Elektrische ‘auto’ van minder dan 10.000 euro

01.02.2022

Elektrische ‘auto’ van minder dan 10.000 euro
©Opel

Opel komt deze lente met de Rocks-e, een elektrisch autootje voor minder dan 10.000 euro. Het is een kleine tweezitter geschikt voor stadsvervoer, valt te lezen in het Algemeen Dagblad.

Met slechts 8 pk heeft de auto een actieradius van niet meer dan 75 kilometer en een topsnelheid van 45 kilometer per uur. De ‘brommer met een dak’ mag zelfs worden bestuurd door 16-jarigen zonder rijbewijs.

In 3,5 uur op te laden via een normaal stopcontact
Er is een 5,5 kilowattuur-accu aanwezig die volgens Opel in ongeveer 3,5 uur volledig is op te laden via een normaal stopcontact uitgaande van een laadvermogen van 1,8 kilowatt.

Het boodschappenwagentje heeft 63 liter bagageruimte aan de passagierskant bij de voetenruimte en de zijraampjes klappen halverwege open, net als bij de oude trouwe Lelijke Eend. Aangezien Opel bekend staat om zijn ‘gewone’ gezinsauto’s is deze hippe mini-auto een bijzondere keus.

Opel denkt dat de tijd er rijp voor is
De Rocks-e is met zijn 2,41 meter het tweelingzusje van de Citroën Ami. Tot nu leek het segment van dit soort auto’s niet erg succesvol in Nederland. Toch denkt Opel nu dat de tijd er rijp voor is. Zeker gezien de prijs.  Andere compacte elektrische modellen waarmee je wél de snelweg op mag, zoals de Smart EQ en de Fiat 500E, kosten nog altijd meer dan 20.000 euro.