Esdec lanceert FlatFix Wave Entry voor kleinere en middelgrote commerciële projecten

15.09.2021 | Innovatie Joyce Beuken

Esdec lanceert FlatFix Wave Entry voor kleinere en middelgrote commerciële projecten

Esdec lanceert een nieuw systeem voor kleinere projecten, FlatFix Wave Entry. Hiermee speelt de leverancier in op de behoefte van installateurs die kleinere en middelgrote commerciële projecten aanpakken of willen gaan aanpakken.

Vorig jaar lanceerde Esdec FlatFix Wave, een schroefloos montagesysteem dat grote panelen moeiteloos op hun plek houdt op grote platte daken. De naam van dit eerste systeem is recentelijk gewijzigd naar FlatFix Wave Plus. Nu volgt dus FlatFix Wave Entry als nieuwe configuratie in de familie. Wave Entry maakt gebruik van dezelfde basis als Wave Plus. Er worden adapters toegevoegd waarmee het paneel zowel op de lange zijde als de korte zijde geklemd wordt.    

Het dak op
“We zien de commerciële markt flink groeien en de panelen steeds groter worden. Daarmee komen er ook steeds grotere montagesystemen op de markt. Maar er zijn ook nog installateurs die de voorkeur geven aan het werken met panelen van de ‘huidige’ maatvoering, tot 1 meter 80. Wij faciliteren hen daar nu met het Entry-systeem”, vertelt Sander Goorman, engineer bij Esdec. Het systeem biedt een uitkomst voor de installateur die zijn benodigdheden zelf het dak op moet tillen.

Naast de naam is er aan FlatFix Wave Plus niets veranderd. Goorman: “Met de naam Plus willen we duidelijk maken dat dat systeem geschikt is voor de grote panelen, in grote projecten. Met de toevoeging van FlatFix Wave Entry aan het portfolio hebben we een mooi en duurzaam instapmodel montagesyteem voor de installateur die voor de kleinere en middelgrote commerciële projecten wil gaan.”  

Laagdrempelig gereedschap
Het Wave Plus-systeem is schroefloos. Wave Entry maakt wel gebruik van extra klemmen die geschroefd moeten worden. Hiermee wordt de systeemstijfheid vergroot en dat is gunstig voor de ballastering. Wave Entry heeft namelijk geen stabilizers zoals Wave Plus dat wel heeft. Hier is bij het Entry systeem ook naar gekeken, vertelt Goorman. “De stabilizer is echter prijzig. We willen met Wave Entry een prijsconcurrerend systeem bieden voor dit segment en hebben de functie van de stabilizer, systeemstijfheid, gevonden in de manier van klemmen.”

Wave Entry is in tegenstelling tot Wave Plus dus niet toolless. Wel is het gebruik van gereedschap laagdrempelig. “Het enige wat je hoeft te doen is vastklemmen. Je hebt dan ook aan 1 tool voldoende”, legt Goorman uit. Met de klemmen creëer je systeemstijfheid, waardoor een goede verdeling van de ballast gemaakt kan worden. “Het draait allemaal om een goede balans tussen die twee.”

Behoefte vervuld
De manier van klemmen die bij Wave Entry gebruikt wordt is een combinatie van de klemmethode van Fusion en Wave Plus welke beide erkend worden en deze oefenen geen negatieve invloed uit op de veiligheid. Goorman: “We hebben onze documentatie langs de grootste paneelleveranciers laten gaan, met positieve resultaten. We laten dit bewust door deze partijen doen. We zijn immers bekend met hun expertise en vertrouwen hun werkwijze dan ook.” Met de splitsing tussen de Wave Plus en de Wave Entry speelt Esdec in op de behoefte uit het veld. Zo is er voor iedere installateur wat wils.

Esdecinnovatieflatfix wave

Bedrijvenregister

Agenda

Webinar: De Benelux PV markt en Sharp Energy Solutions Europa rol hier in.

Logo SHARP Electronics
11 mei 2021 - 3 oktober 2021
Slechts gedurende beperkte tijd beschikbaar. 
Online

SHARP Electronics

Lees verder

Training: Meer grip: van lead tot installatie en service

Logo 2Solar software
28 september 2021 - 30 september 2021
10:00 - 17:00 uur
Solar Solutions, stand C3.1

2Solar software

Lees verder

Training: Een compleet legplan en offerte in minuten

Logo 2Solar software
28 september 2021 - 30 september 2021
10:00 - 17:00 uur
Solar Solutions, stand C3.1

2Solar software

Lees verder

Event: Solar Solutions International

Logo Good! BV
28 september 2021 - 30 september 2021
9:00 - 17:00
Expo Haarlemmermeer

Good! BV

Lees verder

Volledige agenda

Wekelijks op de hoogte blijven van de beste analyses en de nieuwste producten?
Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Registreer nu