Dit is de beste innovatie van Solar Solutions International 2021

30.09.2021 Joyce Beuken

Dit is de beste innovatie van Solar Solutions International 2021

VDH Solar gaat dit jaar met het goud naar huis van de Best Innovation Award van Solar Solutions International 2021, dankzij hun vernieuwende kasdekpaneel. De naam laat niets aan de verbeelding over: VDH Solar ontwikkelde de panelen om zich perfect te ontlenen voor met name agrarische kassen.

In systemen met standaardmaten in het kasdek kan het paneel direct geplaatst worden, maar ook een afwijkende afmeting is geen uitdaging. VDH Solar kan het systeem hierop aanpassen. Door de afwerking hoopt vuil zich niet op onderaan het paneel, wat een hoger rendement oplevert. Het frame is bovendien zeven keer sterker dan een doorsneeframe.

De leverancier van PV en randaccesoires zag de overwinning niet direct aankomen, zegt Maarten Oostrum enthousiast. "We zijn hier ontzettend dankbaar voor."

Op nummer twee eindigde GPC Europe dankzij hun slimme sturing GPControl. De derde plek is behaald door Aerocompact, met hun montagesysteem voor zonnepanelen op sandwichdaken.

De jury van de Best Innovation Award bestond dit jaar uit Robin Quax (TKI Urban Energy), Wilfried van Sark (Universiteit Utrecht) en Edwin van Gastel (Solar Magazine).