Australische PV overtreft vraag op net

19.11.2021 | Nieuws Joyce Beuken

Australische PV overtreft vraag op net

De reeks records in de Australische overgang naar hernieuwbare energie blijft maar stijgen. Zonne-energie-installaties op daken vestigde de afgelopen maand in elke Australische staat nieuwe productierecords, dat schrijft het Australische nieuwsplatform Renew Economy.

"PV-installaties op daken van miljoenen huizen en bedrijven hebben de afgelopen weken in heel Australië nieuwe productierecords gevestigd, en we verwachten dat deze records ook tijdens de komende zomer zullen worden gebroken," merkte de Australian Energy Market Operator op. In het hele land is het aantal daksystemen gegroeid tot meer dan drie miljoen.

Operationele vraag
Zonne-energie van het dak heeft een grote invloed op de werking van het net. De hernieuwbare energiebron heeft in veel staten nieuwe records gevestigd in termen van het voldoen aan de "minimale operationele vraag". De minimale operationele vraag is de minimale hoeveelheid elektriciteit die op een bepaalde dag, week of jaar aan het nationale net moet worden onttrokken.

Onder meer in West-Australië werd een record gevestigd, waarbij zonne-energie van het dak 63 procent van de totale vraag op een bepaald moment voor haar rekening nam.

Negatieve vraag
In Zuid-Australië heeft groene energie voor het eerst de operationele vraag op de lokale netten negatief doen worden. Dit was onder meer het geval eind oktober, toen het net gedurende meer dan vier uur een negatieve vraag kende, wat inhoudt dat de zonne-energieproductie van daken de vraag op het net overtreft.

Kort geleden werd Australië erkend als het land met de meeste zonne-energie per hoofd van de bevolking ter wereld – bijna 1 kilowatt aan panelen voor elke persoon.

Australiëoperationele vraagOpbrengstenergieproductiePVzonnepanelendakpanelendaksystemenzonnedaken

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: ESDEC CALCULATOR TRAINING

Logo Esdec
8 december 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: SolarEdge | Designer: updates & nieuwe functies

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
10 december 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Uptempo! lunchwebinar Energieopslag

13 december 2021
13:00 - 13:45
online

TKI Urban Energy

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
14 december 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu