De hobby van: Remy Oomens van Libra Energy

23.11.2021 | 't Hoekje Joyce Beuken

De hobby van: Remy Oomens van Libra Energy

Dat Remy Oomens van jongs af aan fanatiek bezig is met zeilen, hadden zijn ouders van mijlenver kunnen zien aankomen. Hij werd immers letterlijk op een boot geboren.

“De eerste tien jaar van mijn leven woonde ik op een boot in het centrum in Amsterdam”, vertelt de productmanager van Libra Energy. “Het was net als een gewone woning. We hadden een woonkamer, slaapkamers, badkamer en een keuken. Ik ging naar school en mijn ouders hadden allebei een baan. We vonden het gewoon leuk om op een boot te wonen.” Nee, het was geen woonboot. “We konden er ook mee zeilen, en dat deden we dan ook veel. Vaak naar het IJsselmeer, maar ook zijn we naar Zweden, Denemarken, Engeland en Noorwegen geweest.”

Speeltuin
Door het vele onderhoud dat de boot vereiste en de drukte op het werk van beiden ouders, besloot het gezin zich op het vaste land te vestigen. “Mijn broer en ik vonden het wel jammer om in een huis te gaan wonen. De boot was voor ons één grote speeltuin.” Oomens liet de passie voor zeilen niet varen. “Op mijn vijftiende zijn we zonder onze ouders naar Australië gegaan om deel te nemen aan het WK Zeilen met een Cadet, een type boot.”

Ooit was het doel de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Toen dat niet werd gehaald, nam de toewijding iets af. “Nu doe ik het echt puur nog voor de lol. Ik heb natuurlijk ook mijn baan.” Iets ‘voor de lol’ doen betekent in Oomens’ woordenboek overigens wel deelnemen aan het Europees Kampioenschap.

Terug op water
Op het moment heeft Oomens er geen behoefte aan om op een boot te wonen. “De vrijheid en rust is wel heerlijk. Maar ik woon nu in Utrecht en dat bevalt ook heel goed.”

Als productmanager kijkt Oomens kritisch naar het assortiment om een match te maken tussen vraag en aanbod. “Ik ben vooral verantwoordelijk voor omvormers, laadpalen, onderconstructies, accessoires. De markt beweegt snel.” Zo snel als de markt beweegt, zo snel wisselt Oomens misschien ook wel van woonwens. Een terugkeer op het water is dan ook nooit uit te sluiten, stelt hij.   

Heb jij of een collega in de solarsector een bijzondere hobby? Dan spreken we je graag voor een artikel op de website. Stuur een mailtje naar joyce@solar365.nl.

remy oomensLibra Energyhoekjehobby

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: ESDEC CALCULATOR TRAINING

Logo Esdec
8 december 2021
10:00 - 11:00
Online

Esdec

Lees verder

Webinar: SolarEdge | Designer: updates & nieuwe functies

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
10 december 2021
10:00-11:00

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Uptempo! lunchwebinar Energieopslag

13 december 2021
13:00 - 13:45
online

TKI Urban Energy

Lees verder

Training: ADVANCED INSTALLATIETRAINING

Logo Esdec
14 december 2021
13:00 - 16:00
Esdec Innovation Center

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu