Aan een Terra 360 kunnen tot vier elektrische auto’s tegelijk laden op een maximale output van 360 kilowatt. Een EV kan met de laadpaal van ABB in minder dan drie minuten genoeg opladen voor een range van 100 kilometer.

“Overheden wereldwijd geven de voorkeur aan elektrische auto’s en laadnetwerken om klimaatverandering tegen te gaan. De vraag naar praktische en snelle laadstations is daardoor groter dan ooit”, ziet Frank Muehlon, president van ABB’s E-mobility Division. “De Terra 360 is de sleutel om de internationale integratie van elektrische mobiliteit te versnellen.”

ABB verwacht dat de Terra 360 eind 2021 beschikbaar zal zijn in Europa. De VS, Latijns-Amerika en het Aziatisch-Pacifische gedeelte van de wereld zijn volgend jaar aan de beurt.

ABBEVTerra 360snelladenCO2-reductieelektrische mobiliteitAkkoord van ParijsTheodor SwedjemarkFrank Muehlonlaadnetwerk

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow EV-Solutions (English)

Logo SUNGROW
1 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining FlatFix

Logo Esdec
6 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu