Aruna opent installatiedocument voor consultatie

24.02.2023 Jan de Wit

Aruna opent installatiedocument voor consultatie
©Techniek Nederland

Ruim anderhalf jaar geleden nadat Aruna is opgericht heeft de stichting zijn installatiedocument geopend voor consultatie. De stichting wil de installatiekwaliteit van zonnepanelen te verbeteren, zowel in Nederland als in Europa door praktische voorschriften te ontwikkelen waar installateurs mee uit de voeten kunnen.

De technische commissie van Aruna heeft het afgelopen jaar om de zes weken vergaderd en daarbij het hele installatieproces besproken. Om de algemene installatiekwaliteit te verhogen moet eerst worden bepaald hoe een correcte zonnestroominstallatie eruitziet. Daarbij richt Aruna zich in eerste instantie op PV-systemen tot drie keer 80 ampère.

Daarbij gaat het om de stappen voorafgaand, tijdens en na de installatie voor wat betreft het mechanische werk, het elektrotechnische werk en arbeidsveiligheid. Hiermee hoopt Aruna de PV-installatiemarkt verder te professionaliseren en de veiligheid en kwaliteit hoog te houden. Eventueel wantrouwen in de kwaliteit zou volgens de stichting de sector op termijn kunnen schaden.

Het opvragen van het document en reageren kan door uiterlijk 20 maart te mailen naar info@arunasolar.eu.