De sport van…. Wendy Westra

13.10.2020 | 't Hoekje Anje Hoogland

De sport van…. Wendy Westra

In onze rubriek ‘De sport van….’ vragen we waar medewerkers uit de solarbranche zelf eigenlijk hun energie vandaan halen. Dit keer is het de beurt aan Wendy Westra.

Toen Wendy Westra (23) door haar collega’s van Libra Energy werd gevraagd om mee te doen aan de ronde van Noord-Holland zei de enthousiaste marketeer meteen ja. Maar al snel realiseerde ze zich dat ze wel een probleempje had: “Ik was helemaal geen fietser. Ik had er niet eens een.”

Deze kleine horde kon haar echter niet van haar doel weerhouden. Ze pakte de racefiets van haar vader en begon te trainen. Tot corona roet in het eten gooide. “De ronde ging niet meer door. Maar ik had net zo’n mooi Libra-tenue van het werk gekregen. Ik zag er supersnel uit. Dat motiveerde me om evengoed lekker door te gaan.”

Allemaal uitjes

Dankzij het fietsen heeft ze de lockdown-periode ook helemaal niet als naar ervaren. Zo’n drie keer per week wisselde ze de racefiets af met de mountainbike. “Ik had helemaal niet het gevoel dat ik iets miste omdat ik er lekker op uit ging met de fiets. Het waren allemaal uitjes. Ik ontdekte dorpjes in de buurt die ik nog nooit had gezien.”

Ze vervolgt: “Mountainbiken doe ik vaak samen met een collega of een vriend als ik even mijn energie kwijt wil. Of lekker door de modder als het regent. Maar als ik hard heb gewerkt, stap ik het liefst in mijn eentje op de racefiets. Hoofd leeg, blik op oneindig en gaan met die banaan.”

Dat harde werken doet Wendy bij Libra Energy, waar ze sinds een jaar junior marketeer is. Ze houdt zich in deze rol vooral bezig met marketing coördinatie, dus met het plannen van bijvoorbeeld campagnes, introducties, nieuwsbrieven en trainingen. Een baan die goed bij haar past want ze is, zoals ze dat zelf zegt, een ‘groenmuts’.

Tips

De actieve Langedijkse, die naast fietsen ook elke week klimt, dol is op stijldansen en graag skeelert, tipt tot slot nog een paar mooie routes in haar omgeving. “Met de mountainbike ga ik het liefst naar de duinen bij Schoorl of het Geestmerambacht. En op de racefiets vind ik het heerlijk om lekker langs de kust vanaf Camperduin helemaal door de natuurgebieden richting Den Helder te rijden. Het liefst in het zonnetje natuurlijk.”

Wendy WestraSportLibra Energy

Bedrijvenregister

Agenda

Fronius and BYD - together for top performance, 29. September 2020

Logo Fronius International GmbH
29 september 2020 - 29 oktober 2020
17:00

Fronius International GmbH

Lees verder

Webinar: Masterclass II - Energieopslag

Logo Huawei
29 oktober 2020
10:00-12:00
Online

Huawei

Lees verder

SolarEdge Praktijk training: problemen oplossen op locatie

Logo SolarEdge Technologies (Holland) B.V.
30 oktober 2020
9:00 - 12:30
Lange Dreef 8, Vianen Vianen , Nederland

SolarEdge Technologies (Holland) B.V.

Lees verder

Webinar: Algemene introductie in Solinso Mystiek

Logo Solinso
30 oktober 2020
9:15 - 10:00
Online

Solinso

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu