Enorme solarmarkt lonkt in Noordrijn-Westfalen

25.11.2022 | Actueel Simone Tresoor

Enorme solarmarkt lonkt in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen heeft ongeveer 11 miljoen daken en een zonne-energiepotentieel van 68 terawattuur per jaar. Op dit moment is nog maar zo'n 5 procent van dat potentieel benut, dat is slechts 3 procent van het totale energieverbruik.

Dit enorme marktpotentieel gaat gepaard met constant dalende kosten en een gestaag verbeterende efficiëntie van PV-installaties. Voeg daarbij de mogelijkheden die batterijen of warmtepompsystemen bieden en het is duidelijk dat er een mooie toekomst voor zonne-energiesector in het verschiet ligt.

Solar Solutions Düsseldorf
Nu de Duitse overheid de zonnestroomdoelen meer dan verdubbeld heeft, gaat ook Solar Solutions International uitbreiden. Op 30 november en 1 december gaan de deuren open voor de eerste editie van Solar Solutions Düsseldorf in Duitsland.

Een beursvloer van maar liefst 12.850 vierkante meter, meer dan 125 exposanten en branche-experts, talloze innovaties en hoogwaardige seminars om uit te kiezen, maakt de beurs the place to be voor solarprofessionals.

Voorregistratie als nooit tevoren
Deze beurs komt blijkbaar enorm op het goede moment. Nog nooit liep de voorregistratie van gasten voor een beurs zo goed. De tijd is er duidelijk rijp voor.

Deze B2B-beurs zal nieuwe producten en innovaties belichten waar installateurs, ontwikkelaars en andere zonneprofessionals niet zonder kunnen. Grote namen als Huawei, SAJ, Keno, Belinus, pv.de en Esdec zijn uiteraard aanwezig.

Doelstelling Duitse regering: 215 gigawatt
En waarom zijn deze, en vele andere, bedrijven aanwezig? Omdat er een enorme markt lonkt in Noordrijn-Westfalen en Duitsland in het algemeen. De Duitse regering heeft de doelstelling voor 2030 meer dan verdubbeld van 100 gigawatt naar 215 gigawatt. Door minimaal 19 gigawatt per jaar te installeren kan dit doel bereikt worden.

Solar Solutions Düsseldorf vindt de samenstelling van het publiek belangrijk en trekt een strikt professioneel publiek van beslissers en prominente bedrijven aan en fungeert als poort naar een economisch sterk Bundesland en een nog groter achterland. Het is dus de plek waar fabrikanten, importeurs en groothandels elkaar ontmoeten en zaken doen met installateurs, EPC-aannemers, projectontwikkelaars en andere inkopers.

Door het succes voordat de beurs begonnen is kunnen we met zekerheid zeggen dat deze Duitse versie van Solar Solutions een vervolg zal krijgen. Tickets bestel je hier.

Solar Solutions DusseldorfSolar Solutions InternationalDuitslandnoordrijn westfalen

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: Introductie tot Solar Monkey

25 oktober 2022 - 30 april 2023

Solar Monkey

Lees verder

Training: Basis Installatietraining FlatFix

6 december 2022
13:00 - 16:00

Esdec

Lees verder

Webinar: Webinar Smart Energy Community: de kansen voor slimme energiediensten binnen kantoorgebouwen

6 december 2022
15.00-16.15 uur

TKI Urban Energy

Lees verder

Seminar: Esdec Calculator training

8 december 2022
11:00 - 12:00

Esdec

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu