Bouwbedrijf VolkerWessels schaft elektrische hijskraan aan

21.03.2022 Joyce Beuken

Bouwbedrijf VolkerWessels schaft elektrische hijskraan aan

VolkerWessels, het op één na grootste bouwbedrijf van Nederland, heeft een elektrische rupshijskraan in ontvangst genomen. De machine weegt 160 ton en kan een volledige werkdag functioneren op een volle batterij, schrijft Groene Zaken.

De investering in een elektrische rupshijskraan is volledig in lijn met eerdere investeringen in duurzaam materieel door VolkerWessels en diverse dochterondernemingen. Eerder werden er door het bedrijf elektrische asfaltspreidmachines, walsen en trilapparaten aangeschaft. VolkerWessels werkt op die manier aan de ambitie om in 2030 emissievrij te kunnen opereren.

Recyclebaar
Het model heeft twee verwisselbare batterijboxen, elk voorzien van 130 kilowattuur. Deze LFP accu’s zijn 100 procent recyclebaar doordat ze geen zuren of zware metalen bevatten.

Daad bij woord
Dick van de Laar, directeur bij VolkerWessels materieel & logistiek: “Door te investeren in 100 procent elektrisch hijsen voegen we de daad bij het woord in het realiseren van onze duurzaamheidsambities. We werken op deze manier aan een emissievrij VolkerWessels in 2030.”