Conduct: “PVshelter zorgt voor optimale veiligheid en gebruiksgemak”

24.02.2021 | Innovatie Simone Tresoor

Conduct: “PVshelter zorgt voor optimale veiligheid en gebruiksgemak”
Foto: SolarNRG

Bij Conduct Technical Solutions draait alles om veiligheid, en dan vooral brandveiligheid. Maar het bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in elektrische - maar ook bouwtechnische veiligheid. Speciaal hiervoor ontwierpen zij de PVshelter, een slimme constructie waarin omvormers gemakkelijk en veilig buiten geplaatst kunnen worden.

Het systeem is speciaal gemaakt voor platdakprojecten maar wordt ook veel toegepast bij veldgebonden installaties. Bij het plaatsen van omvormers is brandveiligheid belangrijk, zo dienen ze voldoende ventilatie-mogelijkheid te hebben en op een onbrandbare ondergrond gemonteerd te worden. Door de plaatsing van omvormers op het dak wordt gevaarlijke DC-spanning veilig buitengehouden. Door de omvormers hier in het PVshelter-montageframe te hangen voldoet men aan alle noodzakelijke veiligheidseisen. De omvormers hebben maximale ventilatie en door het dak hangen ze droog en uit het zonlicht.

Foto: SolarNRG

Geen concessies in materiaalkeuze

Directeur Pieter Kremer: “Wij hebben absoluut geen concessies gedaan in materiaalkeuze. Alles is van hoge kwaliteit en corrosie bestendig en op windbestendigheid getest door TNO. De PVshelter is ruimtebesparend en voorkomt storend geluid van de omvormers, want eventuele geluids- of mechanische trillingen worden door de 45cm gerecyclede rubberen daksteunen geabsorbeerd.”

De constructie bestaat uit een bodemraamwerk, montageframe en heeft een dak. Het bodemraamwerk is voorzien van 2 betontegel ballastdragers waarin tot zo’n 170 kilo aan ballast geplaatst kan worden. Met de meegeleverde draadgoot en beugels is de aanleg van bekabeling eenvoudig en veilig. Dit maakt het geheel ook makkelijk te inspecteren.

Speciaal voor grote omvormers: PVshelter High Energy

Kremer: “Toen wij de PVshelter in 2019 introduceerden op de beurs waren er installateurs die zeiden: ‘die bouw ik zelf wel’. Het punt is dat wij hem helemaal doordacht hebben. Alle materialen zijn voorgezaagd, alle profielen op juiste hoogte, geen consessies in materiaalkeus. Gewoon een oer-degelijk product met een enorm gebruiksgemak. We hebben drie basis modellen: back to back, wall floor en een wandframe. Ondertussen bestaan er 24 verschillende modellen.”

De twee hardlopers van dit moment zijn de PVshelter High Energy die speciaal ontworpen is voor de grotere omvormers. Zijn kracht is dat het dak eenvoudig afneembaar is zodat de monteur de zware omvormer met meer gemak kan ophangen. Snelkoppelingen aan het dak maken de (de)montage een eitje. Ook heeft dit type dubbele schoorprofielen en meer kabelruimte. De andere is de PVshelter Non-Assembled. Deze worden op pallets in losse onderdelen geleverd met een handleiding die zo duidelijk is dat iedereen hem in elkaar kan zetten. Voordeel van dit type is dat hij voordeliger is in aanschaf, makkelijk te transporteren en minder ruimte inneemt in het magazijn.  

conduct technical servicesPieter KremerPVshelteromvormersbrandveiligheidplatdakprojectenveldgebonden projecteninstallatie

Bedrijvenregister

Agenda

Training: SolarEdge Praktijk training: problemen oplossen op locatie

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
5 maart 2021
8:30 - 12:30
Vianen

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
8 maart 2021
16:00 - 17:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Basic Installatietraining

Logo Esdec
9 maart 2021
15:00 - 16:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: Esdec Calculator

Logo Esdec
9 maart 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu