Eneco installeert 240 laadpunten bij Albert Heijn-winkels in Nederland en België

07.02.2022 Jan de Wit

Eneco installeert 240 laadpunten bij Albert Heijn-winkels in Nederland en België
©Eneco

Albert Heijn en Eneco gaan samenwerken om de Albert Heijn-winkels in Nederland en België van snelladers te voorzien. Nog dit jaar worden er 120 snelladers geplaatst die 240 laadpunten opleveren waar de supermarktklanten hun auto kunnen opladen. In 2025 wil Albert Heijn over minimaal 2.000 laadpunten beschikken.

Albert Heijn zegt zijn klanten te willen helpen om “makkelijker een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen”. Zo kan de supermarktketen inspelen op het groeiend aantal elektrische auto’s die op zijn parkeerterreinen te vinden zijn.

“Zo helpen we onze klanten verder te verduurzamen,” aldus Rob Heesen, directeur foodservice & concepten van Albert Heijn. Klanten kunnen laden met de 100 procent groene stroom van Eneco HollandseWind, zo meldt de energieleverancier.

“We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en kijken ernaar uit om samen met Albert Heijn bij te dragen aan een groenere toekomst voor Nederland en België. Deze samenwerking is een belangrijke stap om de transitie naar schonere mobiliteit verder vorm te geven”, stelt Joris Laponder, CCO Eneco eMobility.