Engeland eerste land dat EV-laders verplicht bij nieuwbouw

07.10.2021 Simone Tresoor

Engeland eerste land dat EV-laders verplicht bij nieuwbouw

In 2021 zal de Britse regering, als eerste regering ter wereld, een wet invoeren die eist dat alle nieuwbouwhuizen en –kantoren worden uitgerust met een oplader voor stekkerauto’s, dat meldt Electrek.co.

Aangezien veel huizen in Engeland geen garage of parkeerplaats op eigen terrein hebben moet het de Engelsman het vertrouwen geven sneller over te stappen op een EV. Nieuwe kantoorgebouwen moeten per vijf parkeerplaatsen een oplaadpunt hebben.

Het hele energiesysteem moet op zijn kop
Het voorstel loopt vooruit op het verbod op nieuwe voertuigen op fossiele brandstoffen dat in 2030 ingaat. Flexibel opladen aan huis en op het werk is van cruciaal belang op niet alleen het vervoer in het Verenigd Koninkrijk fossielvrij te krijgen, het hele energiesysteem moet, net als in de rest van de wereld, op zijn kop.

De regeling gaat in 2022 in
Nigel Pocklington, CEO van duurzaam energiebedrijf Good Energy: “Net als een betere energie-efficiëntie, verwarming via andere bronnen en zonne-energie op 13,5 miljoen huizen, is dit ook een belangrijk onderdeel van de energietransitie.” De regeling zal naar verwachting in 2022 van start gaan.