Brits frackingbedrijf overgenomen door groene energiegroep

17.01.2022 | Nieuws Nicolien van Loon

Brits frackingbedrijf overgenomen door groene energiegroep

Het in Yorkshire gevestigde Third Energy liep voorop met de inspanningen om fossiel gas te produceren en was bedoeld om hogedrukvloeistoffen te gebruiken om schaliegesteenten onder de provincie te breken. Maar het werd gehinderd door vertragingen in vergunningen en felle lokale oppositie, zo bericht The Guardian.

Nu is het bedrijf overgenomen door Wolfland Group, een bedrijf in duurzame energie. Het heeft alle productie van fossiele brandstoffen uit zijn conventionele gasbronnen stopgezet en heeft geen plannen voor verdere exploratie of ontwikkeling. In plaats daarvan zal het zich richten op groene energie, inclusief zonneparken, en het gebruik van bestaande bronnen voor geothermische energie en het begraven van opgevangen koolstofdioxide-emissies.

Goedkopere energie
Steve Mason was een leidende figuur in de anti-frackingcampagne in Yorkshire en is nu directeur van Wolfland Group. "De huidige energiecrisis heeft aangetoond dat we als land energieonafhankelijk moeten zijn en dat fossiele brandstoffen dringend moeten worden vervangen door schone, hernieuwbare energiebronnen, wat zal leiden tot goedkopere energie en ons zal helpen de klimaatverandering aan te pakken", zei hij. "We geloven dat we nu een echt voorbeeld zijn van achter je woord staan en het omzetten van gestrande activa van fossiele brandstoffen in oplossingen voor groene energie."

Baken voor groene energie
Mike O'Shea, CEO van Wolfland Group, zei: "Het is een geweldige kans om een vuil frackingbedrijf van fossiele brandstoffen over te nemen en het om te vormen tot een baken voor groene energie."

Duurzame toekomst
Russell Hoare, directeur van Third Energy, zei: “Onze (vorige) aandeelhouder was actief bezig met de ontwikkeling van olie en gas in de VS en Oekraïne. Het was moeilijk om groene investeringen te vinden terwijl de balans nog steeds naar fossiele brandstoffen slingerde. Nu kunnen we zeggen dat we absoluut geen interesse hebben in fossiele brandstoffen en kunnen we op weg naar een duurzame toekomst.”

Perfecte naam
Het bedrijf zal zijn naam niet veranderen. "Third Energy beschrijft perfect de energietransitie die in het Verenigd Koninkrijk moet plaatsvinden", zegt Mason. “De eerste energie was fossiele brandstoffen, de tweede energie was kernenergie en nu is de derde energie hernieuwbare energie. Het is een perfect merk voor duurzame energie.”
 

frackingVerenigd Koninkrijkgroene energiefossiele brandstoffossiele energieenergietransitieWolfland GroupThird Energy

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Sungrow Expert Training: Commercial portfolio - optimise your projects (English)

Logo SUNGROW
7 juni 2023
15:00

SUNGROW

Lees verder

Event: Feestelijke opening nieuwe vestiging van groothandel SolarToday in Beernem

Logo SolarToday
8 juni 2023
14:00
Nijverheidstraat 7A, Beernem

SolarToday

Lees verder

Event: Themabijeenkomst FHI: praktische oplossingen voor netcongestie

8 juni 2023
13:30 - 17:00
Hogeschool van Amsterdam

FHI

Lees verder

Training: Esdec Basis Installatietraining ClickFit EVO

Logo Esdec
13 juni 2023
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de zonne-energiesector?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Abonneer nu